Deutsche Bank

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40
sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2108
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 409
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor sjos » 05 Jun 2018 09:34

USSENTERPRISE schreef:De kunst zal zijn om de bank min of meer te ontbinden zonder ongelukken. De hefboom verkleinen, de gigantische derivatenportefeuille (waar random resultaten uitkomen die niemand nog kan voorspellen) onder controle krijgen en ondertussen de liquiditeit blijven verzekeren bij een verslechterende credit rating.
Het zal een hachelijke onderneming worden maar wat de uitkomst ook zal zijn, DB wordt nooit terug een belangrijke speler op de internationale financiële markten.


En bij DEXIA dachten ze ook dat ze het onder controle konden houden met een handelswijze van pappen en nathouden.
En wie weet, misschien was het hun ook gelukt zonder het Lehman brothers debacle
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.powered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
USSENTERPRISE
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3698
Lid geworden op: 10 Jan 2014 17:14
waarderingen: 1267
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor USSENTERPRISE » 05 Jun 2018 09:42

Dexia was wat betreft incompetentie en grootheidswaanzin nog van een veel groter kaliber. Mensen die zich bezighielden met het financieren van openbare besturen en wat retailbankieren gingen plots de grote Jan uithangen op wereldschaal.
Hier kunnen we, als Belgische belastingbetaler, enkel bidden. Tot de Vader, de Zoon én de Heilige Geest.

Gebruikersavatar
jens_dev
Forum elite
Forum elite
Berichten: 7967
Lid geworden op: 17 Dec 2012 15:13
waarderingen: 3732
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor jens_dev » 05 Jun 2018 09:50

Kaaiman in De Tijd enkele dagen geleden:

E pericoloso

Italië bungelt nu echt aan een twijg boven de afgrond: een econoom gaat de regering leiden. Enfin, dat was toch de bedoeling. En dan nog een econoom van bij het Internationaal Monetair Fonds, de grote schrik van alle kamermeisjes. Toch is er ook goed nieuws: Italië blijft zeker in de euro. Professor De Grauwe in De Morgen: ‘De onvermijdelijke conclusie is dat Italië niet kan functioneren in een monetaire unie. Het zal gedwongen worden de eurozone te verlaten.’

Het is oprecht jammer dat de coalitie van de Lega en de Vijfsterren niet van start kan gaan, want dit was het uitgelezen moment om de ideeën van Roland Duchâtelet en Jean-Marie Dedecker eens in de praktijk uit te testen: een basisinkomen voor iedereen en een vlaktaks. Plus naast de euro een eigen munt, een soort bitcoin op papier. Gedaan met kleinschalige experimentjes in het noorden van Finland of bij een geschifte sekte in de bossen van Canada, eindelijk het ernstige werk. Dat alle andere systemen niet werken is in Italië met rijpe vrucht bewezen, waarom die van Roland en Jean-Marie dan niet uitproberen? Hoogmoed van het genre Karel De Gucht is hierbij ongepast. Tenslotte zijn het de Romeinen die hier de beschaving hebben gebracht, of daar een poging toe ondernomen hebben. Geringschatting is dus het laatste wat we hen mogen betonen. Of hebt u nog nooit in een Ferrari gezeten?

Helaas is niet iedereen open van geest. In de Europese cenakels maakten ze zich zorgen over het voortbestaan van hun eigen lucratieve handeltje. En op de financiële markten liepen ze als steeds vooruit op de feiten: de rating van Italië duikelde door het alfabet en wie heeft geïnvesteerd in Italiaans overheidspapier mag de kachel ook bij deze hitte al oppoken. De Europese Centrale Bank wordt weliswaar geleid door een Italiaanse drukker van bankbiljetten, maar die gaat inkt tekortkomen.

En dan stond het plots, zonder waarschuwing vooraf, in De Tijd: ‘Dexia heeft een blootstelling van 23 miljard euro op Italië.’
‘Een blootstelling hebben’ is financieel jargon voor: ‘Heeft geld weggesmeten.’ Het is toch niet te geloven? Zou er één bank op aarde slechter geleid zijn dan Dexia? Het was de jongste tijd wat minder in het nieuws, maar een paar jaar geleden kon in de wereld geen bedrijf of instelling failliet gaan, of Dexia bleek kort voordien voor een woekerprijs driekwart van de aandelen te hebben aangekocht. Een charlatan wegens fraude gearresteerd? Dexia had hem al 10 miljoen gegeven en was contractueel verplicht er nog 20 bij te doen. Een beenhouwer in Bohemen kon zijn schulden niet betalen? Het plaatselijke Dexia-kantoor had zich garant voor hem gesteld. Griekse staat bankroet, het eerste wat ze in Athene scheurden, was de vordering van 15 miljard euro van Dexia.

Ook in Italië hebben ze dus voor 23 miljard euro leningen lopen waarvan ze waarschijnlijk evenveel gaan terugzien als de Arco-spaarders van hun spaargeld dat op bevel van Yves Leterme in Dexia was gestoken. Dankzij Leterme zult u voor die beide stroppen opdraaien. Uw eigen schuld, dan moet u maar geen belastingen betalen, neem een voorbeeld aan hem.
wolfe liked last!
Never waste a good crisis
https://jensdev.blogspot.com

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5321
Lid geworden op: 30 Jul 2012 14:53
waarderingen: 1232
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor bertje » 05 Jun 2018 18:40

Nearly $1 billion of Deutsche stock is currently out on loan - a key indicator of short interest and the highest of any global bank in dollar terms, according to data provider FIS Astec Analytics.

Deutsche is also the most borrowed stock on Germany's blue-chip DAX <.GDAX> index, according to Markit, another data provider. Around 5 percent of Deutsche stock is currently out on loan, its highest level in more than a year.

Funds with short positions in Deutsche include Marshall Wace and AQR Capital Management, according to regulatory filings. Both firms declined to comment on the rationale behind the position.
wolfe liked last!

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2108
Lid geworden op: 20 Jan 2012 11:51
waarderingen: 409
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor sjos » 06 Jun 2018 10:43

bertje schreef:Nearly $1 billion of Deutsche stock is currently out on loan - a key indicator of short interest and the highest of any global bank in dollar terms, according to data provider FIS Astec Analytics.

Deutsche is also the most borrowed stock on Germany's blue-chip DAX <.GDAX> index, according to Markit, another data provider. Around 5 percent of Deutsche stock is currently out on loan, its highest level in more than a year.

Funds with short positions in Deutsche include Marshall Wace and AQR Capital Management, according to regulatory filings. Both firms declined to comment on the rationale behind the position.


"...the rationale behind the position..." is mogelijk dat de kans op winst aanzienlijk is, en het risico van een spectaculaire rebound klein.
Wat nog niet wil zeggen dat je DB nu al mag afschrijven.
wolfe liked last!
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Gebruikersavatar
Zeus
Premiummember
Premiummember
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 Mar 2015 21:35
waarderingen: 311
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor Zeus » 07 Jun 2018 20:40

'Deutsche Bank praat over fusie Commerzbank'

President-commissaris Paul Achleitner van Deutsche Bank heeft met grote aandeelhouders van concurrent Commerzbank gesproken over een fusie van de twee grootste banken van Duitsland. Dat meldden ingewijden rond de zaak aan persbureau Bloomberg.

Naar verluidt heeft Achleitner behalve met aandeelhouders van Commerzbank ook gepraat met belangrijke overheidsfunctionarissen over een mogelijke combinatie. Er vinden volgens de bronnen momenteel geen formele gesprekken plaats tussen de twee grote banken. In de zomer van 2016 zouden de twee banken ook al eens over een samengaan hebben gepraat, maar toen werd besloten op de eigen activiteiten te focussen.

Deutsche Bank verkeert al langere tijd in zwaar weer door onder meer de vele wisselingen aan de top van het financiële concern en de flink gedaalde beurskoers. De beurswaarde van Deutsche Bank bedraagt circa 19,9 miljard euro en die van Commerzbank ongeveer 11,9 miljard euro.

Veel voordelen

De speculaties over een fusie van de twee Duitse banken doen al langer de ronde nadat de Amerikaanse investeerder Cerberus Capital Management in het afgelopen jaar in beide bedrijven een flink belang heeft genomen. De Duitse overheid zal ook een belangrijke rol spelen bij een eventuele deal omdat Berlijn de grootste aandeelhouder is van Commerzbank met een belang van meer dan 15 procent.

Een fusie tussen Deutsche Bank en Commerzbank kan veel voordelen opleveren, omdat bijvoorbeeld dan veel bankfilialen op de Duitse thuismarkt gesloten kunnen worden. Daar staat tegenover dat het banenverlies als gevolg van die sluitingen waarschijnlijk tot veel weerstand zal leiden bij de vakbonden, die veel invloed hebben binnen beide ondernemingen.
https://www.iex.nl/nieuws/ANP-070618-26 ... zbank.aspx
wolfe liked last!
Ahold, C&C Group, Deutsche Bank, Dynavax, EVS, Exmar, Flow Traders, Gazprom, Intercept, Noble Corp, OCI, PostNL, Publicis, Roularta, Socfinaf, Suez, Thrombo, US Silica, Veolia, Yamana Gold

bertje
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5321
Lid geworden op: 30 Jul 2012 14:53
waarderingen: 1232
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor bertje » 07 Jun 2018 21:25

UPDATE 2-Deutsche Bank sounds out investors about Commerzbank deal-Bloomberg

21:16 (07/06) - Bron: RTRS

* Chairman has talked to shareholders about tie up-Bloomberg
* Currently no talks between Commerzbank, Deutsche-Bloomberg
* Deutsche Bank, Commerzbank, Ministry decline comment


FRANKFURT/BERLIN, June 7 (Reuters) - Deutsche Bank
DBKGn.DE Supervisory Board Chairman Paul Achleitner has
consulted top shareholders and German government officials about
merging with peer Commerzbank CBKG.DE , Bloomberg reported,
citing people familiar with the matter.
Achleitner's talks come as Germany's flagship lender
searches for new avenues of growth after it racked up billions
in losses trying to build a global investment bank.
While there are currently no formal discussions between the
two banks and any such move is not imminent, the chairman is
talking now with stakeholders about a possible deal down the
road, Bloomberg said.
A key obstacle is Deutsche Bank's depressed share price,
with investors telling Achleitner that they don't want a merger
with Commerzbank at the moment because it would be highly
dilutive and potentially trigger a capital increase and hefty
write-downs, Bloomberg said.
Spokespeople for Deutsche Bank, Commerzbank and the German
Finance Ministry all declined to comment.
The German state, which owns a stake of just over 15 percent
in Commerzbank, will play a key role in deliberations about a
tie-up between Germany's biggest lender and its cross-town
rival.
Deutsche Bank's investment banking arm will bear more than
half of the group's planned cost cuts, its chief financial
officer said on Wednesday, as he admitted that the lender would
continue to lag peers in the second quarter.

(Reporting by Christoph Steitz, Edward Taylor and Tom
Koerkemeier; Editing by Alexandra Hudson)
((christoph.steitz@thomsonreuters.com; +49 69 7565 1269;
Reuters Messaging:
christoph.steitz.thomsonreuters.com@reuters.net))

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22226
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9531
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor charel01 » 11 Jun 2018 16:59

Deutsche Bank op verkooplijst bij KBC Asset Management
Er was al behoorlijk wat negatief nieuws rond Deutsche Bank, maar eind mei publiceerde The Wall Street Journal een artikel over de aanwezigheid van Deutsche Bank op de lijst van "problem banks" bij de Amerikaanse Federal Reserve. Daarnaast besloot Standard & Poors om de kredietrating van de Duitse bank te verlagen. Voor KBC Asset Management was dit de spreekwoordelijke druppel: de analisten verlagen de aanbeveling voor Deutsche Bank van "Houden" naar "Verkopen". Het koersdoel gaat van 10 EUR naar 8,6 EUR. Analist Joris Dehaes haalt daarvoor volgende redenen aan:

Inkrimping Investment Banking

Tijdens de publicatie van haar laatste, zwakke kwartaalresultaten, kondigde Deutsche Bank de inkrimping van haar Investment Banking-activiteiten aan, vooral in de VS en in Azië. Al meer dan een decennium probeert DB met de grootste Amerikaanse banken te concurreren, maar ze mist schaal.

Dit, samen met de hoge onderliggende kosten van de Investment Banking-activiteiten, wordt vertaald in een zeer hoge kosten/inkomsten-ratio. De inkrimping van die activiteiten zou dus in principe niet veel op de winst van de groep moeten wegen. Er is echter wel een risico op extra herstructureringslasten of mogelijke afschrijvingen die zowel op de winst als op het kapitaal een impact zouden kunnen hebben. Daarnaast zal de inkrimping ook synoniem staan voor een verder verlies van marktaandeel in het Investment Banking-segment, nog steeds het vlaggenschip van de bank.

In maart 2018 heeft DB haar Asset Management-divisie naar de beurs gebracht. Die divisie telde slechts voor 9% van de inkomsten van 2017, maar door de beursintroductie van 22,5% van deze unit, verliest DB een deel van haar duurzame/recurrente inkomsten terwijl de positieve impact op de kapitaalratio’s vrij beperkt was. De positieve effecten werden namelijk door de wisselkoers en de gewijzigde wetgeving gecompenseerd.

Kosten onder druk

Ook de kosten staan bij DB onder druk. KBC AM verwacht dat de bank de doelstellingen voor 2018 en 2019 bereikt (resp. 23 en 22 miljard EUR), maar door de moeilijkheden aan de inkomstenkant zal de bank nog meer in de kosten moeten snoeien om tegen 2021 de doelstelling van een rendement op het tastbaar eigen vermogen van 10% te kunnen bereiken. Die laatste doelstelling lijkt volgens KBC AM trouwens niet realistisch.

Probleembank

Zoals hierboven vermeld, werd eind mei publiek gemaakt dat de dochtermaatschappij van Deutsche Bank, Deutsche Bank Trust Company America, op de lijst van de "problem banks" werd gezet. De Amerikaanse entiteit staat eigenlijk al een jaar op de lijst, maar de Amerikaanse regelgever maakt die lijst niet publiek. The Wall Street Journal spreekt over een nood aan verbetering in de processen en controles. Het is goed nieuws, in de zin dat de aandeelhouders zich geen zorgen moeten maken over de kapitaalposities, maar het zal wel extra druk op de kosten veroorzaken. Bovendien is dit slechte reclame voor de reeds gehavende reputatie van de bank. Europese klanten die hun activiteiten in de VS wensen uit te breiden, zouden nu wel eens naar de concurrentie kunnen gaan.

Omdat een ongeluk nooit alleen komt, heeft Standard & Poors de kredietrating van DB van ‘A-’ naar ‘BBB+’ verlaagd. Een lagere kredietrating betekent een hogere spread en bijgevolg duurdere financieringskosten.

Zwakke kapitaalpositie

De Bazel III kernkapitaalratio bedraagt 13,4% terwijl de hefboomratio nog altijd een teleurstellende 3,7% is, minder dan het algemeen beschouwde minimum van 4%. De doelstelling van 4,5% tegen 2021 blijft heel uitdagend.

De mening van KBC Asset Management

Het is een feit dat de koers van het aandeel zeer laag is, maar dat geldt evenzeer voor de winstgevendheid van Deutsche Bank. DB blijft vandaag een herstructureringsverhaal en dat betekent grote executierisico’s. Analist Joris Dehaes gelooft dat de inkrimping van de Investment Banking-activiteiten noodzakelijk was, maar een nieuwe strategie brengt altijd onzekerheden mee. Omwille van de hoger vermelde redenen ziet hij op korte termijn meer neerwaarts dan opwaarts potentieel? Bijgevolg beslist KBC AM om de aanbeveling van "Houden" naar "Verkopen" te verlagen. Het nieuwe koersdoel bedraagt 8,6 EUR.
wolfe liked last!
Go with the flow.

sigaar
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 217
Lid geworden op: 23 Feb 2017 16:08
waarderingen: 82
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor sigaar » 12 Jun 2018 00:42

KBC wordt negatief.
Het ergste zou wel eens achter de rug kunnen zijn voor DB.
wolfe liked last!

Gebruikersavatar
Zeus
Premiummember
Premiummember
Berichten: 805
Lid geworden op: 30 Mar 2015 21:35
waarderingen: 311
Contact:

Re: Deutsche Bank

Berichtdoor Zeus » 22 Jun 2018 07:20

Deutsche Bank USA slaagt voor stresstest van Fed.

https://www.cnbc.com/2018/06/21/banks-c ... ayout.html
vogelspotter liked last!
Ahold, C&C Group, Deutsche Bank, Dynavax, EVS, Exmar, Flow Traders, Gazprom, Intercept, Noble Corp, OCI, PostNL, Publicis, Roularta, Socfinaf, Suez, Thrombo, US Silica, Veolia, Yamana Gold


Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellen