Favoriete aandelen voor 2019 zetten zeer sterke reeks voort

Afgelopen december mochten de bezoekers van Beursig.com de beste aandelen voor 2019 selecteren uit de BEL20 en AEX. Hieruit volgde een gecombineerde top vijf met de volgende aandelen: ArgenX, AB InBev, Ahold Delhaize, Galapagos en Royal Dutch Shell. Het resultaat was een gevarieerde selectie met een grote weging in biotech. De selectie van vijf aandelen behaalde in januari al een rendement van 9,1 procent. De biotechaandelen Galapagos en met name ArgenX trekken de kar en hielpen samen met AB InBev de selectie naar een rendement van inmiddels 17,1 procent. Dit is op basis van de slotstanden van maandag 5 maart. De rendementen voor de BEL20 en AEX bleven achter met 12,3 en 10,9 procent (zie onderstaande grafiek).

Favoriete aandelen per 5 maart 2019
Favoriete aandelen en de BEL20 en AEX per 5 maart 2019

Legenda bij de grafiek: BEL20, AEX, AB Inbev, Galapagos, ArgenX, Royal Dutch Shell en Ahold Delhaize.

Favoriete aandelen

Van de vijf favoriete aandelen presenteerden 4 van de 5 bedrijven in februari de jaarcijfers over 2018. In een vogelvlucht kunt u hieronder het nieuws per bedrijf zien van de afgelopen maand en het volgende belangrijke agendapunt.


Favoriete aandelen voor 2019 zetten zeer sterke reeks voort

AB Inbev (+26,0 procent)

Na de behoorlijk grote koersdaling in 2018 keken beleggers uit naar de cijfers over 2018, deze werden in februari gepubliceerd. De cijfers vielen mee, er werd een toename van de volumes behaald van 0,3 procent, de EBITDA steeg met 10 procent waar analisten van 7 procent uitgingen. Ook de reductie van de schulden was een positieve opsteker. Mede door de goede cijfers wist aandeel AB InBev dit jaar al met ruim een kwart in waarde toe te nemen. Verder kocht AB InBev de bierwebsite RateBeer.

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 7 mei.

Galapagos (+12,3 procent)

In februari maakte Galapagos bekend een samenwerking te hebben gesloten met Evotec voor onderzoek naar een nieuwe target voor fibrose en andere indicaties. Eind februari publiceerde Galapagos de cijfers over 2018, de omzet werd verdubbeld en het verlies werd flink teruggebracht.

Agendapunt in april: resultaten eerste kwartaal 2019 op 25 april.

ArgenX (+37,3 procent)

In februari liet Argen-X weten dat het een overeenkomst met het Amerikaanse Halozyme heeft gesloten, door de overeenkomst kan Argen-X exclusief gebruik maken van de medische ENHANZE technologie van Halozyme. Op 28 februari werden de jaarcijfers over 2018 gepubliceerd. Het bedrijfsresultaat daalde met 12,1 miljoen tot 29,2 miljoen euro, vergeleken met 41,3 miljoen euro in 2017. De financiële opbrengsten bedroegen 3,7 miljoen euro tegenover 1,3 miljoen euro voor 2017. De geldmiddelen, kasequivalenten en vlottende financiële activa zijn gestegen naar 564,6 miljoen euro in 2018, tegenover 359,8 miljoen euro in 2017.

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 9 mei.

Royal Dutch Shell (+7,4 procent)

Februari was redelijk rustig wat betreft nieuws voor Shell. Er waren diverse berichten over rechtszaken tegen Shell zoals die van milieuorganisaties en het Openbaar Ministerie in Nederland. Er werd ook nog een overname aangekondigd van het Duitse bedrijf Sonnen. Dit is een producent van thuisbatterijen.

Agendapunt in mei: resultaten eerste kwartaal 2019 op 2 mei.

Ahold Delhaize (+2,5 procent)

In februari presenteerde Ahold Delhaize de resultaten over 2018, er werd minder winst geboekt. Volgens KBC Securities zijn de vooruitzichten wel positief en waren diverse cijfers positief. Het bedrijf liet ook weten komend jaar nog eens 500 miljoen aan kosten te kunnen besparen vanwege de fusie tussen Ahold en Delhaize. Tot slot werd begin maart nog tegenvallend nieuws gebracht dat Amazon tientallen fysieke winkels in de VS wil openen en dat de uitgevoerde prijzenstunten in België verboden zijn.

Agendapunt in april: algemene aandeelhoudersvergadering op 10 april.

Volg uw favoriete aandelen op het beursforum