Abivax

Beleggen in aandelenbeurzen Europa: DAX, FTSE 100, CAC40, etc.

Beleggen met ongekend lage tarieven?
Aandelen BE/NL €2+0,03% / VS €0,50+$0,004 p/st
Kernselectie: Geen kosten turbo's, ETF's en fondsen
DEGIRO: meer informatie / rekening openen


de Tuinman
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 sep 2019 11:44
waarderingen: 56
Contacteer:

Re: Abivax

Bericht door de Tuinman »

Zijn er hier nog Abivax beleggers?

Largo
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 64
Lid geworden op: 06 jan 2019 17:33
waarderingen: 118
Contacteer:

Re: Abivax

Bericht door Largo »

Ik heb ze te vroeg verkocht, met een kleine winst.

Doch volg ik van nabij ABX464 kandidaat molecule.
Angst en hebzucht zijn oerinstincten die beleggers het leven erg moeilijk maken.

de Tuinman
Forum verkenner
Forum verkenner
Berichten: 84
Lid geworden op: 19 sep 2019 11:44
waarderingen: 56
Contacteer:

Re: Abivax

Bericht door de Tuinman »

Largo schreef:
23 feb 2021 21:39
Ik heb ze te vroeg verkocht, met een kleine winst.

Doch volg ik van nabij ABX464 kandidaat molecule.
Komend kwartaal komen er verschillende studieresultaten. Waaronder een pil tegen covid19 in de laatste fase.
Wil je dan zonder aandelen zitten?

pipsi
Forum gebruiker
Forum gebruiker
Berichten: 199
Lid geworden op: 23 apr 2015 12:59
waarderingen: 101
Contacteer:

Re: Abivax

Bericht door pipsi »

https://www.zonebourse.com/cours/action ... -32596074/
vertaald met google translate:

03/03/2021 | 18:42

ABIVAX GEPUBLICEERD IN HET PRESTIGIEUZE

"GASTROENTEROLOGIE" BEOORDELING VAN DE RESULTATEN VAN DE FASE 2A-STUDIE DIE ABX464 EVALUEREN IN INDUCTIE EN ONDERHOUD

BIJ HEMORRHAGISCHE RECTOCOLITIS

Het artikel besproken door de leescommissie "Gastroenterology" bevestigt de kwaliteit en robuustheid van de klinische gegevens die de goede tolerantie en de werkzaamheid op lange termijn aantonen van ABX464, dagelijks oraal toegediend bij patiënten met colitis ulcerosa, matige tot ernstige bloeding (UC)

De rekrutering van 254 patiënten in de fase 2b-inductiestudie van ABX464 in UC werd voltooid in december 2020 en de eerste resultaten worden verwacht in het tweede kwartaal van 2021.

Abivax verwacht tegen het einde van 2021 de intrede van haar vlaggenschipgeneesmiddel ABX464 in een fase 3 klinisch programma in UC en de start van een fase 2b / 3-studie bij de ziekte van Crohn.

PARIJS, Frankrijk, 3 maart 2021 - 18.30 uur (CET) - Abivax SA (Euronext Parijs: FR0012333284 - ABVX), een biotechnologiebedrijf in de klinische fase dat nieuwe geneesmiddelen ontwikkelt die het immuunsysteem moduleren om ontstekingsziekten, kanker en virale ziekten te behandelen, kondigde vandaag aan dat de resultaten van de fase 2a-inductie- en onderhoudsstudie ter evaluatie van ABX464 bij patiënten met matige tot ernstige colitis ulcerosa zijn gepubliceerd in het prestigieuze tijdschrift "Gastroenterology". publicatie valideert de wetenschappelijke gemeenschap de kwaliteit en robuustheid van de gegevens die hierdoor worden gegenereerd gerandomiseerde, placebogecontroleerde, dubbelblinde studie bestaande uit een inductiefase van acht weken, gevolgd door een open-label onderhoudsstudie.

Prof. Hartmut J. Ehrlich, MD, Chief Executive Officer van Abivax, zei: “We zijn trots dat 'Gastroenterology' de publicatie heeft aanvaard van de bemoedigende resultaten van ons fase 2a-inductie- en onderhoudsonderzoek bij de behandeling van getroffen patiënten. ernstige colitis ulcerosa met ABX464. We kijken uit naar de resultaten van de fase 2b inductiestudie in UC, gepland voor het tweede kwartaal van 2021. We zijn ervan overtuigd dat ze de observaties van de vorige studies met betrekking tot goede veiligheid en blijvende doeltreffendheid zullen bevestigen. We bereiden de opname van ons vlaggenschipmolecuul voor in een fase 3 klinisch programma voor colitis ulcerosa, evenals een fase 2b / 3 bij de ziekte van Crohn. Abivax zet zijn inspanningen voort om de klinische ontwikkeling van ABX464 te bevorderen, voornamelijk bij de behandeling van chronische inflammatoire darmaandoeningen, met als doel een nieuwe, goed verdragen therapeutische optie aan te bieden met langdurige werkzaamheid voor patiënten die aan deze verlammende ziekte lijden.​

Professor Séverine Vermeire, MD, Ph.D., hoofdonderzoeker die het IBD-centrum van het Universitair Ziekenhuis van Leuven in België leidt en hoofdauteur van het artikel, voegt eraan toe: “Als hoofdonderzoeker ben ik erg blij dat de goede veiligheid en de De duurzaamheid van de klinische werkzaamheid van het fase 2a-inductie- en onderhoudsonderzoek dat is uitgevoerd met ABX464 bij patiënten met colitis ulcerosa, is gevalideerd door de beoordelingscommissie "Gastroenterology". Ik kijk ernaar uit om de resultaten van de fase 2b-inductie- en onderhoudsstudie te verzamelen, zodat ik deze positieve resultaten bij meer patiënten met UC kan bevestigen.​

Aan het einde van de inductieperiode van acht weken in de fase 2a-studie (proof of concept) bereikte 35% van de patiënten in de actieve groep die werden behandeld met ABX464 het stadium van klinische remissie en ervoer 70% klinische respons, vergeleken met 11,1% respectievelijk 33,3% in de placebogroep. In de actieve ABX464-groep had 50% van de patiënten endoscopische verbetering en 10% endoscopische remissie, vergeleken met respectievelijk 11,1% en 11,1% in de placebogroep.

Tot op heden zetten 15 patiënten het fase 2a-onderhoudsonderzoek voort met dagelijkse orale ABX464-behandeling en in totaal zijn 800 patiënten behandeld met ABX464 voor verschillende indicaties.

ABX464 wordt momenteel geëvalueerd in fase 2b bij colitis ulcerosa, in fase 2b / 3 bij de behandeling van Covid-19 en in fase 2a bij reumatoïde artritis. Afhankelijk van de resultaten van de fase 2b-studie bij UC, een fase 2b / 3 bij de ziekte van Crohn en een klinisch programma van fase 3 bij colitis ulcerosa zal worden gestart.


Deelnemen aan het forum + meer functies?

Deel kennis en vragen met duizenden beleggers,
minder advertenties, ideaal voor smartphone, betere
gebruikservaring en gratis abonneren op favoriete
onderwerpen. Registreer binnen 1 minuut!Plaats reactie