Deutsche Bank

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Gebruikersavatar
USSENTERPRISE
Premiummember
Premiummember
Berichten: 6781
Lid geworden op: 10 jan 2014 17:14
waarderingen: 2027

Re: Deutsche Bank

Bericht door USSENTERPRISE »

Handel blijkbaar stilgelegd


Gebruikersavatar
Lieve16
Premiummember
Premiummember
Berichten: 5904
Lid geworden op: 02 jan 2012 22:29
waarderingen: 2582

Re: Deutsche Bank

Bericht door Lieve16 »

Zo slecht ziet het er nog niet uit voor DB hoor.

Markten en beleggingen - 2 februari 2023

Deutsche Bank maakt resultaten voor 2022 bekend
Uittreksel uit de boodschap van Christian Sewing aan alle collegaā€™s over de resultaten van 2022
1.305 dagen geleden, op 8 juli 2019, presenteerden we een nieuwe strategie voor onze bank. We noemden deze strategie "Compete to Win" om duidelijk te maken waar het ons om ging: Deutsche Bank na vele moeilijke jaren weer concurrentieel maken. Om dat te bereiken zijn we begonnen aan een ambitieuze transformatie die de afgelopen jaren veel van ons allemaal heeft gevergd.

Vandaag maken wij de balans op van deze transformatie en de resultaten zijn bemoedigend: wij hebben de belangrijkste doelstellingen die wij ons drieƫnhalf jaar geleden hebben gesteld, bereikt. Onze bank is nu winstgevender, efficiƫnter, beter gediversifieerd, robuuster en minder risicovol dan toen - en daardoor in een sterke positie om in de mondiale concurrentie niet alleen te overleven, maar zelfs in de aanval te gaan.

De resultaten van vorig jaar, die we vanochtend hebben gepubliceerd, zijn een indrukwekkend bewijs van deze kracht; we eindigden 2022 met een winst vĆ³Ć³r belastingen van 5,6 miljard euro. Dit is een stijging van 65 procent ten opzichte van het voorgaande jaar en het hoogste resultaat in 15 jaar. Ons rendement op het tastbaar eigen vermogen na belastingen steeg tot 9,4 procent. Dit is hoger dan onze doelstelling van 8 procent, wat deels te danken is aan het eenmalige effect van de herwaardering van onze Amerikaanse uitgestelde belastingvorderingen, waaruit de verbeterde winstgevendheid van onze Amerikaanse franchise blijkt.

Het aanzienlijk betere jaarresultaat danken wij echter in de eerste plaats aan onze operationele vooruitgang. We hebben de inkomsten met 7 procent verhoogd tot 27,2 miljard euro dankzij de toegenomen klantenactiviteit. Tegelijkertijd hebben we de kosten verder verlaagd met 5 procent tot 20,4 miljard euro. De kosten-batenverhouding, onze belangrijkste efficiƫntie-indicator, is voor het hele jaar gedaald van 85 naar 75 procent.

Dit zijn zeer goede cijfers, die nog indrukwekkender worden als we kijken naar de omstandigheden waarin we ze hebben bereikt. 2022 werd gekenmerkt door een verschrikkelijke oorlog in OekraĆÆne, ernstige marktturbulentie, zorgen over een energietekort in Europa en een inflatie zoals we die in decennia niet meer hebben gezien.

In deze onzekere omgeving hebben we onderstreept waarin onze bank zich vooral onderscheidt. Dankzij de hoge kwaliteit van onze kredietportefeuille en ons eersteklas risicobeheer konden wij, zoals verwacht, de voorzieningen voor kredietverliezen binnen de perken houden. En terwijl wij onze klanten in deze tijden met krediet en liquiditeit hebben bijgestaan, hebben wij een sterke balans aangehouden, waardoor onze CET1-ratio tijdens onze transformatie vrijwel voortdurend boven de 13 procent bleef.

Bovenal heeft ons bedrijfsmodel, dat gebaseerd is op vier sterke pijlers, zich in deze moeilijke tijd precies zo bewezen als we voor ogen hadden toen we in 2019 begonnen met de reorganisatie van onze divisies. Terwijl de afgelopen jaren, toen de markten het goed deden en de rente laag was, onze divisies Investment Bank en Asset Management uitblonken met hoge groeicijfers, waren in 2022 de Corporate Bank en de Private Bank de belangrijkste groeiers met omzetstijgingen van respectievelijk 23 en 11 procent. Beide divisies behaalden dan ook recordwinsten.

Dit mag echter geen afbreuk doen aan de prestaties van de Investment Bank en Asset Management. Het aanhoudende succes van de Investment Bank in Fixed Income en Currencies compenseerde ruimschoots de stilstand in Origination & Advisory vorig jaar, en de inkomsten stegen met 4 procent. Bij Asset Management daalden de inkomsten met 4 procent. Gezien de gelijktijdige inzinking van bijna alle belangrijke markten is deze prestatie echter nog steeds opmerkelijk.

2022 was niet alleen een succesvol jaar voor onze Core Bank. Ik wil ook wijzen op de prestaties van onze Capital Release Unit. Dat team heeft opnieuw uitstekende vooruitgang geboekt bij de vermindering van risico's en kosten en heeft de afgelopen drieƫnhalf jaar een cruciale bijdrage geleverd aan onze transformatie. De eenheid heeft haar opdracht nu in principe volbracht. Terwijl zij haar resterende posities onder leiding van Richard Stewart verder afwikkelt, zullen wij stoppen met de afzonderlijke verslaggeving over dit team.

Onze volgende belangrijke doelstelling blijft ongewijzigd: met onze Global Hausbank-strategie, die wij in maart vorig jaar hebben gepresenteerd, blijven wij op de goede weg om in 2025 een rendement op het tastbaar eigen vermogen na belastingen van meer dan 10 procent te bereiken. In 2023 willen wij de volgende stap in deze richting zetten en onze winst vĆ³Ć³r belastingen verder verhogen; wij verwachten dat onze inkomsten weer zullen stijgen en dat onze voorzieningen voor kredietverliezen stabiel zullen blijven in het licht van de verbeterende economische vooruitzichten. En wij streven ernaar om de kosten in 2022 gelijk te houden, ook al moeten wij daarvoor in een inflatoire omgeving nog ambitieuzer worden.

In het algemeen moeten we ervan uitgaan dat de tijden turbulent en uitdagend zullen blijven. En we weten dat we op sommige gebieden, waaronder onze controles, nog moeten verbeteren. Maar met ons uitstekende team twijfel ik er niet aan dat we de uitdagingen ook dit jaar weer aankunnen. Jullie hebben de afgelopen drieƫnhalf jaar allemaal geweldige dingen bereikt, en met jullie deskundigheid, discipline en inzet hebben jullie ook in 2022 jullie stempel gedrukt. De Raad van Bestuur en het Group Management Committee zijn jullie enorm dankbaar. We zijn trots op wat we samen tot stand hebben gebracht. En dat zouden jullie ook moeten zijn.

De beste wensen,

Christian Sewing
NewB76 liked last!

NewB76
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3252
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 1119

Re: Deutsche Bank

Bericht door NewB76 »

We zullen zien want het irrationele kan soms de realiteit overtroeven !

Uit El Economista
Het belangrijkste slachtoffer van deze dag is de Duitse bank Deutsche Bank, die een daling van meer dan 13% op de aandelenmarkt heeft geregistreerd - de grootste ineenstorting sinds het uitbreken van de covid - terwijl haar credit default swaps (CDS) omhooggeschoten zijn in afgelopen uren.

Beleggers lijken vandaag een raamwerk te hebben gekocht dat de 'Teuton'-entiteit de 'volgende' zou zijn die zou instorten. Iets waar analisten vraagtekens bij zetten. We maken ons geen zorgen over de levensvatbaarheid van Deutsche of zijn activamerken. Om het duidelijk te maken: Deutsche is NIET de volgende Credit Suisse ', stellen de strategen Stuart Graham en Leona Li van de firma Autonomous nadrukkelijk.
Citigroup-analisten leggen uit dat deze vrijdag te wijten zou kunnen zijn aan een "irrationele markt". Bij het zoeken naar redenen voor de daling van de aandelen van Deutsche Bank, wezen analisten op de stijging van de kredietverzuimswaps van de geldschieter, evenals op zorgen over blootstelling aan commercieel onroerend goed en een onderzoek van het Amerikaanse ministerie van Justitie naar banken en Russische sancties.

De kuilen van de Deutsche Bank
"Geen van beide lijkt significant genoeg om de verhuizing te verklaren, we zien dit eerder als een irrationele markt ", aldus Citi-analisten, waaronder Andrew Coombs, in een notitie. Zoals in het geval van Credit Suisse, "is het risico dat de krantenkoppen in de media de psychologie van spaarders zullen beĆÆnvloeden, ongeacht of de aanvankelijke redenering correct was of niet."

Hoewel Deutsche Bank in het verleden een reeks crises heeft doorgemaakt, heeft een enorm herstructureringsplan haar geholpen deze te boven te komen. De Citi-nota voegt eraan toe dat Deutsche Bank winstgevend is en over een sterk kapitaal en liquiditeit beschikt.

De ECB en Duitsland roepen op tot kalmte
De Duitse bondskanselier, Olaf Scholz, is vrijdag naar buiten gekomen om ervoor te zorgen dat "er geen reden tot bezorgdheid is" over de situatie van Deutsche Bank. "Het is een zeer winstgevende bank. Er is geen reden tot ongerustheid", zei Scholz aan het einde van de top die de Europese leiders vandaag in Brussel hebben afgesloten, waar ze de situatie op de financiƫle markten analyseerden.

"Jarenlang hebben we de juiste beslissingen genomen om de banken in Europa te stabiliseren", benadrukte Scholz. De Duitse bondskanselier heeft ook verklaard dat "het Europese bankensysteem robuust en stabiel is en we de nodige toezichtstructuren hebben". "Je kunt duidelijk zeggen dat we de laatste jaren strengere regels hebben", voegde Scholz eraan toe.
WAARSCHUWINGDe Duitse bank bevindt zich al in de eurozone, waar banken hogere liquiditeitsbuffers hebben en vooral een grotere dekking (met swaps en andere derivaten) tegen rentestijgingen die de waardering van een deel van uw vermogen beĆÆnvloeden.

Bovendien heeft de president van de Europese Centrale Bank (ECB), Christine Lagarde, de staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie nogmaals verzekerd dat het instrumentarium van de entiteit "volledig uitgerust" is om het financiƫle systeem van liquiditeit te voorzien van de eurozone indien nodig.

Communautaire bronnen hebben bevestigd dat Lagarde dit heeft overgebracht aan de leiders van de eurotop die deze vrijdag in Brussel werd gehouden en waaraan ook de voorzitter van de Eurogroep, Paschal Donohoe, deelnam.

De president van de ECB herinnerde eraan dat de bankensector in het eurogebied "veerkrachtig" is omdat hij "solide" kapitaal- en liquiditeitsposities heeft en "sterk" is omdat alle hervormingen van de regelgeving die internationaal zijn overeengekomen na de wereldwijde financiƫle crisis zijn toegepast.

Hoewel hij heeft erkend dat de recente gebeurtenissen ons eraan moeten herinneren hoe belangrijk het is geweest om deze regelgevende normen voortdurend te verbeteren, heeft hij erop aangedrongen dat er geen compromis bestaat tussen prijsstabiliteit en financiƫle stabiliteit, aangezien de ECB gedifferentieerde instrumenten heeft om afzonderlijk het hoofd te bieden aan , de "risico's" voor beide.
wolfe liked last!

NewB76
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3252
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 1119

Re: Deutsche Bank

Bericht door NewB76 »

citaat uit een duits forum

Am Freitag geriet die Deutsche Bank in Turbulenzen. GerĆ¼chten zufolge bezog die Bank LiquiditƤt von der US-Notenbank. Demnach hat die FED 60 Millarden Dollar an Foreign Repo Facility an eine auslƤndische Bank Ć¼berwiesen. Ein einmaliger Vorgang, bei dem die Deutsche Bank wohl der entsprechende Akteur war.
Zitat ende

NewB76
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3252
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 1119

Re: Deutsche Bank

Bericht door NewB76 »

Met een CDS kan men met een beperkt kapitaal de aandelenkoers in beweging zetten
De Credit Default Swap s steeg van 1,42 naar 2,08 procentpunten
En de shortsellers stegen naar 2,6 %

Gebruikersavatar
Lukang
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2447
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 900

Re: Deutsche Bank

Bericht door Lukang »

De Belegger:
Deutsche Bank
Ondanks de deining in de bankwereld - in het verleden waren ze altijd wel ergens bij betrokken - kon Deutsche Bank het positieve momentum van de voorbije kwartalen doortrekken. Een opluchting. Netto werd 1,3 mld. EUR verdiend (+8%), terwijl het gros van de jaarlijkse bankheffingen (voor 473 mln. EUR) in het eerste kwartaal geboekt werden. Per aandeel werd 0,61 EUR verdiend. De CET1-ratio sterkte verder aan tot 13,6%, ruimschoots boven het eigen doel van 13%. Later op het jaar zal wellicht tot de inkoop van eigen aandelen worden overgegaan.

ADVIES : H+3
Geruststellend rapport, ook voor de hele Europese banksector. Het risico blijft wel bovengemiddeld, maar het herstelpotentieel blijft eveneens groot. Koopwaardig op zwakke dagen.
wolfe liked last!
abi ackb ags agfb ad cs boka dbk dieg engi rf evs gimb gsk immo inga kbc nn nokia nyr pfe prox rou solb tit tnet tinc vtrs xior save cofb immo unc gsk gblb prx nel vow3 bar una en fondsen

Jodho
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 48
Lid geworden op: 24 feb 2021 18:21
waarderingen: 21

Re: Deutsche Bank

Bericht door Jodho »

Deutsche Bank blijft het goed doen... Mooi traject afgelegd het laatste jaar.

Plaats reactie