Kahoot!

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.
Plaats reactie

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4581
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3068

Kahoot!

Bericht door Blackadder »

A SoftBank-backed education start-up could be Europe’s first major tech IPO in 2021

Kahoot is a game-based online learning service that lets players create and engage in multiple-choice quizzes.

The firm is listed on Oslo’s Euronext Growth exchange but is now planning a full listing on the main Norwegian stock market.

It’s backed by the likes of SoftBank, Microsoft and Disney, as well as venture capital firms Creandum and Northzone.

https://www.cnbc.com/2021/01/06/softban ... Pasteboard

Afbeelding met dank aan ZeppBe
kahoot.jpg
U kunt zich hier registreren waarna u de bijlage kunt bekijken.BRT
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 425
Lid geworden op: 14 sep 2018 11:22
waarderingen: 145

Re: Kahoot!

Bericht door BRT »


Matthi
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 mar 2015 17:34
waarderingen: 0

Re: Kahoot!

Bericht door Matthi »

De overgang naar Oslo Børs lijkt officieel.
https://kahoot.com/investor/announcemen ... oslo-bors/

Iemand een verklaring waarom de koers daalt na dit nieuws?

Gebruikersavatar
Blackadder
Moderator
Moderator
Berichten: 4581
Lid geworden op: 04 mei 2012 17:19
waarderingen: 3068

Re: Kahoot!

Bericht door Blackadder »

Shoot met Kahoot!

Het succesvolle Noorse online leerplatform Kahoot! noteert vanaf donderdag op de hoofdmarkt van de beurs van Oslo. Een stap naar verdere expansie met Azië in het vizier.

Veel aandacht gaat donderdag naar de eerste notering van Vantage Towers, het bedrijf achter de zendmasten van Vodafone , op de beurs van Frankfurt. Maar er vindt nog een tweede opmerkelijke IPO plaats: die van Kahoot!

Kahoot! groeide vorig jaar uit tot een Europese eenhoorn, een start-up met een waarde van meer dan 1 miljard dollar. Het in 2013 opgerichte Noorse bedrijf heeft een online leerplatform ontwikkeld waarbij leerlingen, medewerkers van bedrijven of geïnteresseerden via spelletjes bijleren. Kahoot! speelt zo in op de trend dat alles fun moet zijn. Een aanpak die blijkt te werken.

Kinderen leren met de spelletjes rekenen of lezen. Wie in het beroepsleven staat, kan er zijn kennis of skills mee uitbreiden. Ook wie aan zelfstudie wil doen, kan bij Kahoot! terecht. Er zijn zowel gratis als betalende leerpakketten.
Honderden miljoenen studenten

Volgens de website van het Noors bedrijf maken wereldwijd 7 miljoen leerkrachten gebruik van de producten van Kahoot! en honderden miljoenen studenten en families. Daarnaast is 97 procent van de Fortune 500-bedrijven klant. Grote namen zijn Facebook, Berkshire Hathaway en Nasdaq. Kahoot! telt meer dan 550.000 betalende gebruikers.

De grootste aandeelhouder is – met een belang van 16 procent - de Japanse holding SoftBank. Ook Microsoft MSFT-1,47% en Disney DIS0,03% zitten in het kapitaal. Volgens Financial Times wordt het bedrijf gewaardeerd op 50 miljard Noorse kronen (4,9 miljard euro).

Het grootste deel van de inkomsten kwam vorig jaar uit Noord-Amerika en Europa. Kahoot! is er populair geworden in de klas en als educatief vermaak tijdens verjaardagsfeestjes. Nu staat vooral een verdere verovering van de Aziatische markten op het programma. Overnames van andere edtechspelers zullen daarbij de hoofdrol spelen.
Omzetverdubbeling

Voor een serieuze boost moet ook een beursintroductie zorgen. Of liever een ‘beursverhuizing’, want Kahoot! noteert al op het groeisegment Euronext Growth Oslo.

Donderdag verhuist het naar de hoofdmarkt van de Oslo Børs. Dat impliceert niet alleen een strengere reglementering maar vooral een veel grotere zichtbaarheid. Vooral omdat de Noorse beurs sinds medio 2020 deel uitmaakt van Euronext.

Later kan daar een tweede notering op een buitenlandse beurs bijkomen, zei CEO Eilert Hanoa onlangs aan Financial Times.

Het vele thuiszitten tijdens de coronacrisis heeft het bedrijf geen windeieren gelegd. De beurskoers is sinds midden vorig jaar ruimschoots verviervoudigd. De eerste notering op Euronext Growth vond plaats op 10 oktober 2019.

Voor dit jaar mikt Kahoot! op een verdubbeling van de omzet, om tegen 2023 nog eens te verdubbelen.

De TijdPlaats reactie