AKKA Technologies

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.
Plaats reactie

beeck
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 68
Lid geworden op: 31 jan 2016 13:01
waarderingen: 15
Contacteer:

AKKA Technologies

Bericht door beeck »

May 26 (Reuters) - AKKA TECHNOLOGIES SE AKA.F :
* SIGNS DEAL WITH SHARK ROBOTICS

Source text for Eikon:
Further company coverage:

(Gdansk Newsroom)
((gdansk.newsroom@thomsonreuters.com; +48 58 778 51 10;))
baba, iva, aka, eurn, bar, cpinv, ags, bfit, ancr, cci, mitra, bcart, abi, tnet, sequa, slb, avtxVolg Beursig.com op Twitter en Facebook


Sigmund
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 22
Lid geworden op: 28 jul 2018 12:13
waarderingen: 8
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door Sigmund »

Ik volg AKKA nu al een tijdje, en ze staan momenteel nog lager dan het dieptepunt in maart. Ze zitten natuurlijk o.a. in de luchtvaart, maar waar zien jullie de bodem liggen voor dit aandeel? Noteert nu rond €15, en stond niet zo heel lang geleden nog boven € 60

KdeMaesschalk
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 20
Lid geworden op: 26 mei 2020 12:21
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door KdeMaesschalk »

NPM, het vehikel van de familie Frère, schrijft voor 150 miljoen euro in op een kapitaalverhoging van de Franse groep Akka. Akka is een leverancier van ingenieursdiensten aan industriebedrijven.  Daarnaast zal de familie Ricci, van de gelijknamige CEO Mauro Ricci, voor 50 miljoen euro inschrijven. De familie Ricci behoudt na de kapitaalverhoging een belang van 38,5 procent, NPM verwerft een belang van 21,4 procent. 

Opvallend: NPM en Ricci schrijven in tegen 22,5 euro per aandeel. Dat is een premie van 43 procent boven de slotkoers van gisteren (15,74 euro). 

De coronacrisis deden de zorgen over de balans van Akka toenemen en de beurskoers kelderen. In november 2019 trok Akka naar de Brusselse beurs voor een tweede notering. 


De Tijd
6/10


Mijn stuks net verkocht op 40% stijging dagkoers :up:
ABI BAR CYAD EURN FUR IVA RDSA RLF AAL GE NAK SONN TSLA XPEV

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1689
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2160
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door jack. »

CFO Akka koopt stevig bij
Gepubliceerd op 8 oktober 2020 07:33 |
07:33 - CFO Akka koopt stevig bij
(ABM FN) Financieel directeur Nathalie Buhnemann van Akka Technologies heeft via haar vennootschap ESTA Management voor 210.788 euro aandelen Akka gekocht. Dit bleek uit een transactiemelding bij toezichthouder FSMA.

10.000 aandelen werden door de CFO gekocht aan een gemiddelde prijs van 21,08 euro op de beurs van Parijs op dinsdag 6 oktober.


Akka heeft een tweede beursnotering in Brussel.

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1689
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2160
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door jack. »

AKKA Technologies
Akka Technologies , een van de meest geplaagde aandelen op de Brusselse en Parijse beurs dit jaar, ziet zijn kansen keren. NPM, het vehikel van de familie Frère, schrijft voor 150 miljoen euro in op een kapitaalverhoging van de Franse ingenieursgroep. Opvallend: dat gebeurt aan een premie van ruim 40 procent boven de slotkoers van maandag.


Akka bombardeert zich daardoor tot primus op de Brusselse beurs en rukte met 39 procent op, waardoor de doorsnee belegger opmerkelijk genoeg dus nog steeds minder diep in de buidel tast dan de familie Frère.

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1689
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2160
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door jack. »

AKKA Technologies

Gisteren werd AKKA Technologies na een kapitaalverhoging van 200 miljoen euro uitgeroepen tot een van de favoriete aandelen van KBC Securities. Door de creatie van 8,9 miljoen aandelen daalde de verwachte aangepaste winst per aandeel tot 1,76 en 2,25 euro voor 2021 en 2022. Dat heeft een koersdoelverlaging van 30 naar 27 euro tot gevolg, met behoud van het “Kopen”-advies. Analist Ruben Devos meent dat de trends vanaf hier zouden moeten verbeteren, gedreven door een herstel in de automobielsector, een versnelde transformatie naar digitale ER&D-diensten en kostenbesparingen. KBCS mikt op een schuldgraad van 2,1x per einde 2020, wat ruim onder het Schuldschein-convenant van 4,0x ligt.

KBC Securities verlaagt het koersdoel voor AKKA Technologies van 30 naar 27 euro bij een ongewijzigd "Kopen"-advies.

Gebruikersavatar
jack.
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1689
Lid geworden op: 14 sep 2017 11:17
waarderingen: 2160
Contacteer:

Re: AKKA Technologies

Bericht door jack. »

Familie Frère snelt ingenieursgroep Akka te hulp
09:50 (06/10) - Bron: De Tijd

Het hoofdkantoor van de groep Frère in Loverval, in de buurt van Charleroi. © Nima Ferdowsi
NPM, het vehikel van de familie Frère, schrijft voor 150 miljoen euro in op een kapitaalverhoging van de Franse groep Akka. Opvallend: dat gebeurt aan een premie van ruim 40 procent boven de slotkoers van maandag.

Akka is een leverancier van ingenieursdiensten aan industriebedrijven. De coronacrisis deed de zorgen over de balans van Akka toenemen en de beurskoers kelderen. In november 2019 trok Akka Technologiesnaar de Brusselse beurs voor een tweede notering.

Om de kas aan te vullen trekt het bedrijf 200 miljoen euro vers geld aan. De familie Ricci, de hoofdaandeelhouder van Akka, legt 50 miljoen euro op tafel, NPM 150 miljoen. De familie Ricci behoudt na de kapitaalverhoging een belang van 38,5 procent, NPM verwerft een belang van 21,4 procent.

+43%

PREMIUMINGENIEUR
De familie Frère stapt tegen een premie van 43 procent op de beurskoers in het ingenieursdienstenbedrijf Akka.

Opvallend: NPM en Ricci schrijven in tegen 22,5 euro per aandeel. Dat is een premie van 43 procent boven de slotkoers van maandag (15,74 euro). Na de aankondiging van de intrede van de Frères stijgt het Akka-aandeel op de beurs van Parijs met ongeveer 30 procent.

Ogen van de planeet
Het is de tweede deal van NPM dit jaar. Begin 2020 legde de holding van de familie Frère de hand op het het Franse Collecte Localisation Satellites (CLS), een van de belangrijkste spelers ter wereld voor de verwerking en analyse van aardobservatiegegevens. De deal waardeerde CLS op ongeveer 400 miljoen euro.

Dat was de eerste investering van de Nationale Portefeuillemaatschappij - naast het beursgenoteerde GBL de tweede pijler van de familie van de overleden superbelegger Albert Frère - sinds 2017. De Frère-holding investeerde toen in de Italiaanse koffiemachine- en capsuleproducent Caffitaly. Tussendoor verkocht NPM ook de Zaventemse luchthavenwinkels voor een kwart miljard aan Lagardère. Eind vorig jaar bedroeg de nettokaspositie (lees: de oorlogskas) van de familie 1,3 miljard euro.

1,3 miljard

OORLOGSKAS
Eind vorig jaar had de familie Frère een oorlogskas van 1,3 miljard euro.

Via NPM zijn de Frères onder meer aandeelhouder van het wijndomein Cheval Blanc, de Franse tv-zender M6, Caffitaly en het Britse onlineplatform voor tweedehandswagens Cazoo. Via GBL zitten ze in multinationals als de sportartikelenfabrikant Adidas en de drankengroep Pernod Ricard, de luierfabrikant Ontex en de materiaaltechnologiegroep Umicore.

De topholding van de familie is Frère-Bourgeois. Van daaruit controleert de Waalse familie de Nationale Portefeuillemaatschappij en Parjointco, waarin de Frères samen met de Canadese familie Desmarais het Belgische GBL aansturen.

Michael Sephiha
beeck liked last!


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie