Iteos Therapeutics

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.


Beste broker van 2020 (volgens Beleggers Belangen)
Profiteer van voorbeurs en nabeurs handelen!
Aandelen kopen voor €3.000: €1,80 kosten (o.a. BE&NL)
Vraag het informatiepakket van MeXeM aan


Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

Beursgang waardeert biotechparel Iteos op half miljard

Iteos Therapeutics trekt tegen een prijsvork van 16 à 18 dollar per aandeel naar de beurs. De operatie waardeert de Waalse biotechparel op 572 miljoen dollar (494 miljoen euro).
Iteos verkoopt 8,9 miljoen nieuwe aandelen en kan dus 142 à 160 miljoen dollar ophalen. Na de beursgang zullen er 31,75 miljoen Iteos-aandelen zijn. De operatie waardeert het biotechbedrijf aan de bovenkant van de vork, op 572 miljoen dollar (494 miljoen euro).
Het Waalse bedrijf, dat een belangrijke poot heeft in de Amerikaanse stad Boston, krijgt als beursticker ITOS. De banken JPMorgan, SVB Leerink en Piper Sandler begeleiden de operatie. Er is geen Belgische partij betrokken. Sowieso kunnen Belgische beleggers niet inschrijven op een buitenlandse beursintroductie.
Onderzoek

Iteos zal de opbrengsten van de operatie gebruiken om zijn onderzoek te financieren. Het is een van vele bedrijven die een doorbraak hopen te forceren in immunotherapie om kanker te bestrijden.
De beursgang waardeert Iteos aan de bovenkant van de prijsvork op 572 miljoen dollar (494 miljoen euro).
Immunotherapie is een verzamelnaam voor manieren om het immuunsysteem een boost te geven en zo tumorcellen sneller en beter te vernietigen. Iteos heeft twee belangrijke potentiële medicijnen. Een van beide, een product dat zich op uitbehandelde kankerpatiënten met tumoren richt, gaf al bemoedigende eerste resultaten bij patiënten.

Zoals gebruikelijk bij biotechbedrijven in deze fase is Iteos nog verlieslatend en realiseert het geen omzet. In het eerste kwartaal van dit jaar slikte het een verlies van 6,55 miljoen dollar, tegenover een verlies van 5,21 miljoen dollar het jaar ervoor.
'We hebben grote verliezen opgestapeld sinds de oprichting en we verwachten ook de komende jaren verlies', is te lezen in het prospectus (het document met informatie voor beleggers, red.). 'We zullen verschillende financieringsrondes nodig hebben voor we onze doelstellingen bereiken.' Het kan vijf jaar duren voor een eerste product van Iteos de markt haalt.
Nasdaq-Belgen

Iteos is niet het eerste Belgische bedrijf dat naar Nasdaq trekt. In de jaren 90 was er de hype en vervolgens de pijnlijke val van Lernout & Hauspie. Ook de halfgeleiderproducent Icos Vision en de printgroep Xeikon kozen voor een rechtstreekse notering op Nasdaq.
Na de eeuwwisseling vonden vooral biotechbedrijven de weg naar de Amerikaanse beurs. Galapagos was vijf jaar geleden de eerste uit de sector. Ook Celyad en Tigenix staken de grote plas over. De koers van Galapagos is sindsdien vervijfvoudigd. De beursintroducties van Celyad en Tigenix leverden beleggers een kater op.
De beursgang van Iteos volgt kort op een kapitaalronde van 125 miljoen dollar in april, voornamelijk bij Amerikaanse investeerders. Dat is dit jaar voorlopig de grootste kapitaalronde van een niet-genoteerd groeibedrijf in ons land.
De grote trekkers van die financieringsronde waren de Amerikaanse investeringsfondsen RA Capital Management en Boxer Capital. De vermogensbeheerder Janus Henderson dook op als nieuwe investeerder. De Belgische aandeelhouders tekenden in voor een bedrag van ongeveer 18 miljoen euro. Dat zijn onder meer Fund+ (opgericht door de biotechpionier Désiré Collen), het durfkapitaalfonds VIVES Louvain Technology Fund en de publieke investeringsmaatschappijen SRIW en FPIM.
Twee jaar geleden zamelde Iteos 75 miljoen dollar in. Begin dit jaar kreeg het biotechbedrijf een subsidie van 15 miljoen euro van de Waalse overheid.
Gekko liked last!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3276
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1449

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Wimpie85 »

Wel een beetje sneu dat de Belgische particuliere belegger niet eerst de kans kreeg om in te tekenen (lees: voor beursintroductie in US).

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

Wimpie85 schreef:
24 jul 2020 17:30
Wel een beetje sneu dat de Belgische particuliere belegger niet eerst de kans kreeg om in te tekenen (lees: voor beursintroductie in US).
We krijgen nog wel de kans om lager aan te kopen veronderstel ik ;)

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

DH 26,90
We staan nu op 19 ;)

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

Korte koersexplosie bij beursstart Waalse biotechparel Iteos.

Het Waalse biotechbedrijf Iteos begint stevig aan zijn beurscarrière. Bij zijn eerste notering op de Nasdaq opende het aandeel op 25,55 dollar. Dat is ruim een derde boven de verhoogde introductieprijs. De explosie was van korte duur.

De interesse bij Amerikaanse investeerders voor Iteos was groot. Het Waalse biotechbedrijf hoopte zijn nieuwe aandelen te plaatsen binnen een prijsvork van 16 à 18 dollar, maar zette de introductieprijs vast op 19 dollar per stuk. Bovendien verkocht het 1,7 miljoen aandelen meer dan verwacht. Dat leverde samen 201 miljoen dollar vers geld op.

25,55 dollar

OPENINGSKOERS

De openingskoers op de eerste beursdag van Iteos bedroeg 25,55 dollar. Dat is ruim een derde hoger dan de al verhoogde introductieprijs van 19 dollar.

De operatie waardeerde het biotechbedrijf op 636 miljoen dollar (548 miljoen euro). Maar dat cijfer is al achterhaald, want Iteos begon aan zijn beurscarrière met een koers van 25,55 dollar, ruim 34 procent hoger dan de introductieprijs. Aan die prijs is het bedrijf uit Gosselies (Charleroi) ongeveer 855 miljoen dollar waard.

Het duurde ruim twee uur voor een eerste evenwichtskoers vastgelegd kon worden. Kors na de opening viel de koerssprong evenwel al terug tot geringere proporties. Vrijdag rond 20.30 uur noteerde het aandeel minder dan 1 procent boven zijn openingskoers.

Kanker


Iteos Therapeutics - dat onder de ticker ITOS noteert - zal de opbrengsten van de operatie gebruiken om zijn onderzoek te financieren. Het is een van de vele bedrijven die een doorbraak hopen te forceren in immunotherapie om kanker te bestrijden.

Immunotherapie is een verzamelnaam voor manieren om het immuunsysteem een boost te geven en zo tumorcellen sneller en beter te vernietigen.

Met een van zijn medicijnen in ontwikkeling heeft Iteos al de eerste positieve resultaten geboekt bij enkele uitbehandelde kankerpatiënten voor wie het zowat de laatste reddingsboei was. 'Een van de patiënten had gedurende twee jaar al zes andere behandelingen gekregen. Tevergeefs. Nu is er plots beterschap en is de tumor gekrompen met onze behandeling', zei CEO Michel Detheux.

TIGIT


Bovendien bevindt Iteos zich met een tweede technologie in de hotspot van de kankergeneeskunde waarbij alles draait om TIGIT. Dat is een soort ingebouwde rem in het menselijke immuunsysteem. Door die rem uit te schakelen zouden tumoren beter behandeld kunnen worden. Onder meer de Zwitserse farmagigant Roche is ermee bezig en het Amerikaanse farmabedrijf Gilead sloot eerder dit jaar een miljardendeal met het Californische biotechbedrijf Arcus om in dit nieuwe veld voet aan de grond te krijgen.

Vijf jaar geduld


Zoals gebruikelijk bij biotechbedrijven in deze fase is Iteos nog verlieslatend en realiseert het geen omzet. 'We hebben grote verliezen opgestapeld sinds de oprichting en we verwachten ook de komende jaren verlies', staat te lezen in het prospectus. Dat document met informatie dient als een handleiding voor beleggers. 'We zullen verschillende financieringsrondes nodig hebben voor we onze doelstellingen bereiken.' Het kan vijf jaar duren voor een eerste product van Iteos de markt haalt.

Désiré Collen


Iteos is het vierde Belgische biotechbedrijf dat op Nasdaq noteert, naast Galapagos, Celyad en Argenx. De topman van dat laatste - Tim Van Hauwermeiren - zit in de raad van bestuur van Iteos.

Iteos werkte zich de voorbije twee jaar al in de kijker door - gespreid over twee transacties - 200 miljoen dollar op te halen bij voornamelijk Amerikaanse investeerders. Onder meer ook de Belgen Fund+ (opgericht door biotechpionier Désiré Collen), het durfkapitaalfonds VIVES Louvain Technology Fund en de publieke investeringsmaatschappijen SRIW en FPIM zitten mee aan tafel als aandeelhouder.
Wimpie85 liked last!

willyzon123
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 115
Lid geworden op: 15 feb 2017 16:45
waarderingen: 15

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door willyzon123 »

Zijn er analisten die dit bedrijf volgen/aanprijzen?

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

Kwam nog artikel tegen van aug 2018

De biotechbeloften
De Belgische biotechsector bloeit. Na de eerste golf succesvolle bedrijven werkt een volgende generatie naarstig aan nieuwe doorbraken. De Standaard portretteert in een reeks van vijf afleveringen enkele beloftevolle biotechbedrijven.Vandaag: iTeos Therapeutics.

Immunotherapie met geld van de Nasdaq

Een beursgang op Nasdaq, het is het volgende doel van biotechbedrijf iTeos Therapeutics. ­Amerikaans geld moet de immunotherapie, made in Gosselies, aan een doorbraak helpen.

Met een paar muisklikken tovert een medewerkster van iTeos Therapeutics in Gosselies een intrigerend patroon van kleurige vlekken op een ultrabreed computerscherm. Het zou een infrarode luchtfoto van een oerlandschap kunnen zijn, maar het is een uitvergroot beeld van menselijk weefsel waarin kankercellen woekeren. In een hoek van de kamer staat een kast met biopsieën van verschillende tumoren. Behalve longkanker en leverkanker is er ook muizenweefsel in voorraad.
Het biotechbedrijf houdt zich bezig met onderzoek naar immuuntherapie tegen kanker. Daarbij wordt gezocht naar manieren om het afweersysteem van het menselijke lichaam een tumor onschadelijk te laten maken. ­Michel Detheux, ceo en oprichter van iTeos Therapeutics, spreekt over dat genezingsproces in termen van oorlog. Het menselijke ­lichaam stuurt ‘soldaten’ uit om de kanker te bestrijden, er volgt een ‘krachtmeting’ en het is zaak om de soldaten van voldoende ‘wapens’ te voorzien om de strijd tegen de kankercellen te winnen. Detheux heeft zijn hoop gevestigd op twee middelen die nu op ­muizen getest worden en erg veelbelovend lijken.

Betere knowhow

‘In Boston zitten meer dan honderd biotechbedrijven op een kluitje.
Er is niet alleen meer geld, maar ook meer deskundigheid’
Nochtans werkt iTeos bepaald niet alleen, op dit terrein van de biotech. Wereldwijd zijn honderden bedrijven op zoek naar manieren om het menselijke immuunsysteem weerbaarder te maken tegen kankercellen. ‘Maar wij hebben ons op een heel specifiek mechanisme geconcentreerd en op dat gebied hebben we betere knowhow in huis dan onze concurrenten’, zegt Detheux.
Hij is niet de enige die daarvan overtuigd is. In juni pompten investeerders 64 miljoen euro vers geld in het bedrijf. De belangrijkste nieuwe aandeelhouder was MPM Capital, een toonaangevend biotechfonds uit Boston (Massachusetts) met zo’n 1,5 miljard dollar onder beheer. Het fonds leverde meteen de nieuwe voorzitter voor iTeos, en inspireerde het Waalse bedrijf ook tot de opening van een filiaal in Boston, de toonaangevende biotechstad aan de Amerikaanse Oostkust.
Detheux maakt zich dan ook op voor een verhuizing. Hij vertrekt voor een paar jaar met zijn gezin naar Boston. Het wordt aanpassen, zijn kinderen zullen hun vrienden vaarwel moeten zeggen. Maar voor de toekomst van het ­bedrijf is het van levensbelang. ‘De kritische massa en de dynamiek die je daar vindt, zijn uniek’, weet Detheux. ‘Aan een paar straten rond Kendall Square zitten meer dan honderd biotechbedrijven. Er is niet alleen meer geld, maar ook meer deskundigheid. Analisten zijn er heel gespecialiseerd.’
Aanwezigheid in de Verenigde Staten is onontbeerlijk voor de volgende stap in de ontwikkeling van iTeos: een beursgang op Nasdaq. ‘Over twee tot drie jaar’, denkt Detheux. ‘Als de eerste resultaten van de klinische tests in fase 1 binnen zijn’. Een notering op Euronext Brussel streeft hij niet na. Na achttien maanden praten met potentiële Amerikaanse investeerders weet hij dat het grote biotechgeld daar zit.
Behalve MPM Capital heeft iTeos sinds kort nog meer Nasdaq-expertise in huis gehaald: Tim Van Hauwermeire, de ceo van het Gentse biotechbedrijf ArgenX, werd enkele weken geleden bestuurder bij iTeos. ArgenX haalde vorig jaar bij een introductie op Nasdaq 90 miljoen euro op.

Moeilijke periode

Detheux startte iTeos Therapeutics in 2012 op als een spin-off van de Université Catholique de Louvain-la-Neuve (UCL) en het Ludwig Institute for Cancer ­Research. Die Amerikaanse onderzoeksinstelling werkt samen met de UCL, en bracht de nodige patenten in bij het kersverse bedrijfje. Onder meer het fonds van Thrombogenics-pionier Désiré Collen was een geldschieter van het eerste uur, net als business ­angels als Pierre Drion (Petercam) en Jean Stéphenne (GlaxoSmithKline Biologicals). De beginfase liep niet over rozen. Met de Britse onderzoekers achter het aanvankelijke patent bleek het moeilijk samenwerken. Daarna stak Pfizer geld in het programma van iTeos, wat voor groei en zichtbaarheid zorgde. Maar de farmareus trok zich vorig jaar weer terug. Tot overmaat van ramp kreeg dit type programma een slechte naam, na negatieve fase 3-resultaten bij concurrent Incyte. ‘Een moeilijke periode’, blikt Detheux terug.
Maar na de succesvolle kapitaalronde is het optimisme terug. ‘Biotech heeft de wind in de zeilen. We zitten in een buitengewoon dynamische periode.’ Hij verwijst naar de beursgang van 100 miljoen dollar door het ­Californische Arcus Biosciences, dat net als iTeos actief is in ­immunotherapie tegen kanker. ‘En dat zonder testresultaten in fase 1’.
Gekko liked last!

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

Artikel uit L’Echo van 24 juli 2020

Van Gosselies tot Nasdaq, de Amerikaanse droom van de CEO van iTeos

In acht jaar tijd heeft Michel Detheux, mede-oprichter en CEO van iTeos Therapeutics, de kleine spin-off van UCLouvain naar de Nasdaq geleid.

Het Waalse biotech iTeos Therapeutics werd met succes geïntroduceerd op de Nasdaq op vrijdag onder de ticker "ITOS". De operatie bracht iets meer dan 200 miljoen dollar op. Dit is voldoende om de ontwikkeling van de twee geavanceerde immuno-oncologieprogramma's te ondersteunen,evenals de preklinische onderzoekspijplijn.
Hoewel het een aanwezigheid heeft in Cambridge (Boston), Massachusetts, waar CEO Michel Detheux zich heeft gevestigd, bevinden alle onderzoeksfaciliteiten van het bedrijf en het grootste deel van zijn personeel zich in het Gosselies Biopark,met klinische studies die ook gedeeltelijk in België plaatsvinden. Voor degenen die waren verrast door deze Amerikaanse ballingschap twee jaar geleden, in het kielzog van de eerste van twee mega-fundraisers die hij net had gesloten, Michel Detheux had al laten doorschemeren dateen iPO was een van de mogelijke scenario's voor iTeos. Maar die andere opties bestonden ook, zoals een strategische samenwerking met een grote farmaceut.

Terugkijkend is het geen wonder dat de baas van iTeos de eerste van de mogelijkheden heeft gekozen om zijn bedrijf te laten groeien. De Waalse biotech experimenteerde al met een samenwerking met een grote naam in de farmaceutische industrie. Eind 2014 had het een strategische overeenkomst getekend met Pfizer. Maar drie jaar later was de Amerikaanse reus van gedachten veranderd en besloot het iTeos-programma, dat fase 1 had bereikt, te verlaten. Alles moest overgedaan worden.

Michel Detheux nam zijn pelgrimsstok over om op zoek te gaan naar nieuwe investeerders. Hij zal ze vooral in het buitenland moeten ophalen, vooral in de VS, om de beroemde verhoging van 64 miljoen euro af te ronden. Ondanks de ontwikkeling van de biotechsector is het niet mogelijk om dergelijke bedragen in België te verhogen, legde hij destijds uit. Een andere reden die hem ertoe bracht om over de Atlantische Oceaan te kijken: op het gebied van immuno-oncologie, is het in de omgeving van Boston, dat 1.500 biotechnologiebedrijven telt,dat we moeten zijn als we mondiale ambities hebben.

Een beroemd traject voor deze geboren Liegeois die zijn carrière begon bij Euroscreen, na een proefschrift in de biochemie (UCLouvain), een eerste post-doc in Glasgow en een tweede tijdens zijn militaire dienst. Euroscreen? Het is de voornaam van Ogeda, een ander Biopark-bedrijf dat drie jaar geleden in paniek was geraakt toen het voor 800 miljoen euro werd overgenomen door het Japanse Astellas. Michel Detheux was betrokken geweest bij onderzoeks- en samenwerkingsovereenkomsten, voordat hij Euroscreen Fast lanceerde, een dochteronderneming die zich toelegt op machinediensten voor biofarmaceutische bedrijven.
Michel Detheux begon zijn carrière bij Euroscreen, dat Ogeda zal worden.
Het is waarschijnlijk bij deze gelegenheid dat hij ontdekt wat hij het leukst vindt: het creëren van nieuwe activiteiten. Na het Euroscreen-experiment sluit de wetenschapper zich aan bij het Ludwig Institute for Cancer Research (LICR), waarvan de Brusselse tak is geïntegreerd in het Duve Instituut (UCLouvain). Met Benoît Van den Eynde, een arts gespecialiseerd in tumorimmunologie en directeur van de Belgische tak van het LICR, zal hij begin 2012 zeker de stap van ondernemerschap zetten en iTeos creëren.

Het kleine bedrijf zal starten dankzij een subsidie voor onderzoek van het Waalsgewest, aangevuld met een toestroom van investeerders (het Universiteitsfonds Vives, Life Sciences Research Partners, SRIW en SFPI, evenals enkele business angels, waaronder Jean Stéphenne). De rest is bekend: twee faraonische fondsenwervers op Waalse schaal - waarvan de laatste was $125 miljoen begin april - een partnerschap met Merck om zijn kandidaat producten te testen in combinatie met een immunotherapie behandeling van de Amerikaanse reus, en ten slotte, de toewijding deze vrijdag, op de Nasdaq.
Gekko liked last!

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1046
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 604

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Stofke »

willyzon123 schreef:
25 jul 2020 21:58
Zijn er analisten die dit bedrijf volgen/aanprijzen?
Momenteel nog geen meldingen van analisten op de website.

Steve-O
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 21 jan 2018 11:58
waarderingen: 5

Re: Iteos Therapeutics

Bericht door Steve-O »

Tussentijdse resultaten van EOS-448:

https://finance.yahoo.com/news/iteos-th ... 00732.htmlPlaats reactie