X-FAB Silicon Foundries SE

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


bien
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 668
Lid geworden op: 29 apr 2013 17:38
waarderingen: 148
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door bien »

grote jongens aan het kopen .kunnen productie niet volgen marges omhoog koers kan nog veel hooger 8 euro is geen utopieVolg Beursig.com op Twitter en Facebook


Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2999
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1307
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door Wimpie85 »


WOLFSBURG (ANP) - Het Duitse automerk Volkswagen heeft vorig jaar veel meer elektrisch aangedreven auto's verkocht, terwijl de totale verkoop onder druk stond door de coronacrisis. Het bedrijf zegt goed op koers te liggen om marktleider te worden op de markt voor elektrische auto's.

Wereldwijd verkocht het merk meer dan 212.000 hybride en volledig elektrische auto's, zoals de nieuwe en populaire ID.3. Dat is een stijging van 158 procent in vergelijking met 2019. Volkswagen spreekt van een keerpunt voor het concern als het gaat om elektrische mobiliteit. In Duitsland is Volkswagen nu marktleider met elektrische auto's.
charel01 liked last!

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2999
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1307
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door Wimpie85 »

De Tijd:
’CES | Zelfrijdende wagens voor de massa tegen 2025’
Kan wel niet aan het artikel...
bergaf liked last!

Gebruikersavatar
bergaf
Premiummember
Premiummember
Berichten: 39
Lid geworden op: 07 aug 2018 09:33
waarderingen: 22
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door bergaf »

Mobileye (Intel) werkt aan zelfrijdende wagen voor gewone consument tegen 2025
Zelfrijdende auto's die betaalbaar zijn voor de consument moeten mogelijk zijn tegen 2025. Dat zei topman Amnon Shashua van Mobileye maandag. Mobileye is een Israëlisch dochterbedrijf van de Amerikaanse chipreus Intel. Om precies te zijn, Shashua heeft het over zelfrijdende wagens van klasse vier, dat betekent dat de wagens binnen bepaalde gebieden en onder bepaalde voorwaarden geen menselijke bestuurder nodig hebben. Klasse vijf daarentegen verwijst naar hypothetische wagens die nergens en nooit een menselijke bestuurder nodig hebben, maar daar gaat het hier nog niet over.
Schermvullende weergave

Amnon Shashua, topman van Mobileye ©REUTERS
Mobileye is nu goed voor 80 procent van de wereldwijde markt voor camerasystemen voor geavanceerde automatische rijhulp. Bij die rijhulp wordt de menselijke bestuurder geholpen om in rijstroken te blijven of om voetgangers op te merken. Mobileye wil naast zijn camerasystemen wagens uitrusten met lidarsensors (die afstanden detecteren met laserpulsen) en radar om zo de stap te zetten naar autonome wagens. De verschillende systemen zouden namelijk naast elkaar werken, en omdat het heel onwaarschijnlijk is dat zowel camerasysteem als radar en lidar op hetzelfde moment defect zouden geraken, zouden zo'n autonome wagens ook heel veilig zijn.
Het probleem is dat de lidarsensors duur zijn. In een eerste instantie, in 2022, zou Mobileye zijn klasse vier-technologie verkopen aan commerciële zelfrijdende taxi's. Ook zou het systeem ook worden gebruikt in de eigen vloot zelfrijdende wagens. Het bedrijf heeft een akkoord met Volkswagen en Champion Motor Group om robotaxi's in Tel Aviv uit te rollen. Voor die fase wordt lidar gebruikt van Luminar Technologies, maar dat zou niet het geval zijn voor de tweede fase waarbij tegen 2025 de consumentenmarkt wordt aangesproken.
Voor die tweede fase wordt een ander soort lidar gebruikt, dat nu nog in ontwikkeling is. Het gaat om FMCW, 'frequency modulated continuous wave', die zowel de snelheid van een object als de afstand van de wagen kan detecteren. Intel zou bijzonder goed geplaatst zijn om FMCW op zijn chips te zetten tegen voor de consument betaalbare prijzen.
Experten zijn het evenwel oneens over de beste oplossing voor zelfrijdende wagens. Sommigen zweren bij een centrale rol voor radarsystemen gecombineerd met andere soorten lidarsensoren om tot een efficiënte en relatief goedkope oplossing te komen.
(tijd, bloomberg)
charel01 liked last!

expatriate
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 54
Lid geworden op: 08 mei 2012 15:10
waarderingen: 46
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door expatriate »

Bolero Benelus beursnieuws bij het ontbijt:
De sterke cijfers van de Chinese chipbakker TSMC houden goed nieuws in voor de halfgeleiderspelers in de Benelux. De fors verhoogde kapitaaluitgaven voor 2021 zijn immers positief, omdat ze de vraag naar productiemateriaal zullen ondersteunen. Ook vermeldt TSMC een explosie van de vraag naar halfgeleiders voor het automobielsegment in het vierde kwartaal. Dat verklaart waarom er overal sprake was van tekorten. Het werkt naar eigen zeggen actief met de klanten om die kwestie op te lossen. Dat is positief voor Melexis en X-Fab.
Expatriate
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3145
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3485
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door vogelspotter »

15-01-2021

'Is hier zeker niet misplaatst.'

08:36

KBCS zet Melexis op kooplijst

In een uitgebreid rapport staat KBC Securities stil bij de megatrends die de verkoop van Melexis’ autochips zullen aansturen. Autochips zullen in de periode 2019-2024 de snelst groeiende eindmarkt voor halfgeleiders zijn, zo wordt verwacht.

De voornaamste trend waar Melexis zal van profiteren is de elektrificatie van het wagenpark, zeggen analisten Ruben Devos en Olivier Vandewoude. De verkoop van elektrische auto’s zal de komende jaren sterk toenemen – met gemiddeld 37 procent per jaar tussen 2020 en 2025 – dankzij onder meer lagere batterijprijzen, strengere regelgeving en betere batterijtechnologie.

De analisten denken echter dat Melexis ook goed geplaatst is om op korte termijn kansen te grijpen nu er een tekort is aan autochips. Het bedrijf heeft tijdens de coronacrisis hoge voorraden aangehouden om te kunnen inspelen op een sterk herstel van de vraag naar auto’s eens de crisis achter de rug is. De huidige schaarste aan chips voor autotoepassingen zorgt niet alleen voor opwaartse prijsdruk, maar zou ook tot veranderingen qua leverancier kunnen leiden.

Devos en Vandewoude verwachten dat Melexis in de periode 2020-2023 een gemiddelde winstgroei (winst per aandeel) van 29 procent per jaar zal kunnen voorleggen bij een gemiddelde omzetgroei van 14 procent. Zij ramen de waarde van het bedrijf op 30 keer de bedrijfswinst (voor 2022), wat neerkomt op een premie van 25 procent tegenover sectorgenoten. Zij komen zo tot een koersdoel van 105 euro. Hun advies stijgt van ‘houden’ naar ‘kopen’.

Bron:"De Tijd"
Wimpie85 liked last!
In port:Avantium, Deceun,Deutsche Bank,CARNIVAL CORP , LUFTHANSA,econocom,
EVS, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus, Basic-Fit.
cash :30%

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24811
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 13990
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door charel01 »

Ook sectorgenoot X-FAB werd door KBC Securities-analist Ruben Devos aan een diepgaande analyse onderworpen. Omwille van de geprojecteerde 14% gemiddelde jaarlijkse omzetgroei van X-FAB's grootste klant Melexis tussen 2020 en 2023, verhoogt KBCS de verkoopprognoses voor X-FAB in het automobielsegment met 3 à 6%. Aangezien X-FAB's gieterijen EBIT break-even draaien, er rekening wordt gehouden met een omzet van 135 à 140 miljoen dollar per kwartaal, en er geen investeringen in capaciteitsuitbreiding worden verwacht, kan de operationele winst tussen 2020 en 2023 jaarlijks met gemiddeld 53% stijgen. Het koersdoel stijgt daardoor van 4,5 naar 7,5 euro, wat het aandeel waardeert op een EV/EBITDA-multiple van 7,5x voor 2022. Dat komt overeen met een korting van 40% ten opzichte van sectorgenoten.
Wimpie85 liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2999
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1307
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door Wimpie85 »


en er geen investeringen in capaciteitsuitbreiding worden verwacht, kan de operationele winst tussen 2020 en 2023 jaarlijks met gemiddeld 53% stijgen.
Welk ander bedrijf heeft dergelijk mooie winstverwachtingen?!? :shock:

Stevig vasthouden de komende 4 à 5 jaar is hier de boodschap!

Op basis van EV/EBITDA noteren ze dan nog uiterst goedkoop aan 7,5 euro.
wolfe liked last!

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 24811
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 13990
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door charel01 »

Na een grondige analyse van Melexis (lees ook: Melexis is klaar voor 2023 en krijgt fors hoger koersdoel bij KBC Securities) nam analist Ruben Devos ook het waarderingsmodel voor X-FAB onder de loep. Omwille van de verwachte 14% gemiddelde jaarlijkse omzetgroei bij zijn grootste klant Melexis (tussen 2020 en 2023), werden voor X-FAB de verkoopprognoses in het autosegment met 3 à 6% verhoogd.

Omdat X-FAB's gieterijen een EBIT break-evenniveau bereiken bij een omzet van 135 à 140 miljoen dollar per kwartaal en er geen investeringen in capaciteitsuitbreiding worden verwacht, kan de operationele winst tussen 2020 en 2023 jaarlijks met gemiddeld 53% stijgen. Het koersdoel stijgt bij KBC Securities van 4,5 naar 7,5 euro, en het advies gaat van "Houden" naar “Kopen”.

Terugblik op recente trading update

X-FAB informeerde beleggers op 6 januari al met een beknopte update over een wel erg sterk vierde kwartaal. Concreet steeg de omzet met 42% op kwartaalbasis tot 136 miljoen dollar, ver boven de eigen doelstellingen (120 à 127 miljoen euro) én boven de prognose van KBC Securities (125 miljoen euro). Ook de nieuwe bestellingen deden het zeer goed: ze stegen in het vierde kwartaal met 49% op jaarbasis (en 71% op kwartaalbasis) tot 191 miljoen dollar, goed voor een nieuw kwartaalrecord.

De volledige cijferset, inclusief winstcijfers en concrete vooruitzichten voor 2021, wordt pas op 11 februari vrijgegeven, maar de omzet en de boekingen bleken sowieso ver voor te liggen op zowel de eigen verwachtingen als die van KBC Securities. De opleving die al zichtbaar was aan het einde van het derde kwartaal wordt dus steeds sterker. De update bevestigt daardoor de positieve ontwikkelingen die zowat overal in de autosector zichtbaar waren, maar stipt ook het verwachte omzetherstel van kleinere pure play-gieterijen in 2021 aan.

In een reactie op de resultaten wees CEO Rudi De Winter op een sterk vraagherstel van klanten in alle belangrijke markten, wat "duidelijk een goed teken is voor de bedrijfsontwikkeling in de toekomst". Maar ondanks de positieve trading update liet de man ook optekenen dat X-FAB zijn "voorzichtige aanpak" behoudt, omdat de sterkte van het economisch herstel niet kan worden voorspeld door de onzekerheid die wordt veroorzaakt door de coronapandemie. In een eerste reactie verhoogde KBCS het koersdoel op 6 januari van 3 naar 4,5 euro, met behoud van “Houden”-advies.

Sterk herstel van het automobielsegment

De trading update leverde ook een blik op een orderportefeuille op die op recordhoogte staat. Dat werd grotendeels gedreven door het sterke herstel in het automobielsegment, omdat veel autofabrikanten de productie opvoeren, op een moment dat de voorraden laag bleken te zijn. En zelfs onvoldoende.

Nu de onderliggende trends in de autosector verbeteren, is het van groot belang om goed voorbereid te zijn op de verwachte groei en om producten te kunnen leveren wanneer de klant dat vraagt. De meeste klanten van X-FAB zijn halfgeleiderbedrijven die enkel chips ontwerpen, maar ze niet zelf maken. Zij hebben immers geen eigen fabricage- en procestechnische expertise, maar doen voor deze diensten en de daarmee samenhangende expertise een beroep op gieterijen, zoals X-FAB.

Door het plotse herstel in de sector lieten diverse autofabrikanten weten dat ze de productieplannen hebben moeten aanpassen vanwege een groot tekort aan halfgeleiders die worden gebruikt in veschillende toepassingen. Op die manier werden heel wat gieterijen tegenvoets én bij verrassing genomen door deze relatief snelle productiepiek van passagiersvoertuigen. Op zich is het niet vreemd dat de gieterijen met weinig voorraden werken. Door het verlagen van die voorraden kunnen ze immers de kostprijs van de verkochte goederen verlagen, het werkkapitaal verbeteren en de productiecyclustijden verkorten. Maar die voordelen kunnen de nadelen van een beschadigde reputatie niet compenseren als ze niet kunnen voldoen aan de vraag van de klant. Of zoals het oude gezegde luidt: "stock-outs leiden tot walkouts".

Loyale klanten

Positief is volgens analist Ruben Devos dat de meeste producten voor klanten zijn ontworpen met behulp van de X-FAB-procestechnologie en diens design IP (intellectual property). Dat wil zeggen dat klanten hun productie niet gemakkelijk kunnen verplaatsen naar andere leveranciers. Dit zorgt voor een hoge klantloyaliteit (met X-FAB als enige bron voor meer dan 90% van de geproduceerde producten), maar het betekent ook dat X-FAB het zich niet veroorloven om tekort te schieten in de levering van die producten.

Melexis is veruit de grootste klant van X-FAB. Het tekent gemiddeld voor 35 à 42% van X-FAB’s omzet over de periode 2014 tot en met 2019. Ook als ingezoomd wordt op de automotive-poot van X-FAB, blijkt dat Melexis zelfs goed is voor 75 à 80% van de omzet.

Omwille van de verwachte 14% gemiddelde jaarlijkse omzetgroei bij zijn grootste klant Melexis (tussen 2020 en 2023), werden voor X-FAB de verkoopprognoses in het autosegment met 3 à 6% verhoogd. Dat leidt tot een koersdoelverhoging van 4,50 naar 7,50 euro en een verhoging van het advies van "Houden" naar "Kopen".
wolfe liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 2999
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1307
Contacteer:

Re: X-FAB Silicon Foundries SE

Bericht door Wimpie85 »

Ford legt productie Duitse fabriek maand stil om gebrek chips

https://www.iex.nl/Nieuws/ANP-150121-26 ... chips.aspx
charel01 liked last!


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie