Kent u de chatbox al? chat met andere beleggers


Redes Energéticas Nacionais

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.
Plaats reactie

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 986
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 345
Contacteer:

Redes Energéticas Nacionais

Bericht door bartel »

Redes Energéticas Nacionais is een Portugees bedrijf in de energiesector dat momenteel de concessiehouder is van de twee belangrijkste energie-infrastructuurnetwerken van het land: het nationale elektriciteitstransportnet en het nationale transportnet voor aardgas.

Dividendrendement - hoge pay-out ratio

>> https://www.ren.pt/
Ja wadde we gaan ne gang.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


wim69
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 145
Lid geworden op: 16 jul 2018 19:16
waarderingen: 10
Contacteer:

Re: Redes Energéticas Nacionais

Bericht door wim69 »

Wel een hoge schuldgraad, 3B€ voor 1.5B€ kapitalisatie.
bartel liked last!

Gebruikersavatar
bartel
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 986
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 345
Contacteer:

Re: Redes Energéticas Nacionais

Bericht door bartel »

Nr. 6: Redes Energeticas Nacionais (RENE) 6,8% dividendrendement
De Portugese netwerkbeheerder heeft een koers-winstverhouding van 14,4. De beta van 0,68 is laag, zoals je van een nutsbedrijf mag verwachten. Het dividend van 6,8% is voor veel beleggers aantrekkelijk. De winst wordt in zijn geheel uitgekeerd en rendement wordt vastgesteld door de overheid. In tegenstelling tot bij andere nutsbedrijven is de vergoeding vrij laag. Het rendement op eigen vermogen is hierdoor lager. Voordeel is wel, dat er weinig ruimte is voor een onverwachte verlaging. Tarieven zijn gekoppeld aan Portugese staatsobligaties. Mocht de rente weer stijgen, dan stijgt ook het rendement voor Redes Energeticas Nacionais.

Het bedrijf levert essentiële diensten en heeft een monopoliepositie. Het bedrijfsmodel scoort bij dit bedrijf daarom erg hoog. De balans is vrij zwak, maar wordt impliciet gegarandeerd door de overheid. Dit soort garanties kunnen in tijden toch voor mogelijke onrust zorgen. De schuld is met € 2,69 miljard groter dan de marktwaarde van € 1,68 miljard. Kosten schulden zijn lager dan het gegarandeerde rendement. Het dividendrendement is hoog met 6,8%.

Het risico is echter dat je investeert in Portugal. Een Belgische concurrent genaamd Elia System operator heeft bijvoorbeeld een hogere waardering en keert slechts een dividend van 2,2% uit. De Portugese economie lijkt de juiste kant op te gaan. De overheidsschuld zit in een dalende trend en ook de werkloosheid is enorm gedaald. De schuld blijft hoog en een bepaalde risicopremie is waarschijnlijk niet onterecht. In deze lijst ligt de focus niet zo zeer op een hoog dividend, maar vooral op defensieve aandelen. De relatief hoge schulden en de afhankelijkheid van een welwillende overheid zorgen ervoor dat het aandeel op nummer 6 is beland. Ondanks het feit dat het aandeel goed scoort op waardering, volatiliteit en het bedrijfsmodel.
Koers RENE - De beste defensieve aandelen

Bron: https://www.lynx.nl/kennis/artikelen/de ... it-moment/
Ja wadde we gaan ne gang.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie