Transgene

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1067
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 441

Transgene

Bericht door Stofke »

Transgene (Euronext: TNG),
onderdeel van Institut Mérieux, is een beursgenoteerd Frans biotechnologiebedrijf dat zich richt op het ontwerpen en ontwikkelen van gerichte immunotherapieën voor de behandeling van kankers en infectieziekten. Transgen's programma's maken gebruik van virale vectortechnologie met het doel om geïnfecteerde of kankercellen indirect of direct te doden.
De belangrijkste klinische fase van het bedrijf zijn: TG4010 voor niet-kleincellige longkanker, Pexa-Vec voor leverkanker en TG4001 voor HPV-positieve hoofd- en halstumoren. Het bedrijf heeft verschillende andere programma's in klinische en preklinische ontwikkeling.
Transgene is ook eigenaar van Invir.IOTM, een nieuw technologieplatform dat zich toelegt op het ontwerp van de volgende generatie oncolytische virussen. Deze multifunctionele virussen zijn gericht op het moduleren van de micro-omgeving van de tumor.
Het bedrijf is gevestigd in Straatsburg, Frankrijk, en heeft aanvullende activiteiten in Lyon, China en de Verenigde Staten.

Brede pijplijn, na paar dagen inlezen vandaag een eerste aankoop gedaan aan 3,6.

Hieronder nog een stukje uit Beursbrink van 22 mei 2018

Ook Transgene (ticker: TNG en ISIN-code FR0005175080) is een naam om in de gaten te houden. Het bedrijf, voor 52% in handen van het instituut Mérieux, is actief op het vlak van kankeronderzoek en heeft een zeer rijke onderzoeksportefeuille. Transgene heeft maar liefst 9 middelen in klinische onderzoeksfase waaronder TG4010 tegen longkanker en TG4001 tegen bepaalde types van hoofd- en nekkanker. De meeste van de middelen van Transgene moeten reeds bestaande geneesmiddelen doeltreffender maken. TG4010 wordt samen met Opdivo van Bristol-Myers Squibb gebruikt. De resultaten van deze studie worden later dit jaar gepubliceerd. Recent haalde de groep €14,4 miljoen op waardoor het zeker nog anderhalf jaar verder kan.

Voor meer info zie https://www.transgene.fr/


Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1067
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 441

Re: Transgene

Bericht door Stofke »

Straatsburg, Frankrijk en Leeds, Verenigd Koninkrijk, 4 juni 2018, 17.45 uur CET
Transgene (Euronext Paris: TNG), een biotech-bedrijf dat op virussen gebaseerde immunotherapieën tegen kanker en infectieziekten ontwerpt en ontwikkelt, en de University of Leeds, kondigen aan dat nieuwe klinische gegevens1 die met Pexa-Vec zijn verkregen, verder antitumoractiviteit na intraveneuze toediening laten zien (iv ) infusie. Deze gegevens werden gepresenteerd door Dr. Alan Anthoney (University of Leeds) in een posterpresentatie op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Clinical Oncology (ASCO) op 4 juni in Chicago.
Deze eerste klinische resultaten bevestigen de activering door Pexa-Vec van antitumorimmuniteit en gerichte oncolytische activiteit. De belangrijkste bevindingen van de proefshow:
- selectieve expressie en replicatie van Pexa-Vec in de tumorweefsels;
- inductie van een robuuste anti-tumor immuunrespons:
o met de stimulatie van een adaptieve respons (T-cellen) gericht tegen tumorspecifieke antigenen, o de activering van de aangeboren immuunrespons (NK-cellen), en
o een verhoging van cytokinen geassocieerd met immuunstimulatie;
- een gedeeltelijke en een volledige necrose van tumoren bij de patiënten met colorectale kanker en levermetastasen (pathologische reacties);
- opregulatie van PD-L1- en PD-1-signaleringsmoleculen, een bevinding die de reden voor het combineren van Pexa-Vec met anti-PD-1-remmers sterk ondersteunt.
Dr Alan Anthoney, consultant in medische oncologie in Leeds Teaching Hospitals, hoofddocent bij het Institute of Cancer & Pathology aan de Universiteit van Leeds en hoofdonderzoeker van de studie, zei: "We zijn zeer bemoedigd om te melden dat een enkelvoudige IV-toediening van Pexa -Vec vertoonde cytolytische activiteit op tumorplaatsen, waar het een robuuste activering van tumor-antigeen-specifieke immuuncellen opwekte. Bij één patiënt met colorectale levermetastasen is een volledige pathologische respons waargenomen. Deze gegevens ondersteunen duidelijk de antitumoractiviteit van Pexa-Vec. De definitieve gegevens van deze proef zullen in een aankomende paper worden gepubliceerd. Onze beslissing om deze klinische proef te leiden en het potentieel van nieuwe wapens tegen kanker te onderzoeken, getuigt van onze inzet bij Leeds University en Leeds Teaching Hospitals NHS Trust om nieuwe innovatieve opties te evalueren die het leven van onze patiënten met kanker zouden kunnen verbeteren. "
Maud Brandely, Chief Medical Officer van Transgene, voegde hieraan toe: "Deze zeer positieve translationele gegevens bevestigen de gerichte oncolytische activiteit en het potentieel van Pexa-Vec in vergevorderde stadia van kanker. De waargenomen upregulatie van PD-1 en PD-L1 positieve paden ondersteunt sterk de reden voor het combineren van Pexa-Vec

JLD
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 52
Lid geworden op: 11 feb 2014 10:54
waarderingen: 29

Re: Transgene

Bericht door JLD »

Die Pexa-Vec vectoren zijn blijkbaar in staat om een volledige necrosis van een tumor te bewerkstelligen!
Ik denk dat Transgene goud in handen heeft, en ze zijn met een beurswaarde van slechts 190 M Eur tot nu toe goed onder de radar gebleven...
JLD
Stofke liked last!

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1067
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 441

Re: Transgene

Bericht door Stofke »

Nog even wat bijgetankt na verkoop Celyad. Mooie pijplijn, heel veel potentieel. Zoals je zegt nog onder de radar.

JLD
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 52
Lid geworden op: 11 feb 2014 10:54
waarderingen: 29

Re: Transgene

Bericht door JLD »

Ik heb de stukken die ik in deze fase wil/kan hebben. Ik ga dit bedrijf zeer nauw opvolgen en later, bij (hopelijk) meer goede resultaten, bijkopen.
Er is heel veel goede info op hun website te vinden, maar verder is er relatief weinig communicatie beschikbaar over Transgene.
Het is oorverdovend stil op de verschillend fora, ook op de Franse. Zeer verwonderlijk moet ik zeggen.
JLD

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1067
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 441

Re: Transgene

Bericht door Stofke »

Dat klopt maar dat was indertijd bij ArgenX en Mithra ook zo. Vanaf er wat bekendheid komt dan kan het vlug gaan. Dit forum is nog maar nieuw dus nog weinig volk. Dit zijn ook de leukste aandelen. Volgend jaar zijn we hopelijk heel tevreden met onze eerste aankoop rond 3 euro ;)
JLD liked last!

JLD
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 52
Lid geworden op: 11 feb 2014 10:54
waarderingen: 29

Re: Transgene

Bericht door JLD »

Mooi bericht op Boursorama.
Ik heb het bericht in de Franse taal behouden - Google translator maakt er niet veel soeps van:

"Le titre de la société de biotechnologie (détenue à 52 % par l'Institut Mérieux) a gagné jusqu'à 9 % mardi pour finalement clôturer en hausse de 3,6 %. Transgene a en effet annoncé une bonne nouvelle. A l'occasion du grand congrès mondial de l'oncologie (Asco), la société a présenté les premiers résultats prometteurs pour son virus oncolytique (virus génétiquement modifié dirigé contre les tumeurs). L'injection intraveineuse de Pexa-Vec a provoqué une stimulation des cellules antitumorales (cellules tueuses LT et NK) et induit une nécrose des lésions tumorales. De plus, une surexpression des points de contrôle du système immunitaire (PD-L1 et PD-1) a été observée. C'est un élément encourageant pour la combinaison en cours d'évaluation, celle de Pexa-Vec avec le médicament vedette de BMS (un inhibiteur de point de contrôle, anti- PD1) Opdivo (nivolumab), dont les premiers résultats cliniques dans le cancer primitif du foie seront publiés par Transgene au second semestre. Depuis deux ans, cette nouvelle approche de traitement du cancer par des virus oncolytiques est très recherchée par l'industrie pharmaceutique. En février, Merck & Co a racheté la petite biotech australienne Viralytics pour 394 millions de dollars, offrant une prime de 160 % sur son dernier cours coté. Le second semestre sera déterminant pour Transgene, qui devrait publier les résultats de nombreuses études cliniques. Neuf essais sont en cours, parmi lesquels TG4010 dans le cancer du poumon, TG4001 dans certains cancers de la tête et du cou, et TG1050 dans l'hépatite B. Les premières données d'efficacité de phase II de TG4010 en combinaison avec Opdivo de BMS dans le cancer du poumon seront cruciales. Si ces publications montrent que les mécanismes de ses produits sont synergiques et améliorent l'action des inhibiteurs de point de contrôle - traitements innovants d'immunothérapie contre le cancer qui ne sont très efficaces que chez 30 % des patients -, elles créeront un point d'inflexion en termes de valorisation. La société trouverait alors un partenaire pour leur développement et leur commercialisation. ACHETER À TITRE SPÉCULATIF la valorisation (190 millions) semble très faible, comparée à celle de la biotech coréenne SillaJen, avec qui Transgene partage les droits de Pexa-Vec (son unique produit) et qui vaut en Bourse près de 5 milliards d'euros. Le portefeuille est riche, et les principaux catalyseurs sont attendus au second semestre. Objectif : 5 € (TNG)."
Biscuitpower liked last!

Stofke
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1067
Lid geworden op: 13 okt 2017 16:18
waarderingen: 441

Re: Transgene

Bericht door Stofke »

Nog even artikel van de universiteit van Leeds

De eerste resultaten van een kleinschalig klinisch onderzoek hebben het potentieel van een virus voor de behandeling van enkele geavanceerde vormen van kanker aan het licht gebracht.

De bevindingen, gepresenteerd door wetenschappers van de Universiteit van Leeds tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society for Clinical Oncology, onthulden dat het specifiek ontwikkelde virus in staat was om tumorcellen te infiltreren, te beginnen met de vernietiging daarvan en ook om het immuunsysteem van het lichaam te stimuleren.

In één geval verdween de tumor van de patiënt; in een andere, verkleinde de tumor in omvang.

"De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Ze laten zien dat het virus zeer effectief was in het kunnen inschakelen van het immuunsysteem van het lichaam. "
DR ADEL SAMSON
In de studie werd gekeken naar de effectiviteit van het virus bij de behandeling van acht patiënten met kanker: drie leden leden aan huidkanker of melanoom en vijf hadden darmkanker die zich had verspreid naar de lever.

Dr. Adel Samson van het Leeds Institute of Cancer and Pathology, een van de onderzoekers, zei: "De resultaten tot nu toe zijn veelbelovend. Ze laten zien dat het virus zeer effectief was in het kunnen inschakelen van het immuunsysteem van het lichaam, waardoor de eigen verdedigingssystemen van de patiënt zich op de kanker konden richten.

"Bovendien was er bewijs dat het virus zelf ook de tumorcellen vernietigde."

In de studie werd gekeken naar de effectiviteit van het virus als een neoadjuvante therapie, waarbij het wordt gebruikt om een ​​tumor voor de operatie te proberen te verkleinen.

Het virus, Pexa-Vec genaamd, was afgeleid van de Vaccinia-familie van virussen en gemodificeerd om kankercellen te targeten. Het werd intraveneus aan patiënten gegeven.

Twee weken nadat het virus was toegediend, hadden de patiënten hun tumoren operatief verwijderd.

Analyse van het kankerweefsel toonde aan dat het virus in staat was de plaats van de tumoren te bereiken en de kankercellen te infiltreren. Er waren ook tekenen dat de kankercellen begonnen te sterven.

Bij een van de patiënten met darmkanker die zich had verspreid naar de lever, was de tumor in de lever vernietigd - bij een andere darmkankerpatiënt was de levertumor gedeeltelijk vernietigd.

Dr. Samson zei: "Bij twee van de patiënten zagen we vóór toediening van het virus dat ze tumoren hadden die groeiden.

"Toen de tumoren na een operatie werden onderzocht, kon de patholoog dode kankercellen identificeren.

"Verder onderzoek is nodig om te begrijpen waarom het virus zo effectief was bij deze patiënten. We moeten begrijpen of wat we zagen het resultaat was van het virus dat de kankercellen vernietigde, of was het het resultaat van het virus waardoor het immuunsysteem effectiever kon zijn - of was het een combinatie van die twee?

"Deze eerste bevindingen zijn heel opwindend."

De wetenschappers denken dat de resultaten de mogelijkheid openen dat het virus kan worden gegeven in combinatie met zogenaamde 'checkpoint-remmers' - geneesmiddelen die het lichaamseigen afweersysteem krachtiger kunnen maken.

De proef werd uitgevoerd in samenwerking met Transgene, een Frans biotechbedrijf dat de rechten bezit om het Pexa-Vec-virus in Europa te onderzoeken en commercieel te exploiteren.

Dr Maud Brandely, chief medical officer bij Transgene, zei: "De bevindingen beginnen het potentieel van Pexa-Vec te laten zien om te helpen bij het bieden van aanvullende behandelingsopties voor patiënten met vergevorderde kanker."

De effectiviteit van Pexa-Vec wordt momenteel getest in een grotere fase-drie klinische studie met patiënten met leverkanker. In die rechtszaak proberen artsen vast te stellen of het virus een effectievere behandeling is dan het geven van de conventionele medicamenteuze behandeling.

isIT
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 234
Lid geworden op: 27 jan 2012 14:18
waarderingen: 47

Re: Transgene

Bericht door isIT »

https://www.transgene.fr/?page_id=10487#pipelinechart

interessant, heb me ingekocht ...
"onbekend is onbemind"?
Stofke liked last!

Lampi
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 576
Lid geworden op: 21 jun 2017 19:29
waarderingen: 157

Re: Transgene

Bericht door Lampi »

Bescheiden ingekocht vandaag, klein pakketje..maar idd, mij wat verdiept dit weekend, wel veelbelovend (blijft bio uiteraard). Thx voor de tip.
Stofke liked last!

Plaats reactie