Deutsche Bank

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Gebruikersavatar
Lukang
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2075
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 777

Re: Deutsche Bank

Bericht door Lukang »

Deutsche Bank boekte in het voorbije boekjaar een nettowinst van 113 miljoen euro, tegen een verlies
van 5,7 miljard een jaar eerder. Daarmee schrijft de groep voor het eerst sinds 2014 het nettoresultaat
niet in het rood. Voor het voorbije boekjaar hadden analisten op een verlies van 300 miljoen euro
gerekend, maar voor 2021 staat de verwachting op winst. In 2020 kregen de resultaten een stevige duw
in de rug van de volatiliteit op de markten. De Investment Bank zag de inkomsten met 32% stijgen.
Rente- en wisselmarkten kende een groei van 28%.
Bolero
abi ackb ags agfb ad cs boka dbk dieg engi rf evs gimb gsk immo inga kbc nn nokia nyr pfe prox rou solb tit tnet tinc vtrs xior save en fondsen cofb immo unc gsk gblbGebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3229
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3660

Re: Deutsche Bank

Bericht door vogelspotter »

28-04-2021

Deutsche Bank ziet winst flink aantrekken
Door ABM Financial News op 28 april 2021 07:28

Deutsche Bank ziet winst flink aantrekken

(ABM FN) Deutsche Bank heeft in het eerste kwartaal van 2021 meer winst geboekt, waarbij de inkomsten op jaarbasis ook aanzienlijk stegen. Dat maakte de Duitse zakenbank woensdagochtend bekend.

"Het eerste kwartaal toont het bewijs dat Deutsche Bank op het goede pad zit met alle vier kernactiviteiten en bouwt verder aan een duurzame winstgevendheid", aldus CEO Christian Sewing in een toelichting.

In het afgelopen kwartaal kwam de winst uit op nipt meer dan een miljard euro tegen 66 miljoen euro een jaar eerder. De inkomsten bedroegen 7,2 miljard euro, hetgeen een stijging betekende van 14 procent ten opzichte van vorig jaar. Sinds het eerste kwartaal van 2017 werden er niet zulke inkomsten gerapporteerd als in het afgelopen kwartaal.

Vooral de inkomsten uit de investeringsbank trokken met 32 procent flink aan tot net iets meer dan 3 miljard euro, terwijl ook de inkomsten uit vermogensbeheer flink stegen met 23 procent tot 637 miljoen euro.

Deutsche Bank nam in het afgelopen kwartaal een voorziening van 69 miljoen euro tegen 506 miljoen euro vorig jaar.

De Tier 1-kapitaalratio bedroeg eind maart 13,7 procent, een verbetering van 0,9 procentpunt ten opzichte van vorig jaar. De schuldratio steeg van 4,0 naar 4,6 procent. Deutsche Bank wist wel de kosten verder terug te dringen.
Lukang liked last!
In port:Avantium, Deceun,Deutsche Bank,CARNIVAL CORP ,INPOST S.A., LUFTHANSA,econocom,
EVS,Ontex,UCB , Weight Watchers, X-Fab, Greenyard , Prosus , HYDROGEN REFUELING SOLUTIONS ,
Ecopak.
Verkocht:Basic-Fit , Petroleo Brasileiro S/A ADR A.
cash :25%

Gebruikersavatar
Lukang
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2075
Lid geworden op: 18 feb 2012 17:18
waarderingen: 777

Re: Deutsche Bank

Bericht door Lukang »

De Duitse grootbank overtrof met een winst voor belastingen van 1,6 mrd. EUR in het eerste kwartaal de stoutste verwachtingen. Netto werd ruim 1 mrd. EUR verdiend, of 0,47 EUR p.a. Van de positieve elementen onthouden we de 14%-hogere inkomsten, breed gedragen met o.a. de zakenbank- en de vermogensbeheeractiviteiten. Bovendien moest voor slechts 69 mln. EUR aan provisies voor slechte leningen opzij gezet worden, een daling met 86% tegenover een jaar eerder. De algemene kosten daalden al voor het 13de opeenvolgende kwartaal. De CET1-ratio sterkte aan tot 13,7%.
D.B.
Advies
Houden & (bij)kopen op koerszwakte
Risico
Hoger dan gemiddeld risico
Beter dan verwachte cijfers, terwijl de risico's worden afgebouwd. We verhogen ons advies naar 'eerste positie' voor dit aandeel met een boekwaarde van 23,86 EUR p.a., maar de risico's blijven hoger dan gemiddeld, ook binnen de sector.
abi ackb ags agfb ad cs boka dbk dieg engi rf evs gimb gsk immo inga kbc nn nokia nyr pfe prox rou solb tit tnet tinc vtrs xior save en fondsen cofb immo unc gsk gblb

Gebruikersavatar
Beheerder
Beheerder
Beheerder
Berichten: 7219
Lid geworden op: 01 jan 2012 20:51
waarderingen: 5548
Contacteer:

Re: Deutsche Bank

Bericht door Beheerder »

Disclaimer: berichten geplaatst met dit account zijn geen beleggingsadviezen.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 25633
Lid geworden op: 02 jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 15068

Re: Deutsche Bank

Bericht door charel01 »

Deutsche Bank België verlegt focus naar beleggers: 'Sparen is momenteel contraproductief'
Deutsche Bank positioneert zich in België als een bank voor beleggers en vermogende klanten. "De lage rente dwingt mij keuzes te maken", zegt CEO Olivier Delfosse. "Wij willen ons onderscheiden met de kwaliteit van het beleggingsadvies, niet meer met hoogrentende spaarrekeningen of niet-bancaire diensten."
"Het is niet mijn ambitie met grootbanken als KBC, Belfius of BNP Paribas Fortis te concurreren op het vlak van dagelijks bankieren", zegt Olivier Delfosse, die sinds 2019 aan het hoofd van Deutsche Bank België staat. "Daarvoor hebben wij in België onvoldoende schaal. Zij investeren in hun app, diverse betaalmogelijkheden en extra diensten, zoals de verkoop van trein- of bioscooptickets. Wij investeren zo veel mogelijk middelen in de kwaliteit van ons advies aan de klant. Daar zijn we goed in, en zo willen we ook gepercipieerd worden."

Tot tien jaar geleden was Deutsche Bank nochtans een uitdager op de Belgische spaarmarkt, die klanten lokte met hoge rentetarieven. Maar de wereld is veranderd. Delfosse: "Tien jaar geleden bedroeg de rente 5 procent en de inflatie 2 procent. De spaarder verdiende geld, en de bank ook. Vandaag staat de rente op nul, waardoor zowel de klant als de bank geld verliest aan spaargeld." Daarom zette Deutsche Bank in België jaren geleden de bocht in naar meer beleggingsadvies en meer aandacht voor vermogende klanten.

"In 2015 kwam nog 70 procent van onze omzet uit rente-inkomsten", vertelt Delfosse. "Dat daalt dit jaar tot 30 procent en zal volgend jaar onder 20 procent uitkomen. Terwijl we in 2020 het beste nettoresultaat in ons bestaan hebben gehaald."
De verschuiving naar fee-inkomsten uit beleggingen en vermogensbeheer sluit aan bij de expertise van de groep, aldus Delfosse: "Deutsche Bank is een wereldspeler in investeringsadvies, en nu zetten wij de Belgische activiteiten meer op die strategische lijn. Private banking is een van de voornaamste activiteiten van deze bank geworden en moet de groeimotor voor de toekomst zijn. Van onze bankiers zijn vier op de vijf bezig met vermogensadvies."

"Let wel: ook wij investeren in digitale kanalen", legt Delfosse uit. "Maar enkel om het advies aan de klanten te ondersteunen. Ik geloof niet dat een app een bankier kan vervangen. Daarom snoeien we ook niet in onze kantoren. We hebben ze gemoderniseerd. We willen onze klanten ontvangen in een veilige, comfortabele en discrete omgeving."

Deutsche Bank België kiest ervoor alle research en expertise snel via de website ter beschikking van de klanten te stellen. Delfosse: "Daarbij profiteren we maximaal van de kennis en de studies die aanwezig zijn in de groep. Tijdens de crash van april en mei vorig jaar werd de website drie keer per dag geüpdatet. Op basis van die informatie, die vroeger alleen voor institutionele investeerders bestemd was, kan de klant overleggen met zijn bankier. Wat moet hij doen en waarom? Pas aan het einde van dat proces wordt een productkeuze gemaakt."

Daarin onderscheidt Deutsche Bank zich volgens Delfosse van andere banken, die hun klanten vaak meteen een product voorstellen: "De analyse en het advies zijn veel belangrijker. Bovendien kiest Deutsche Bank België voor een open architectuur, waardoor wij beleggingsfondsen van een groot aantal vermogensbeheerders kunnen aanbieden en niet enkel van de eigen bank."
Beleggen verstandiger dan sparen

Geld beleggen is in de huidige renteomstandigheden verstandiger dan sparen, en dat is zowel in het belang van de bank als van de klant, benadrukt Delfosse. "Er is geen belangenconflict meer. De lage renteopbrengsten compenseren niet langer de inflatie. Daardoor hebben spaarders de voorbije jaren 10 tot 15 procent aan koopkracht verloren. Niet enkel de bank verliest dus aan een spaarrekening, ook de klant is de dupe."

Deutsche Bank verwacht dat de lage rente nog een hele tijd kan aanhouden, tenzij er een opstoot van inflatie zou komen. "Sparen is momenteel contraproductief", weet Delfosse. "Mensen met een voldoende lange beleggingshorizon kunnen beter beleggen. Op die manier kunnen ze de inflatie verslaan en hun koopkracht beschermen. Daar proberen wij onze klanten van te overtuigen. Maar alles hangt natuurlijk af van hun profiel: op welke termijn willen ze investeren en welk risico zijn ze bereid te nemen?"

Die boodschap lijkt aan te slaan. Het aantal beleggingstransacties van klanten nam vorig jaar fors toe en de activa onder beheer stegen tot 23 miljard euro. Het doel is binnen enkele jaren voorbij de grens van 30 miljard euro te gaan, zegt Delfosse. "We meten ons succes niet af aan het aantal klanten. Belangrijk is het type cliënteel. We willen blijven groeien in het segment van de vermogende klanten. Die groei weerspiegelt zich het best in de activa onder beheer."
Dienstverlening voor superrijken

Deutsche Bank telt in België naar schatting 240.000 klanten. Een meerderheid van hen zijn beleggers en privatebankingklanten. Zij zijn goed voor 70 procent van de activa onder beheer. Private banking kan bij Deutsche Bank België vanaf 1 miljoen euro. Vanaf 150.000 euro zit de klant in een formule van personal banking (beleggingsadvies). Sinds kort voorziet de bank in wealthmanagement voor superrijken.

"Deutsche Bank is wereldwijd al lang actief in wealthmanagement", zegt Gilles Staquet, die de nieuwe afdeling zal leiden. "Die activiteit wordt aangeboden in 98 landen en nu starten we er ook mee in België. Op die manier willen we vermogende families, ondernemers en familyoffices met complexere vragen bedienen. Het is het logische vervolg van onze focus op advies en private banking."

En ook hier kan de Belgische tak profiteren van de dynamiek van een grote financiële groep, meent Staquet. "Wij kunnen via de balans van onze Duitse moeder heel grote bedragen financieren. Deutsche Bank heeft de capaciteit om tientallen miljoenen uit te lenen voor één project. We zijn ook nauw verweven met de andere afdelingen van de bank: corporate banking, investment banking en assetmanagement. Daardoor kunnen we heel snel experts over de hele wereld consulteren."
Van retailbank naar private bank: het is een trend

Deutsche Bank evolueert van een spaarbank voor gewone particulieren tot een private bank die vooral vermogende klanten en beleggers wil bedienen. De bestaande retailklanten moeten niet weg, maar de bank rekent erop dat spaarders zelf tot de vaststelling komen dat ze niet slechter af zijn bij een andere bank.

Andere banken volgen een vergelijkbaar parcours. Bank Nagelmackers, eigendom van de Chinese groep Daija, probeert al enkele jaren zijn status van private bank te heroveren. "We zijn vooral geïnteresseerd in mensen die beleggen. We willen uitgroeien tot een uitdager in private banking en ons concentreren op vermogende families", zei chief commercial officer Yves Van Laecke begin dit jaar in Trends.
Bron: "Trends"
Ter info; Ik heb er geen aandelen van, is gewoon ter info van een lid van het forum.

Maar ook gewone retailbanken besteden meer aandacht aan beleggingsadvies en de begeleiding van vermogende klanten. Dat komt omdat de lage rente hen kwetsbaar maakt. De doorsnee Belgische bank is voor drie kwart van zijn omzet afhankelijk van rente-inkomsten uit de transformatie van spaargeld in kredieten. Dat businessmodel staat door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank onder zware druk.

Veel banken proberen een andere inkomstenbron aan te boren: de fee-inkomsten die ze realiseren op de verkoop en het beheer van beleggingsproducten. Hoe meer ze hun klanten aan het beleggen krijgen, hoe meer van zulke inkomsten ze binnenhalen en hoe minder afhankelijk ze zijn van de rente. Daardoor komen privatebanking- en wealthmanagementafdelingen ook bij de traditionele grootbanken tot wasdom. De strijd om het spaargeld heeft plaatsgemaakt voor de strijd om de vermogende klant.
Bron:"Trends"
Ter info ik heb geen aandelen hiervan, is ter info van een lid van het forum.

Gebruikersavatar
piddybull
Premiummember
Premiummember
Berichten: 4688
Lid geworden op: 21 jan 2013 22:45
Locatie: Aardbol afslag W.VL
waarderingen: 7954
Contacteer:

Re: Deutsche Bank

Bericht door piddybull »

Reactie op de BANK , zeker niet op de poster ;)

Net nu Deutsche bank echt alle mogelijke transactiekosten ivm beleggen zeer behoorlijk heeft verhoogd komt men zeggen dat men de beleggers wil omarmen.
Niet meer met mij binnenkort.
Ze waren redelijk goedkoop voor grotere tranacties.
De service was de laatste twee jaar compleet ondermaats.

Het gaat slecht met DB en ik weet echt niet of ze goed bezig zijn of trachten te redden wat er te redden valt.
Ze zoeken wel geld waar het te rapen valt: bij de beleggers ;-)

Door een erg gunstige lening sinds 1990 al klant bij hen.
Maar als ik minder voordeel heb dan zij dan stopt het definitief.
Arrowhead (ARWR) diversification is only important if you don't do your own work.

Plaats reactie