Carlsberg

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2236
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1307

Carlsberg

Bericht door Banner »

https://finance.yahoo.com/quote/CARL-B.CO/

Carlsberg komt met een nieuwe innovatieve verpakking voor de sixpack. http://www.carlsberg.com/in-pursuit-of-better-beer/
Lastpost.


sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 4727
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 1120

Re: Carlsberg

Bericht door sjos »

De Deense brouwer Carlsberg verwacht dat de organische bedrijfswinst dit jaar met 10% à 15% zal
dalen, aangezien de lockdowns de verkoop in de tweede helft van het jaar zullen beïnvloeden in zijn
belangrijkste markten van China en West-Europa. De groep kondigde tevens aan om niet door te gaan
met de geplande tweede tranche van een aandeleninkoop.
bron: https://data.kbcsecurities.be/40/40/200/138226.pdf

10% à 15% dat valt best mee.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 194
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 74

Re: Carlsberg

Bericht door goudhaantje »

Carlsberg heeft in het tweede kwartaal de autonome omzetgroei zien versnellen en verhoogde de outlook voor het hele jaar. Dit bleek woensdag uit de halfjaarcijfers van de Deense bierbrouwer.

"We zijn erg tevreden over de sterke set resultaten die de groep liet zien, ondanks de aanhoudende onzekere marktomstandigheden door de pandemie", zei CEO Cees 't Hart woensdag in een toelichting.

De omzet steeg in het afgelopen kwartaal autonoom met 14,3 procent, wat over de eerste zes maanden een plus opleverde van 9,6 procent. De omzet bedroeg afgelopen halfjaar 31,7 miljard Deense kroon.

De volumes liepen in het tweede kwartaal autonoom met 8,8 procent op, en in de eerste zes maanden met 10,0 procent. Vooral de volumes met Tuborg liepen met 28 procent hard op, aldus Carlsberg.

Het operationeel resultaat steeg afgelopen halfjaar autonoom met 15,6 procent naar 5,1 miljard kroon met een bijbehorende marge die met 10 basispunten steeg naar 16,1 procent.

Het aangepaste nettoresultaat steeg met 10,3 procent naar 3,2 miljard kroon.


Carlsberg verwacht dit jaar niet langer een autonome groei van de operationele winst met 5 tot 10 procent, maar met 8 tot 11 procent.

Wisselkoerseffecten zullen de operationele winst met 150 miljoen kronen drukken, verwacht Carlsberg inmiddels. Eerder ging de brouwer nog uit van 250 miljoen kronen.
bartel liked last!
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL

Gebruikersavatar
bartel
Forum veteraan
Forum veteraan
Berichten: 1146
Lid geworden op: 24 feb 2013 09:22
waarderingen: 408

Re: Carlsberg

Bericht door bartel »

Carlsberg zet dikkere kraag op winstprognose voor 2021.

De Deense brouwer rekent op ongeveer 10 procent winstgroei dit jaar, nu in belangrijke markten als China en Rusland de verkopen weer op precoronapeil zitten.

Cees ’t Hart, de Nederlandse topman van de Deense bierreus Carlsberg, stelde eerder dit jaar dat een nieuwe ‘jazz boom’ is aangebroken, een remake van de wilde jaren 20 van de vorige eeuw.

‘We zien dat mensen willen uitgaan,’ zei ‘t Hart daar begin dit jaar over in de Britse zakenkrant Financial Times. ‘Het einde van de Spaanse griep en de Eerste Wereldoorlog betekende de opgang van jazzclubs en ballroom dancing in de jaren 20. We vertrouwen op diezelfde positieve noot in onze sector als covid achter de rug is.’

Een boom is het nog niet, maar de geleidelijke heropening van de horeca stut de resultaten van de biergigant, spijts de blijvende impact van Covid-19. Dat leert het halfjaarrapport.:

Carlsberg trekt de winstprognose voor 2021 op. 't Hart rekent nu op een groei van de operationele winst tussen 8 en 11 procent, terwijl eerder de lat op 5 à 10 procent lag.

De Deense bierbrouwer realiseerde in de eerste jaarhelft een omzet van 31,7 miljard Deense kronen (4,3 miljard euro), tegenover 28,83 miljard kronen een jaar eerder. De bedrijfswinst klom van 4,6 naar 5,1 miljard kronen (690 miljoen euro). Beide cijfers liggen boven de verwachtingen van analisten.

Carlsberg sleet het voorbije halfjaar 59,5 miljoen hectoliter bier, meer dan de 53,3 miljoen van het eerste halfjaar van 2020. Het premiumbier Tuborg tekende met een stijging van 28 procent voor de grootste volumegroei, maar ook de craft- en speciaalbieren deden het goed met een volumegroei van 21 procent.

Corona-impact varieert

't Hart geeft in het communiqué aan dat hij een geleidelijke terugkeer naar het precoronanormaal ziet in markten over heel Europa, terwijl hij aanstipt dat Azië gebukt blijft onder strenge beperkingen door nieuwe besmettingsgolven.

De impact van de coronapandemie op de wereldwijde verkoop van Carlsberg varieert sterk. Zo geeft de brouwer aan qua verkoopvolume weer boven de precoronaniveaus te zitten in markten als China, Vietnam en Rusland, terwijl dat in India, Maleisië en Frankrijk nog niet het geval is.

De Tijd - 18/08/2021
Een goed 'b eursforum.be' is zoveel meer waard.

sofié
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 7
Lid geworden op: 28 nov 2021 09:15
waarderingen: 1

Re: Carlsberg

Bericht door sofié »

De Tijd : 23-11-21
Begin volgend jaar daalt het alcoholpercentage van het Carlsberg-bier in de Belgische winkels van 5,5 naar 5 procent. Daardoor verandert ook de smaak. De verandering komt er doordat de Deense brouwer beslist heeft binnenkort de internationale standaardvariant van het bier naar België te exporteren.

De variant die Carlsberg decennialang speciaal voor België brouwde, verdwijnt.
De 'Belgische' Carlsberg, die vroeger in Frankrijk en nu in Duitsland wordt gebrouwen, bevat 0,5 procentpunt meer alcohol dan het bier dat Carlsberg in zijn thuisland en in het gros van zijn exportlanden schenkt.
Minder kosten
De beslissing heeft ook te maken met kostenefficiëntie. Een apart bier brouwen voor België kost meer. Door de internationale variant aan te bieden boekt Carlsberg een schaalvoordeel. Bovendien moet de Carlsberg-verdeler ook minder accijnzen betalen voor het bier met minder alcohol.

Op het hoogtepunt in de jaren 70 verkochten de Denen in België jaarlijks 376.000 hectoliter Carlsberg. Daar bleef in 2019 nog 85.000 hectoliter van over. Voor volgend jaar mikt Carlsberg Importers op 83.000 hectoliter. 'De coronapandemie leidde vorig jaar tot een zware verkoopdaling', zegt Vlaeminck. 'Wij zijn vooral actief in de horeca, die leed door de lockdowns.'
......

De koers van het aandeel Carlsberg, heeft corona helemaal verwerkt, hoewel er met de 4e golf weer een dip is, desondanks,
+13% het laatste jaar en +17% in de laatste 2 jaar, waarmee het de beste brouwer is, voor Heineken.

goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 194
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 74

Re: Carlsberg

Bericht door goudhaantje »

Carlsberg heeft in het afgelopen boekjaar de omzet en het resultaat sneller zien stijgen, conform de bij de halfjaarcijfers verhoogde outlook. Dit bleek vrijdag uit de jaarcijfers van de Deense bierbrouwer.

CEO Cees 't Hart merkte in een toelichting op dat de resultaten in 2021 weer "ruim" boven het niveau van voor de coronacrisis lagen.


De omzet steeg in het afgelopen jaar autonoom met 10,0 procent. De omzet kwam daarmee uit 66,6 miljard Deense kroon. In de verhoogde outlook hield Carlsberg rekening met een autonome omzetgroei van 8 tot 11 procent.

De volumes liepen in 2021 autonoom met 7,4 procent op, en in de eerste zes maanden met 10,0 procent. Vooral de volumes bij het label Tuborg vielen op met een stijging van 17 procent. Die lieten in de eerste jaarhelft al een stijging op jaarbasis zien van 28 procent.

Het operationeel resultaat van Carlsberg steeg afgelopen jaar autonoom met 12,5 procent naar 10,9 miljard kroon. De marge daalde wel met 30 basispunten naar 16,3 procent.

Het aangepaste nettoresultaat steeg met 9 procent naar krap 7 miljard kroon.

Outlook

Voor 2022 voorziet Carlsberg een groei van het operationeel resultaat van 0 tot 7 procent. En op lange termijn mikt de brouwer op een jaarlijkse omzetgroei van 3 tot 5 procent met een operationele winst die harder dan de omzet groeit.

Carlsberg verwacht dit jaar nog altijd een uitdagende periode met het oog op het verder verloop rondom corona en de effecten daarvan voor de samenlevingen. Daarnaast lopen de grondstofkosten verder op, waarschuwt de brouwer.

Het dividend wordt verhoogd met 9 procent naar 24 kroon per aandeel. Ook worden er eigen aandelen ingekocht.
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL

goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 194
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 74

Re: Carlsberg

Bericht door goudhaantje »

Carlsberg heeft in het afgelopen kwartaal een hogere omzet geboekt, waarbij de meest markten van de Deense brouwer een sterke groei lieten zien. Dit bleek donderdag uit de kwartaalcijfers van Carlsberg.

De bierbrouwer meldde eerder Rusland, waar het circa 10 procent van de omzet vandaan haalt, volledig te gaan verlaten. Drie brouwerijen van het concern in Oekraïne zijn momenteel ook gesloten.

"Kijkend naar de prestaties, heeft de oorlog in Oekraïne in het eerste kwartaal slechts een beperkte invloed gehad", zei CEO Cees 't Hart.

De in Kopenhagen gevestigde brouwer zei dat het een sterke groei realiseerde in West-Europa, terwijl Azië het jaar ook goed begon.

Carlsberg boekte het afgelopen kwartaal een omzet van 14,94 miljard Deense kroon, ofwel circa 2,0 miljard euro, tegenover 11,8 miljard kroon in dezelfde periode een jaar eerder. De markt rekende op een omzet van 11,8 miljard kroon.

De volumes stegen het afgelopen kwartaal tot 27,9 miljoen hectoliter, tegen 25,7 miljoen hectoliter een jaar eerder. Analisten rekenden op 31,4 miljoen hectoliter.
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL

goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 194
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 74

Re: Carlsberg

Bericht door goudhaantje »

Avantium en de Deense bierbrouwer Carlsberg hebben met een overeenkomst een volgende stap gezet in de commercialisering van verpakkingsmateriaal op een plantaardige basis die Avantium vanaf 2024 wil gaan leveren. Dit maakte het Amsterdamse bedrijf dat zich bezighoudt met hernieuwbare chemie woensdag bekend, zonder verdere financiële details te verstrekken.

Het betreft een voorwaardelijke overeenkomst voor de afname van een vast volume PEF uit de zogeheten 'FDCA Flagship Plant' die Avantium wil opstarten.


Carlsberg wil PEF gebruiken voor verschillende verpakkingstoepassingen, waaronder zijn fibre bottle, een plantaardige en volledig recycleerbare bierfles.

Avantium en Carlsberg zijn sinds 2019 partners.
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL

goudhaantje
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 194
Lid geworden op: 11 feb 2017 15:58
waarderingen: 74

Re: Carlsberg

Bericht door goudhaantje »

Waar Carlsberg eerder ervan uitging dat de operationele winst dit hele jaar met maximaal 2 procent zou groeien of maximaal 5 procent zou krimpen, wordt nu gerekend op een groei van tegen de 10 procent aan. De goede verkoop in Azië en Europa "heeft de toenemende druk op de grondstoffen- en energiekosten meer dan gecompenseerd", meldt het bedrijf.

De Nederlandse topman Cees ’t Hart had in mei al gezegd groeimogelijkheden te zien in Aziatische landen als India en Vietnam. Ook denkt Carlsberg meer te kunnen gaan verdienen aan alcoholvrij bier.
First Pacific, Goldfields, Zijin mining , Ur-energy ,Imerys, Savencia , Yara International , Carlsberg Korea Electric Power, Sprott Physical Uranium, Vranken, Hummingbird Resources, EVS,Etex , ThermoFisher,NVent,Pentair,Brederode,Pan American silver, Far Eastern Consortium,Tessenderlo, Bayer,GBL

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3580
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 4298

Re: Carlsberg

Bericht door vogelspotter »

fout post
In port:Avantium,CARNIVAL CORP, LUFTHANSA,Deceun,inbev
EVS,Ontex Weight Watchers, X-Fab, Greenya , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ekopak , Biotalys,Quantumscape ,ROBINHOOD INC -A .

cash :10%

Plaats reactie