Wirecard (WDI)

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2801
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 586
Contacteer:

Re: Wirecard (WDI)

Bericht door sjos »

Lieve16 schreef:
18 jul 2020 12:29
Beleggersclubs willen schadevergoeding van banken om val Wirecard

Gepubliceerd op 17 juli 2020 23:16 |
ING (17 jul)
6,552 -0,121 (-1,81%)

AMSTERDAM (AFN) - Een viertal banken heeft bij het begeleiden van een leningenuitgifte voor de gevallen betalingsverwerker Wirecard grove steken laten vallen. Dat stellen beleggersverenigingen VEB en European Investors. Zij zijn van plan om namens gedupeerde obligatiehouders onder andere bij ING en ABN AMRO een schadevergoeding te claimen.

ING, Crédit Agricole en Deutsche Bank traden in september 2019 op als belangrijkste begeleiders van een uitgifte van 500 miljoen euro aan schuldpapieren door Wirecard. ABN AMRO was daar als zogeheten joint bookrunner ook bij betrokken. Maar die leningen zijn niets meer waard nu Wirecard na een boekhoudschandaal uitstel van betaling heeft aangevraagd. Beleggers die de obligaties nog bezitten, vrezen dan ook niets meer van hun geld terug te zien.

Wirecard gaf dit jaar toe dat 1,9 miljard op de balans kwijt was en mogelijk nooit heeft bestaan. Eerder publiceerde zakenkrant Financial Times al onthullingen over boekhoudfraude bij het Duitse bedrijf. Het steekt de voorman van de VEB en European Investors, Paul Koster, dat de banken bij de uitgifte van Wirecard-obligaties kennelijk nooit diepgravend boekenonderzoek naar het concern hebben gedaan.
Obligatiebeleggers zijn dus hun geld kwijt, maar aandelenhouders geloven nog dat hun aandeel iets waard is ? Ongelooflijk !
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
quince
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 225
Lid geworden op: 10 okt 2018 20:40
waarderingen: 180
Contacteer:

Re: Wirecard (WDI)

Bericht door quince »

De advocatenkantoren (aasgieren) kunnen hier misschien iets aan verdienen
via de honoraria van de opgelichte eisers-aandeelhouders.

Afbeelding
Wimpie85 liked last!
ANNUIT CŒPTIS ~ NOVUS ORDO SECLORUM

joni
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 469
Lid geworden op: 02 jan 2019 20:04
waarderingen: 104
Contacteer:

Re: Wirecard (WDI)

Bericht door joni »

FT wist in 2018 dat er een geurtje was…

Pieter Breugel waarschuwde er in 1596 reeds voor… :o

https://www.rijksmuseum.nl/nl/collectie/RP-P-1939-396
quince liked last!
WB: “Rule No. 1: Never lose money. Rule No. 2: Don't forget rule No. 1”

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2586
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1097
Contacteer:

Re: Wirecard (WDI)

Bericht door Wimpie85 »


MÜNCHEN (AFN/BLOOMBERG) - Voor het overnemen van het failliete Duitse fintechbedrijf Wirecard is veel interesse. 77 potentiële investeerders hebben zich bij de curator gemeld en een vertrouwelijkheidsverklaring ondertekend. Nog eens 60 partijen willen de Amerikaanse tak van Wirecard overnemen.

Curator Michael Jaffe zegt er vertrouwen in te hebben dat hij een koper kan vinden. Het biedingsproces begint in de komende weken. Tot die tijd is er genoeg geld om de activiteiten voort te zetten.

Wirecard ging vorige maand failliet toen uitkwam dat er 1,9 miljard euro was verdwenen in de boekhouding en dat dit bedrag mogelijk nooit heeft bestaan. De Britse zakenkrant Financial Times had de zaak aan het rollen gebracht door als eerste over mogelijke fraude te schrijven. Inmiddels is oud-topman Markus Braun voor de tweede keer opgepakt op verdenking van fraude en handel met voorkennis. Ook andere bestuursleden van het bedrijf zijn gearresteerd.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2586
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1097
Contacteer:

Re: Wirecard (WDI)

Bericht door Wimpie85 »


MÜNCHEN (AFN) - Het gevallen Duitse fintechbedrijf Wirecard is mogelijk geplunderd vlak voor het faillissement. Daarbij is mogelijk 1 miljard dollar naar schimmige partners geloodst, denkt de Duitse justitie volgens zakenkrant Financial Times. Op dat moment werd Wirecard al beschuldigd van boekhoudfraude.

Betalingsverwerker Wirecard zou ongedekte leningen hebben gegeven aan die bedrijven, schrijft de Financial Times op basis van ingewijden. Het bedrijf claimde daarbij dat die bedoeld waren als vooruitbetalingen aan verkopers waren die hun betalingen door de Aziatische partners van Wirecard lieten verwerken.

De uitstroom van geld versnelde in de maanden richting het faillissement in juni. Toen was accountants- en consultantsbureau KPMG al aan het controleren of de boekhouding van het bedrijf klopte. Zo kreeg het Singaporese Ocap in het eerste kwartaal bijna 100 miljoen euro overgemaakt. Wirecard maakte gebruik van partners in landen waar het zelf geen vergunning had om betalingen af te handelen. Dat systeem werd opgetuigd door de voormalig operationeel directeur Jan Marsalek, die nu spoorloos is.

Wirecard stortte in juni in elkaar toen bleek dat er bijna 2 miljard euro op balans en kwijt was en mogelijk nooit had bestaan. Daarnaast had het bedrijf 3,5 miljard euro aan schulden. Het gaat om een van de grootste fraudegevallen in de moderne Duitse geschiedenis. Oud-topman Markus Braun en drie andere voormalige bestuurders zijn gearresteerd.
Blackadder liked last!

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie