Aandeel Neste Finland

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40

Pbal1991
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 jan 2014 11:34
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: Aandeel Neste Finland

Bericht door Pbal1991 » 25 jul 2019 13:08

Neste rapporteert sterke volumes maar zwakke marges

Dankzij sterke volumes (+8% t.o.v. vorig kwartaal) in zijn hernieuwbare (diesel) divisie kwam de omzet van het Finse bedrijf Neste over het tweede kwartaal met 4,06 miljard EUR boven de verwachte 3,87 miljard EUR uit.

De aangepaste operationele winst van 367 miljoen EUR was daarentegen 3,5% lager dan verwacht door een stevige daling van de verkoopsmarge van 18% t.o.v. vorig kwartaal door hoge grondstofkosten en opstartkosten in nieuwe markten. Ook de resultaten in de traditionele raffinagetak vielen tegen.

Vooruitzichten

Het management verwacht voor het volgende kwartaal nog steeds een sterke stijging van de volumes, maar sprak zich niet uit over de verkoopsmarge. In het vierde kwartaal zal het bedrijf een negatieve impact van 50 miljoen EUR op de operationele winst ondervinden door onderhoudswerken aan zijn fabriek in Rotterdam.

De visie van KBC Asset Management

Ondanks de wat zwakkere resultaten blijft KBC AM positief voor het aandeel. Neste gebruikt in zijn proces verschillende afvalstoffen (waaronder dierlijke vetten uit slachterijen, vleesolie, visolie, gebruikte frituurolie). Schommelingen in de prijzen veroorzaken volatiliteit in de verkoopsmarge, maar de huidige zwakte is volgens onze analist geen reden tot overmatige bezorgdheid.

Neste beschikt over belangrijke competitieve voordelen (beste technologie, beste kwaliteit en grootste flexibiliteit inzake grondstoffen) en hoge winstmarges. De historische activiteit (raffinage van ruwe olie tot olieproducten) moet de volgende jaren kunnen genieten van hoge marges, dankzij de strengere uitstootnormen in de scheepvaart (IMO 2020).

KBC AM bevestigt het "Kopen"-advies en koersdoel van 38 EUR.

Maak kennis met Neste

KBC Asset Management startte vorige maand de opvolging van het Neste-aandeel op met een "Kopen"-aanbeveling.

In een uitgebreid dossier laat analist David Duchi u kennismaken met het voormalige Finse staatsoliebedrijf, dat zich in de loop der jaren heeft omgevormd van raffinagebedrijf tot pionier en marktleider in hernieuwbare brandstoffen op basis van afvalproducten. Dankzij de groei in de hernieuwbare divisie is het al enkele jaren het best presterende aandeel in de Europese oliesector.

Download via onderstaande link het volledige dossier en ontdek zelf het potentieel van dit buitenbeentje in de Europese oliesector. Machtig makkelijk en helemaal gratis.
against the wind liked last!powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
Lukang
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1755
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 565
Contacteer:

Re: Aandeel Neste Finland

Bericht door Lukang » 25 jul 2019 15:43

Gekocht op 12 juni aan 31,01 (kosten in) momenteel koers van 31,56
Koers houdt stand !
against the wind liked last!
port. Bekaert Proximus Nyrstar Elia Agfa Tess. Socfinasia Ahold engie Enel Telecom Italia Pfizer tinc Solvay Telenet kbc euronav Xior Sofina ab inbev gimv umicore neste nokia en fondsen

Pbal1991
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 5
Lid geworden op: 14 jan 2014 11:34
waarderingen: 3
Contacteer:

Re: Aandeel Neste Finland

Bericht door Pbal1991 » 01 aug 2019 10:42

Goldman Sachs verhoogt het advies voor Neste van ‘Neutral’ naar ‘Buy’. Het koersdoel wordt verhoogd van 34 naar 37 euro,
wat een potentieel betekent van 23%

Ik zit er nog niet in maar vind wat zij doen, qua bedrijfsactiviteit, wel zeer aantrekkelijk - geloof daar in voor in de toekomst. Wat mij wat tegenhoudt is handelen in buitenland - zou liefst maximaal Be(nelux) blijven qua opvolging.

Laat het mij zo zeggen - als er één buitenlands aandeel is dat ik meest volg, dan is het deze. Wat gezakt door resultaten, even onder 29, ...
Lukang liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. 
Registreer binnen enkele tellenPlaats reactie