Sanofi

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.Koekie
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 56
Lid geworden op: 10 dec 2018 14:34
waarderingen: 13

Re: Sanofi

Bericht door Koekie »

De 76 begint in ieder geval dichter en dichter te komen. Aandeel zit al een tijdje in een neerwaartse trend. Als het nog verder zakt koop ik ook bij.


Gebruikersavatar
Wimpie85
Premiummember
Premiummember
Berichten: 3901
Lid geworden op: 19 jan 2013 13:48
waarderingen: 1396

Re: Sanofi

Bericht door Wimpie85 »

Koekie schreef: ↑
15 dec 2020 15:47
De 76 begint in ieder geval dichter en dichter te komen. Aandeel zit al een tijdje in een neerwaartse trend. Als het nog verder zakt koop ik ook bij.
Is meer een dividendaandeel hè, voor de koerswinst moet je het niet doen.

Beetje vergelijkbaar met Novartis wat dat betreft.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5066
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 847

Re: Sanofi

Bericht door sjos »

a21 schreef: ↑
21 dec 2021 08:04
Sanofi neemt pijnplijn immunotherapieen over van Amunix

Door ABM Financial News op 21 december 2021 07:42 | Views: 52

feZHmQn8k4.jpg

(ABM FN-Dow Jones) Sanofi heeft een overeenkomst gesloten met Amunix Pharmaceuticals om zijn portefeuille met kankerimmunotherapieën over te nemen. Dit maakte de Franse farmaceut dinsdagochtend bekend.

De portefeuille van Amunix bestaat onder meer uit het kandidaatmiddel AMX-818, dat begin 2022 klinisch getest gaat worden.


Sanofi betaalt vooraf een bedrag van circa 1 miljard dollar en daarbovenop nog eens maximaal 225 miljoen dollar als bepaalde doelstellingen worden behaald.

Met de overname wil Sanofi zijn bijdrage aan de ontwikkeling van innovatieve medicijnen voor kankerpatiënten vergroten.

De transactie wordt vermoedelijk in de eerste maanden van 2022 afgerond.

Bron: ABM Financial News
Ik ben wel nieuwsgierig naar de koersreacties, want Sanofi heeft in de voorbije twee jaar niet het koersverloop gekend van meer fortuinlijke farma bedrijven.
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Virgeni
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 79
Lid geworden op: 29 jul 2022 12:03
waarderingen: 26

Re: Sanofi

Bericht door Virgeni »

Vrees voor miljardenclaims haalt Sanofi en GSK onderuit


Vandaag om 13:29

Beleggers vrezen in de Verenigde Staten een massa schadeclaims rond het maagzuurmiddel Zantac, dat gelinkt wordt aan een kankerverwekkende stof.


Op de Europese beurzen dumpen beleggers voor de tweede dag op rij de aandelen van twee doorgaans stabiele farmagiganten, het Franse Sanofi
SAN
-8,98%
en het Britse GSK
GSK
-8,22%


Schermvullende weergave

Het maagzuurmiddel Zantac bezorgt de aandeelhouders van drie farmagroepen hartkloppingen. ©AFP
KURT VANSTEELAND
Vandaag om 13:29
Beleggers vrezen in de Verenigde Staten een massa schadeclaims rond het maagzuurmiddel Zantac, dat gelinkt wordt aan een kankerverwekkende stof.

Op de Europese beurzen dumpen beleggers voor de tweede dag op rij de aandelen van twee doorgaans stabiele farmagiganten, het Franse Sanofi
SAN
-8,85%
en het Britse GSK
GSK
-8,40%
.

De twee verloren in twee dagen respectievelijk 20 en 12 procent. De recent van GSK afgesplitste consumententak Haleon
Haleon PLC
0,00%
ging 19 procent onderuit. De drie zijn in anderhalve dag bijna 40 miljard euro beurswaarde lichter.

De reden luistert naar de naam Zantac. Dat was jarenlang een door Sanofi, GSK en het niet op de beurs genoteerde Boehringer Ingelheim (BI) verkocht populair middel tegen maagzuur.

De zorgen over Zantac zijn niet nieuw. De Amerikaanse geneesmiddelenwaakhond FDA liet in het voorjaar van 2020 Zantac van de Amerikaanse markt halen. De reden zijn de potentieel onaanvaardbaar hoge niveaus van de kankerverwekkende onzuiverheid N-nitrosodimethylamine (NDMA) als het middel bij te warme temperaturen bewaard wordt.

De verkoopgolf is wel nieuw. De aanleiding lijkt een rapport van het beurshuis UBS te zijn. UBS-analiste Laura Sutcliffe haalde Sanofi dinsdag van de kooplijst. Dat gebeurde na een teleurstellende update over het onderzoek naar het potentiële MS-medicijn tolebrutinib.

In het rapport merkt Sutcliffe bijna terloops op dat beleggers zich ook zorgen moeten maken over Zantac. Sanofi kocht in 2016 de Amerikaanse rechten voor de generische versie van Zantac - in 1983 ontwikkeld door GSK - van BI.

'Sanofi wordt genoemd in rechtszaken die meestal in Florida gegroepeerd zijn, maar de eerste zaken komen begin 2023 voor in Californië', schreef Sutcliffe. 'De link tussen ranitidine en kanker is nog altijd voer voor debat, maar uit gesprekken met beleggers leren we dat sommigen liever afzijdig blijven tot er duidelijkheid is.' De UBS-analiste telt niet minder dan 2.200 rechtszaken rond Zantac in de Verenigde Staten.

Analisten van het beurshuis Morgan Stanley erkennen dat er grote onzekerheid is, maar vrezen dat de schadeclaims in de miljarden kunnen lopen. En zoals vaker bij onzekerheid hanteren beleggers een 'shoot first, ask later'-filosofie.

Grote claims zouden een strop zijn voor Sanofi, dat vanaf 2016 tot de vrijwillige stopzetting in 2019 voor slechts 320 miljoen euro van het maagzuurmiddel verkocht heeft..

NewB76
Forum elite
Forum elite
Berichten: 3252
Lid geworden op: 21 jul 2018 13:41
waarderingen: 1119

Re: Sanofi

Bericht door NewB76 »

The contaminant, N-nitrosodimethylamine or NDMA, is a probable human carcinogen and the FDA has been investigating levels of it in ranitidine since the summer of 2019.
"We didn't observe unacceptable levels of NDMA in many of the samples that we tested," Dr. Janet Woodcock, director of the FDA's Center for Drug Evaluation and Research, said in Wednesday's announcement.
"However, since we don't know how or for how long the product might have been stored, we decided that it should not be available to consumers and patients unless its quality can be assured," Woodcock said in part

Zoals U kunt lezen zijn we in de USA.
1/ mogelijk carcinogen voor de mens
2/ we stelden geen onaanvaardbare dosissen vast van de stof
3/ maar we weten niet of het lang gestockeerd blijft dan kan het zijn .....
We nemen het uit de markt in 2020

En dan de volgende stap : klachten, processen enz
Virgeni liked last!

uynod
Forum actieveling
Forum actieveling
Berichten: 567
Lid geworden op: 08 nov 2017 11:35
waarderingen: 150

Re: Sanofi

Bericht door uynod »

Heeft iemand een idee hoe de onderzoeken die voortkwamen uit de overname van Kiadis verlopen?
Puur uit nieuwsgierigheid en heb zelf niks opgezocht.
Misschien iemand die Sanofi volgt, die deze info weet en wilt delen?
Uranium (UEC, Global Atomic, Fission Uranium, Fission 3.0, Purepoint Uranium, Goviex, Laramide)
Chinese stocks: XPEV, Bilibili, Baozun.
American Tech.
Diversen: Barrick, Newmont, Abrasilver, Endeavour
Cash: 10%.

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5066
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 847

Re: Sanofi

Bericht door sjos »

Sanofi : potentiel de rebond

Publié le 1 févr. 2023
Le laboratoire pharmaceutique, qui a relevé à plusieurs reprises ses prévisions de bénéfice pour 2022 (il est attendu en forte progression de 16 %, à changes constants), devrait continuer à améliorer sa rentabilité sur 2023-2024, conformément à son plan stratégique, qui entre dans sa seconde phase. Son activité, insensible à la conjoncture, est tirée par la montée en puissance du produit vedette Dupixent, (dermatite, asthme sévère, polypes nasaux…).
Les premières victoires judiciaires sur l'affaire du Zantac sont de bon augure, et la pression sur le titre devrait continuer à se réduire. La situation financière est très solide. Sanofi, qui ne supporte plus de dette, dispose d'une capacité financière estimée à 20 milliards pour réaliser des acquisitions, afin de construire ses relais de croissance...

bron: https://investir.lesechos.fr/actu-des-v ... -de-rebond

Momenteel: 85,140 € -1,88 %
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Jean-Luc
Forum newbie
Forum newbie
Berichten: 10
Lid geworden op: 19 mar 2023 07:48
waarderingen: 6

Re: Sanofi

Bericht door Jean-Luc »

Persbericht: Nirsevimab: Sanofi, AstraZeneca en Sobi vereenvoudigen contractuele afspraken
Gepubliceerd op 11 april 2023 om 08:00

Nirsevimab : Sanofi, AstraZeneca en Sobi vereenvoudigen contractuele overeenkomsten

Wijziging van bestaande samenwerkingsovereenkomst met AstraZeneca geeft Sanofi volledige commerciële controle over nirsevimab en verbeterde flexibiliteit in de VS
Bestaande samenwerkingsovereenkomst met AstraZeneca blijft van kracht voor nirsevimab-activiteiten buiten de VS
Parijs, 11 april 2023 . Sanofi heeft zijn contractuele regelingen met betrekking tot de ontwikkeling en commercialisering van Beyfortus (nirsevimab) in de Verenigde Staten (VS) vereenvoudigd.

Onder de nieuwe en geactualiseerde regelingen zal Sobi haar deelnameovereenkomst met AstraZeneca beëindigen, en zullen Sanofi en AstraZeneca de samenwerkingsovereenkomst bijwerken zodat Sanofi de volledige commerciële controle heeft over nirsevimab in de VS Sanofi is tegelijkertijd een directe royaltyovereenkomst aangegaan met Sobi om te delen een deel van de Amerikaanse netto-omzet van nirsevimab.

Met betrekking tot gebieden buiten de VS blijft de bestaande samenwerkingsovereenkomst tussen AstraZeneca en Sanofi die relatie beheersen.

De nieuwe en bijgewerkte contractuele overeenkomsten hebben geen invloed op de registratie en lancering van nirsevimab in de VS, waar alle partijen zich blijven inzetten om Beyfortus op tijd beschikbaar te maken voor alle baby's voor het RSV-seizoen 2023/24.

Over Beyfortus
Beyfortus® (nirsevimab), een langwerkend onderzoeksantilichaam dat is ontworpen om alle baby's vanaf de geboorte tot en met hun eerste RSV-virusseizoen met een enkele dosis te beschermen tegen RSV-infecties, wordt gezamenlijk ontwikkeld door Sanofi en AstraZeneca. Beyfortus is ontwikkeld om pasgeborenen en zuigelingen directe antilichaambescherming te bieden en hen te beschermen tegen infecties van de onderste luchtwegen veroorzaakt door RSV. Monoklonale antilichamen vereisen geen activering van het immuunsysteem om directe en snelle bescherming tegen infectie te bieden . Beyfortus heeft in de Europese Unie een vergunning voor het in de handel brengen gekregen voor de preventie van door RSV veroorzaakte aandoeningen van de onderste luchtwegen bij pasgeborenen en zuigelingen vanaf de geboorte tijdens hun eerste RSV-seizoen.

In maart 2017 kondigden AstraZeneca en Sanofi een overeenkomst aan voor de ontwikkeling en commercialisering van Beyfortus. Volgens de overeenkomst leidt AstraZeneca alle ontwikkelings- en productieactiviteiten, terwijl Sanofi verantwoordelijk is voor marketingactiviteiten en omzetverantwoording. Volgens de voorwaarden van de wereldwijde overeenkomst heeft Sanofi een vooruitbetaling gedaan van € 120 miljoen, een mijlpaalbetaling van € 30 miljoen en een wettelijke betaling van € 25 miljoen. Sanofi zal tot € 440 miljoen betalen, onder voorbehoud van het behalen van een aantal regelgevende en verkoopdoelstellingen. Beide bedrijven delen kosten en baten met betrekking tot de Alliantie in bepaalde gebieden.

Over Sanofi
Wij zijn een innovatief wereldwijd bedrijf in de gezondheidszorg, gedreven door Ă©Ă©n doel: we streven naar de wonderen van de wetenschap om het leven van mensen te verbeteren. Ons team, verspreid over zo'n 100 landen, is toegewijd aan het transformeren van de geneeskunde door te werken om het onmogelijke in het mogelijke te veranderen. We bieden potentieel levensveranderende behandelingsopties en levensreddende vaccinbescherming aan miljoenen mensen wereldwijd, terwijl we duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid centraal stellen in onze ambities.
Sanofi is genoteerd op EURONEXT: SAN en NASDAQ: SNY

Mediarelaties
Sandrine Guendoul | + 33 6 25 09 14 25 | [email protected]
Evan Berland | +1 215 432 0234 | [email protected]
Victor Rouault | + 33 6 70 93 71 40 | [email protected]

sjos
Forum elite
Forum elite
Berichten: 5066
Lid geworden op: 20 jan 2012 11:51
waarderingen: 847

Re: Sanofi

Bericht door sjos »

sjos schreef: ↑
03 feb 2023 17:44
Sanofi : potentiel de rebond

Publié le 1 févr. 2023
Le laboratoire pharmaceutique, qui a relevé à plusieurs reprises ses prévisions de bénéfice pour 2022 (il est attendu en forte progression de 16 %, à changes constants), devrait continuer à améliorer sa rentabilité sur 2023-2024, conformément à son plan stratégique, qui entre dans sa seconde phase. Son activité, insensible à la conjoncture, est tirée par la montée en puissance du produit vedette Dupixent, (dermatite, asthme sévère, polypes nasaux…).
Les premières victoires judiciaires sur l'affaire du Zantac sont de bon augure, et la pression sur le titre devrait continuer à se réduire. La situation financière est très solide. Sanofi, qui ne supporte plus de dette, dispose d'une capacité financière estimée à 20 milliards pour réaliser des acquisitions, afin de construire ses relais de croissance...

bron: https://investir.lesechos.fr/actu-des-v ... -de-rebond

Momenteel: 85,140 € -1,88 %
"Shares in Sanofi fell 19 per cent on Friday after the French pharmaceutical group announced a lower profit outlook and a spinout of its consumer care unit as it seeks to focus on drug research.
Sanofi reaffirmed its earnings per share guidance this year but projected a decline in the low-single digits in 2024 partly due to increased R&D investment. The group abandoned a target of 32 per cent operating margin in 2025 in order to focus on “long-term profitability.”
“We understand there is short-term disappointment and that the market wants certainty, but that would mean not maximising the company’s value,” chief executive Paul Hudson told analysts on Friday.
Shares in the Paris-based company were briefly suspended after the market opening, declining to €81.44 a share and a market value of €103bn, putting pressure on Hudson.
Sanofi said a split of the consumer unit could take place as early as the end of next year, most likely through a listing in Paris. The division, which produces over-the-counter pain management and allergy medications such as Doliprane and Allegra, accounts for just over a tenth of Sanofi’s total sales.
“The timing is driven by the desire to maximise value creation and reward Sanofi shareholders,” the group said in a statement.
The move to spin out the consumer arm comes four years after chief executive Hudson joined the drugmaker with a mandate to turn it round. Shortly after taking the helm, the British executive said he would focus on speciality medicines for cancer and rare diseases, moving it away from the mass-market products that had been its core franchise. Sanofi has since restructured the consumer division to be a standalone business within the company.
Sanofi shares had gained about 24 per cent since Hudson was appointed, roughly in line with the growth of the CAC 40 index of blue-chip French companies. Rival AstraZeneca’s shares have gained 40 per cent in the same period, while Pfizer and GSK have fallen by 9 per cent and 13 per cent, respectively.
“This downgrade will take some time for the market to digest,” said Naresh Chouhan, analyst at Intron Health. “The company is clearly in turnaround phase and has executed well [commercially] on key drugs, delivering new pipeline and cost control, but much of that was in the price already.”
Other drug companies have looked to part with their consumer health businesses in recent years in order to release funds to invest in cutting-edge treatments for cancers and other diseases. Johnson & Johnson spun off consumer health unit Kenvue this year while GSK and Pfizer combined their consumer businesses to create Haleon in 2019.
Sanofi has marketed new prescription drugs — including haemophilia treatment Altuviiio, and Beyfortus for respiratory syncytial virus in young children — as it works to bolster its pipeline. The company also acquired a type 1 diabetes treatment as part of its $2.9bn takeover of Provention Bio in March.
Investors had worried about the company’s dependence on its hit eczema and asthma drug Dupixent, which it developed with Regeneron. They also disliked the company’s decision to stop development on what was expected to be a promising breast cancer drug after a disappointing trial last year.
Sales fell 4.1 per cent on a reported basis to €11.96bn in the third quarter, the company said, pulled down by negative exchange rate effects. Operating income dropped 10.4 per cent to €4bn in the period, slightly below consensus estimates published on Sanofi’s website. 
The company on Friday said it planned to invest close to €7bn on R&D this year, up from about €5.5bn in 2020. Significant increases are planned for as soon as 2024 with a focus on immunology, speciality care and vaccines, though no specific figure was provided. It will also target cost savings of €2bn from 2024 to the end of 2025, which will be reallocated to invest in innovation.
“We said that when we earned the right to invest more in R&D, we would . . . We’re doubling down on our science and innovation where we can make the biggest difference for patients,” Hudson said.

Eindkoers vrijdag 28/10/2023:
81,44
EURâ–Ľ -19,02 (-18,93%) vandaag
27 oktober 18:00 CET · Markt gesloten
Buy and Hold blijft mijn strategie, tenzij een aandeel 20 percent gestegen is in een periode van enkele weken/maanden na aankoop.

Plaats reactie