Lufthansa

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.
Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1957
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1152
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door Banner »
Volg Beursig.com op Twitter en Facebook

     


Gebruikersavatar
Banner
Premiummember
Premiummember
Berichten: 1957
Lid geworden op: 19 feb 2015 09:29
waarderingen: 1152
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door Banner »

Overweegt Lufthansa om Brussels Airlines op te offeren?

Logo Business AM BUSINESS
19/06/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

Dieter Vranckx, CEO van Brussels Airlines. - EPA
Volgens verschillende bronnen zou Lufthansa niet langer uitsluiten haar Belgische dochter, Brussels Airlines, in faling te laten gaan of er zich van te ontdoen. Dat schrijft La Libre Belgique. De Franstalige krant weet van een interne bron dat de directie van Brussels Airlines maandag de directie van de Lufthansa-groep ontmoet.

Ter herinnering, de Belgische regering en Lufthansa onderhandelen sedert weken een steunprogramma onder de vorm van in hoofdzaak leningen ter waarde van circa 300 miljoen euro. ‘Er is geen enkel plan om Brussels Airlines te verkopen’, verklaart Andreas Bartels, hoofd communicatie van de Duitse luchtvaartgroep. ‘Wij hopen een akkoord te kunnen vinden met de Belgische Staat.’

La Libre stelt echter, gesteund op meerdere bronnen, dat indien er geen sociaal akkoord wordt gevonden tussen de directie van Brussels Airlines en de vakbonden, Lufthansa haar Belgische filiaal de boeken laat neerleggen. Een sociaal akkoord is echter nog altijd niet in zicht, vooral de piloten vinden een aantal voorstellen van de directie ‘onverteerbaar’. De Belgische luchtvaartmaatschappij voorziet zoals bekend de schrapping van bijna 1.000 banen op een totaal van 4.000.

Source: Belga
[/quote]
vogelspotter liked last!

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3014
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3315
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door vogelspotter »

24-06-2020

Brussels Airlines neemt eerste horde voor redding

Wim De Preter |

Vandaag om 20:03

Met een voorakkoord over een sociaal plan heeft Brussels Airlines de eerste fase ingezet voor een veilige landing. Ook fase twee, de redding van Lufthansa, gaat de goede kant uit.

Na zes weken onderhandelen hebben de vakbonden en de directie van Brussels Airlines een voorakkoord bereikt over een herstructurering. De directie wil 1.000 jobs - een kwart van het totaal - schrappen, waarvan circa 900 bij het grondpersoneel. Het jobverlies is onvermijdelijk omdat Brussels Airlines zijn vluchtaanbod fors wil inkrimpen in de nasleep van de coronacrisis. In de plannen van de directie was sprake van ongeveer 30 procent.

De vakbonden hebben ingezet op vrijwillig vertrek om zo veel mogelijk naakte ontslagen te vermijden. Pas over enkele weken zal duidelijk zijn hoeveel personeelsleden het bedrijf vrijwillig willen verlaten, en hoeveel naakte ontslagen dus nog nodig zijn.

Beide partijen raakten het ook eens over een nieuwe loonstructuur: sommige lonen worden bevroren en er moet ingeleverd worden. 'We hebben de initiële voorstellen van de directie fors kunnen inperken', zegt Filip Lemberechts van de liberale vakbond ACLVB. Bij de aankondiging van de herstructurering midden mei lag een maximale loondaling van 15 procent op tafel. De discussie over de lonen van de piloten - die het meeste verdienen - duurde het langst en tilde de onderhandelingen van dinsdag naar woensdag.

Ondernemingsraad

De discussie over de lonen van de piloten - die het meeste verdienen - duurde het langst.

Het voorakkoord wordt vrijdag voorgelegd aan de bijzondere ondernemingsraad. ‘Als het daar ondertekend wordt, trekken we ermee naar het personeel', zegt Lemberechts. Het besparingsplan was een belangrijke voorwaarde van de moedermaatschappij Lufthansa om Brussels Airlines financieel te hulp te komen. Die horde is nu genomen.

De tweede grote horde, de redding van Lufthansa zelf, hebben de Belgen niet in de hand. Daarover moet donderdag meer duidelijkheid komen tijdens een bijzondere aandeelhoudersvergadering bij Lufthansa, die om 12 uur begint. De Duitse overheid staat klaar met een reddingsplan van 9 miljard euro in ruil voor een aandelenbelang van 20 procent in de luchtvaartgroep, maar dat moet goedgekeurd worden door twee derde van de aandelen op de vergadering. Minderheidsaandeelhouder Heinz Hermann Thiele, die 15,5 procent van de stemmen heeft, beschikt daardoor de facto over een vetorecht.

Thiele had de voorbije dagen veel kritiek op het reddingsplan omdat dat onvoldoende rekening houdt met het belang van de private aandeelhouders. Maar in een interview met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung zei hij woensdag toch voor het reddingsplan te zullen stemmen. Mogelijk veranderde Thiele van koers nadat plannen uitlekten over een 'plan B', waarbij de Duitse overheid zonder stemming toch een belang van tien procent zou nemen.

Derde fase

Als Lufthansa gered wordt, is Brussels Airlines klaar voor de derde fase van zijn noodlanding: het verkrijgen van een steunpakket van Lufthansa en de Belgische overheid. De regering wil het bedrijf 290 miljoen euro toestoppen. Om Brussels Airlines gezond te krijgen, wordt ook gerekend op ruim 150 miljoen euro van Lufthansa. Een akkoord daarover is er evenwel nog niet, zegt een betrokkene.

Minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) zei woensdag dat de regering ‘bereid is om de nodige inspanningen te leveren’ en hoopt dat de gesprekken de komende dagen in een ‘beslissende fase’ komen. Verschillende bronnen geven aan dat Brussels Airlines op korte termijn nog voldoende ademruimte heeft. Nu de boekingen weer op gang zijn gekomen, zou er voldoende cash zijn om nog twee à drie weken voort te kunnen.

DE Tijd.
In port:Arcelormittal,Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,OneSpan , Fastned,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A,Prosus, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard.
Verkocht:UCB , Euronav.
cash :15 %

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3014
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3315
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door vogelspotter »

25-06-2020


Aandeelhouders Lufthansa keuren reddingsplan goed.

Wim De Preter |

Op een bijzondere aandeelhoudersvergadering in Frankfurt is zopas het reddingsplan voor de Duitse luchtvaartgroep Lufthansa goedgekeurd.

Lufthansa krijgt door het reddingsplan een levenslijn van 9 miljard euro toegeworpen van de Duitse federale overheid en de banken. De overheid neemt daarbij een aandelenbelang van 20 procent en krijgt twee vertegenwoordigers in de raad van bestuur.

Er waren 39,32 procent van de stemmen geregistreerd. Het plan kreeg de steun van ruim 98 procent van de aanwezige stemmen, meer dan de vereiste twee derde meerderheid van het aanwezige kapitaal.

De goedkeuring hing de voorbije dagen aan een zijden draadje omdat minderheidsaandeelhouder Heinz Hermann Thiele, die 15,5 procent van de aandelen heeft, liet uitschijnen dat hij mogelijk zou tegenstemmen. Pas woensdagavond bracht hij verlossing met een interview in de Frankfurter Allgemeine Zeitung, waarin hij zei het plan toch te zullen goedkeuren. Dat zorgde op de beurs van Frankfurt voor een forse koerswinst van zowat 16 procent.

Compensaties

Voorzitter Karl-Ludwig Kley liet er geen twijfel over bestaan dat het bedrijf zonder de miljardensteun op een faillissement zou afstevenen. ‘We overleven nu op de reserves die we in de goede jaren hadden opgebouwd, maar in de komende dragen dreigt de insolvabiliteit’, waarschuwde hij voor de stemming.

Tijdens de vergadering bleek ook dat Lufthansa nog zowat 1 miljard euro aan compensaties moet terugbetalen voor vluchten die tijdens de coronapandemie werden afgelast. Dat komt boven op het miljard dat al naar terugbetalingen ging. Volgens CEO Carsten Spohr moet de terugbetalingsachterstand over zes weken weggewerkt zijn. 'Daarvoor zal Lufthansa in het tweede kwartaal diep in de buidel moeten tasten.'

Tijd kopen

Kley beklemtoonde ook dat het niet zomaar om gratis subsidies van de overheid gaat. ‘Dit is een goede deal voor de overheid en de belastingbetalers, niet voor Lufthansa. Maar ze koopt ons wel de nodige tijd om deze crisis te beheersen.’ Volgens Kley is het de bedoeling dat de overheid zo snel mogelijk haar aandelen weer verkoopt en zich intussen niet moet met het management van de groep.

De directie van Lufthansa, dat zowat 138.000 werknemers telt, sloot afgelopen nacht ook een sociaal akkoord met het cabinepersoneel. 'De kost per personeelslid zal daardoor met 17 procent dalen', zei Spohr. Hij zei dat een gelijkaardig akkoord met de piloten op koers zit, maar gaf ook aan ontgoocheld te zijn dat de onderhandelingen met de bediendenbond Verdi niet zijn opgeschoten.

De redding van Lufthansa is een tweede belangrijke horde die moest genomen worden om ook tot een reddingsplan voor het Belgische dochterbedrijf Brussels Airlines te komen. Woensdag namen vakbonden en directie een eerste horde met de goedkeuring van een sociaal voorakkoord over een ingrijpend besparingsplan. De bal ligt nu in het kamp van Lufthansa en de federale regering, die het eens moeten worden over de voorwaarden van een gezamenlijk reddingspakket.

Bron:"De Tijd"
Wimpie85 liked last!
In port:Arcelormittal,Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,OneSpan , Fastned,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A,Prosus, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard.
Verkocht:UCB , Euronav.
cash :15 %

Gebruikersavatar
vogelspotter
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3014
Lid geworden op: 26 aug 2015 19:37
Locatie: Limburg
waarderingen: 3315
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door vogelspotter »

ABM FN-Dow Jones - maandag, 29 juni 2020

Lufthansa voorzichtig weer beetje richting normaal

Lufthansa zal in juli meer dan 40 procent van zijn originele vluchtschema aanbieden. Dit maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij maandag bekend.

Daarvoor zullen 380 vliegtuigen worden ingezet, de helft van de vloot. Dat is ook 200 toestellen meer dan in juni.

"Stukje bij beetje gaan de grenzen weer open. De vraag stijgt, zowel voor de korte als voor de lange termijn."

Tegen het einde van oktober wil Lufthansa meer dan 90 procent van zijn oorspronkelijk geplande vluchten voor de korte en middellange afstanden weer uitvoeren, en meer dan 70 procent van de lange vluchten.
In port:Arcelormittal,Avantium,Basic-Fit, Deceun,Deutsche Bank,LUFTHANSA,econocom,
EVS,OneSpan , Fastned,PETROLEO BRASILEIRO -ADR -A,Prosus, Weight Watchers, X-Fab, Greenyard.
Verkocht:UCB , Euronav.
cash :15 %

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 2711
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 563
Contacteer:

Re: Lufthansa

Bericht door sjos »

vogelspotter schreef:
29 jun 2020 23:41
ABM FN-Dow Jones - maandag, 29 juni 2020

Lufthansa voorzichtig weer beetje richting normaal

Lufthansa zal in juli meer dan 40 procent van zijn originele vluchtschema aanbieden. Dit maakte de Duitse luchtvaartmaatschappij maandag bekend.

Daarvoor zullen 380 vliegtuigen worden ingezet, de helft van de vloot. Dat is ook 200 toestellen meer dan in juni.

"Stukje bij beetje gaan de grenzen weer open. De vraag stijgt, zowel voor de korte als voor de lange termijn."

Tegen het einde van oktober wil Lufthansa meer dan 90 procent van zijn oorspronkelijk geplande vluchten voor de korte en middellange afstanden weer uitvoeren, en meer dan 70 procent van de lange vluchten.
Lufthansa zal als bedrijf blijven bestaan. Dat is op zichzelf al een pluspunt.
Maar op KT zie ik het niet als een hoogvlieger.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Deelnemen aan het forum + meer functies?

Discussieer met duizenden beleggers, minder
advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!


Plaats reactie