Ryanair (RYA)

Beleggen in aandelen beurzen Frankfurt DAX, Londen FTSE 100, Parijs CAC40
Hunter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3880
Lid geworden op: 01 Sep 2013 14:05
waarderingen: 925
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Hunter » 03 Jan 2018 10:09

Ruzie met piloten remt groei bij Ryanair
Gepubliceerd op 3 jan 2018 om 09:51

DUBLIN (AFN) - Luchtvaartmaatschappij Ryanair heeft afgelopen jaar 129 miljoen passagiers vervoerd, 10 procent meer dan in 2016. Tegen het einde van het jaar zag de prijsvechter de groei wel flink afzwakken als gevolg van een slepende ruzie met de piloten. Daardoor konden vele duizenden vluchten minder worden uitgevoerd dan gepland.

Waar de passagiersgroei in het voorjaar en de zomer nog in de dubbele cijfers liep, kwam daar vanaf oktober de klad in. In december lag het aantal reizigers met 9,3 miljoen nog maar 3 procent hoger dan in de laatste maand van 2016. Voor Ryanair is dat een zeer bescheiden toename.

Afgelopen najaar zag Ryanair zich gedwongen duizenden vluchten te schrappen wegens een tekort aan vliegend personeel. Veel piloten waren niet inzetbaar, omdat zij nog een berg achterstallige vakantiedagen op moesten maken. De reisplannen van honderdduizenden passagiers werden daardoor in de war geschopt.Word gratis lid op Beursig.com

Discussieer met duizenden beleggers en profiteer
van minder advertenties en abonneer op onderwerpen.

Registreer nu binnen enkele tellenpowered by Surfing Waves

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1457
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 843
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Banner » 04 Apr 2018 10:50

Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in maart 2018 op jaarbasis meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad ook licht steeg. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij woensdag bekend.

Ryanair vervoerde in maart 10,0 miljoen passagiers. Dat was 6 procent meer dat een jaar geleden.

De bezettingsgraad van Ryanair noteerde afgelopen maand op 95 procent, 1 procentpunt meer dan in maart 2017.

De groei schreef Ryanair toe aan lagere ticketprijzen.

In de afgelopen 12 maanden steeg het aantal passagiers met 9 procent tot meer dan 130 miljoen stuks.

Het aandeel Ryanair daalde woensdag 0,3 procent.
Veni,Vidi,Vici.

Gebruikersavatar
Lotus
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2701
Lid geworden op: 22 Mei 2013 14:58
waarderingen: 541
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Lotus » 23 Jul 2018 08:26

Ryanair heeft last van opstandig personeel
Gepubliceerd op 23 jul 2018 om 08:15

DUBLIN (AFN/BLOOMBERG) - Ryanair krijgt steeds meer last van de onenigheid met zijn personeel over arbeidsvoorwaarden. In de afgelopen periode daalde de winst van de budgetluchtvaartmaatschappij met een vijfde. Voor het huidige kwartaal waarschuwde het Ierse bedrijf dat mensen aarzelen om vliegtickets te boeken door onder meer stakingen bij Ryanair zelf en bij verschillende Europese luchtverkeersleidingen.

De afgelopen maanden had Ryanair al te maken met acties van het personeel en stijgende loonkosten. Tegelijkertijd gingen brandstofkosten omhoog en daalden de prijzen van tickets. Ook in de komende periode zullen die prijzen niet stijgen. Het aantal reizigers groeide de afgelopen periode wel en ook de omzet ging omhoog tot 2,1 miljard euro.

De nettowinst van Ryanair kwam in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar uit op 319 miljoen euro. De Ieren hielden vast aan hun verwachting dat de winst voor heel dit jaar uitkomt op een bandbreedte van 1,25 miljard tot 1,35 miljard euro. Dat zou de eerste daling van de nettowinst zijn sinds 2014.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1457
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 843
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Banner » 02 Aug 2018 13:01

Passagiersvervoer Ryanair stijgt

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in juli meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij donderdag bekend.

Ryanair vervoerde in juli 13,1 miljoen passagiers. Dat is 4 procent meer dan in juli een jaar geleden. De bezettingsgraad bleef onveranderd op 97 procent.

In juli dit jaar liepen bijna 200.000 passagiers hun vlucht mis. Enerzijds was dit als gevolg van stakingen door luchtverkeersleiders, maar anderzijds ook door te weinig personeel aan de kant van Ryanair zelf, waar piloten en cabinepersoneel "onnodig" staakten.

In de afgelopen 12 maanden steeg het aantal door Ryanair vervoerde passagiers met 7 procent tot 133,5 miljoen.
charel01 liked last!
Veni,Vidi,Vici.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1457
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 843
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Banner » 01 Okt 2018 16:07

charel01 liked last!
Veni,Vidi,Vici.

Gebruikersavatar
charel01
Premiummember
Premiummember
Berichten: 22046
Lid geworden op: 02 Jan 2012 20:17
Locatie: Provincie Antwerpen
waarderingen: 9236
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor charel01 » 01 Okt 2018 16:18

Ryanair heeft de winstprognose voor het lopende boekjaar met 12% neerwaarts bijgesteld. Dat komt op zich niet onverwacht, want het is een rechtstreeks gevolg van de aanhoudende impact van pilotenstakingen en dure olie. Toch verliest het aandeel 8%, wat aangeeft dat beleggers “not amused” zijn. Senior Financial Economist Tom Simonts licht het lagere koersdoel van sectoranalist Alex Martens (KBC Asset Management) toe.

Lagere winstverwachtingen

De winst zal naar schatting 15% lager liggen tot 1,1 à 1,2 miljard euro, onder meer omdat de ticketprijzen de komende maanden verder onder druk zullen komen. Ryanair snijdt ook in zijn wintercapaciteit. Door de hogere brandstofprijzen en de afname in de geboekte vluchten zal Ryanair deze winter ook 1% van haar vluchten schrappen.

De mening van KBC Asset Management

De analisten van KBC Asset Management staan al geruime tijd aan de zijlijn omdat ze opwaartse analistenschattingen willen zien. Ze krijgen net het omgekeerde. In een omgeving van stijgende arbeidskosten (erkenning vakbonden) en brandstofkosten zijn stijgende ticketprijzen een noodzaak. Ryanair erkent sinds eind vorig jaar vakbonden. Volgens het bedrijf bedragen de kosten van die stap dit boekjaar ongeveer 100 miljoen euro. Het zal daar niet bij blijven.

Businessmodel onder druk

Met de erkenning van de vakbonden zullen de loonkosten ontegensprekelijk stijgen. Daarnaast zal Ryanair veel meer dan in het verleden moeten afrekenen met stakingen van zijn personeel. Daarnaast is Ryanair ook het slachtoffer van zijn agressieve expansiepolitiek.

Ryanair heeft als ambitie om tegen 2024 200 miljoen passagiers te vervoeren en bestelde daarom bij Boeing een groot aantal vliegtuigen. Ryanair is daardoor verplicht om ook op de primaire luchthavens capaciteit op te bouwen, waar het minder onderhandelingsmacht heeft en meer concurrentie ondervindt van andere luchtvaartmaatschappijen.

De iets hogere ticketprijzen op deze luchthavens worden gecompenseerd door hogere kosten. Ryanair opereerde tot voor enkele jaren vooral op secundaire luchthavens, waar het met stevig onderhandelen erg aantrekkelijke voorwaarden kreeg en weinig concurrentie ondervond. Als de winstgevendheid op een bepaalde route tegenviel, besliste Ryanair om die snel te sluiten en de capaciteit te verplaatsen naar meer winstgevende routes. Met het stevige orderboek aan de Boeing's 737-Max 200 is Ryanair "gedoemd om te groeien".

Lager koersdoel

Winstbijstellingen blijven dus duidelijk negatief. Analist Alex Martens verwacht dat Ryanair de komende 2 jaren geen winstgroei zal boeken. De risico's blijven neerwaarts. En een luchtvaartmaatschappij zonder positieve winstbijstellingen is als een café zonder bier. KBC Asset Management verlaagt het koersdoel van 14 euro naar 12,5 euro. Het advies blijft ongewijzigd op “Houden”.
Banner liked last!
Go with the flow.

Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1457
Lid geworden op: 19 Feb 2015 09:29
waarderingen: 843
Contact:

Re: Ryanair (RYA)

Berichtdoor Banner » 04 Dec 2018 10:31

(ABM FN-Dow Jones) Ryanair heeft in november meer passagiers vervoerd, terwijl de bezettingsgraad een pas op de plaats maakte. Dit maakte de Ierse luchtvaartmaatschappij dinsdag bekend.

Ryanair vervoerde in november 10,1 miljoen passagiers. Dat is 8 procent meer dan in dezelfde maand een jaar geleden.

Lauda, waarin Ryanair een belang nam, was goed voor nog eens 0,3 miljoen passagiers, waardoor het totaal aantal passagiers uitkwam op 10,4 miljoen. Daarmee was er, inclusief Lauda, een passagiersstijging van 11 procent.

De bezettingsgraad van Ryanair bleef onveranderd op 96 procent.
Veni,Vidi,Vici.