Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat wij onze eerste review plaatsten over onze ervaringen met De Giro (klik hier) en inmiddels vonden wij het tijd voor een vervolg. Minpunten die toen naar voren kwamen zijn grotendeels verholpen waaronder de snelheid van het platform dat nu goed genoemd kan worden. Het platform is nog steeds niet te vergelijken met bijvoorbeeld Binck maar daar kiezen beleggers bewust voor. Waar bij Binck een overvloed van informatie is van adviezen, (bijna realtime) nieuws, financiële agenda, etc. is het bij De Giro redelijk simpel gehouden. Wie voor De Giro kiest zal dit dan ook doen vanwege de scherpe tarieven en zeker voor de actieve belegger/speculant kan dit op jaarbasis veel besparen.
U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO

Update: er is inmiddels een nieuwe review gemaakt in april 2016 (klik hier)
Nieuwe ervaringen met De Giro
Voor een aantal lezers en/of gebruikers van het platform van De Giro zullen de volgende ervaringen misschien niet nieuw zijn maar wij hebben ze nog niet eerder uitgelicht. Het grootste gemis blijft het niet functioneren van de website op een smartphone. Het probleem is dat de website niet voldoende ‘responsive’ is en daardoor niet aanpast aan verschillende schermen. Op een normale monitor werkt alles naar behoren, bij een tablet zoals een iPad 2 moet bij het invoeren van orders het scherm gekanteld worden om alle gegevens in te kunnen voeren. Bij de smartphones waarmee wij het systeem hebben getest kan eigenlijk geen order worden ingevoerd. Al langere tijd heeft De Giro aangegeven te werken aan een ‘web app’. Misschien wat overbodig om hiervoor een app te ontwikkelen omdat een responsive design ook voldoende kan zijn. Op 31 december 2014 werd onderstaand bericht naar de klanten gestuurd:
Web app, overal en altijd beleggen met uw mobiel
De mobiele trader is inmiddels in productie genomen. Wij zullen volgende week beginnen met het gefaseerd uitrollen van de Web app naar alle klanten. U ontvangt van ons een bericht wanneer u in kunt loggen met uw gegevens.
Het gefaseerd uitrollen lijkt langzaam te gaan en in de Play Store van Google staat de app nog niet.
Een ander verbeterpunt is de telefonische bereikbaarheid, voor Belgische klanten is dit wat lastiger of in ieder geval iets dat extra kosten met zich meebrengt aangezien er gebeld moet worden naar Nederland. Aangezien De Giro geen kantoor heeft in België is een mogelijke oplossing een chatfunctie op de website. Dit kost de klant niks extra maar kan wel bij storingen voor veel drukte zorgen.
In de vorige review gaven wij aan soms problemen te hebben met de snelheid van het platform. Dit is sterk verbeterd maar soms lijkt er wel iets te haperen bij het plaatsen, wijzigen of royeren van orders. In het overzicht kan dan soms geen wijzing worden vertoond maar na uitloggen en opnieuw inloggen is de wijziging wel verwerkt.
Deskundigheid bij De Giro
Uit eigen ervaring maar ook uit ervaringen met De Giro van een aantal bezoekers van ons forum (klik hier) blijkt dat de deskundigheid van het personeel soms wat te wensen over laat. Dit wil niet zeggen dat De Giro ondeskundig is maar er kan hier en daar wel gewerkt worden aan verbeterpunten. Een klein voorbeeld, een vraag hebben over het plaatsen van een order voor een dagoptie en dan als reactie krijgen dat de order per mail doorgegeven kan worden. Misschien was het antwoord wat ongelukkig gekozen of een standaard reactie of misschien is de betreffende medewerker niet op de hoogte van de volatiliteit van dagopties. Voor dit product zal vrijwel niemand een order per mail opgeven. Een ander voorbeeld is misschien wat flauw maar de tekst op hun website is onjuist:
Buiten dat deze tekst misschien al een jaar op de website te vinden is (klik hier) en in ieder geval tot en met donderdag 12 februari 2015 te zien is klopt het niet. De AEX index is samengesteld uit diverse fondsen met een verschillende weging. Zo zijn er fondsen als Unilever, Royal Dutch Shell en ING fondsen die een grote weging hebben en fondsen die op dit moment nog in de AEX index genoteerd zijn zoals Fugro en SBM Offshore hebben een kleine weging. Om dus 0,1 of 1 ‘AEX index’ in portefeuille te hebben zal rekening moeten worden gehouden met deze weging en samenstelling van de AEX index.
Veiligheid
Tot slot misschien wel het belangrijkste dat De Giro zou moeten aanpassen. Het wijzigen van wachtwoord is niet makkelijk te vinden en het aantal inlogpogingen lijkt onbeperkt. Het wachtwoord wijzigen kan door linksboven achter uw naam te klikken op het symbool van een poppetje. Bij andere banken is er soms in overvloed aandacht voor of kan er alleen toegang worden verkregen tot een account door middel van sms-verificatie. In de tijd dat wij een rekening in gebruik hebben is er nog geen verzoek tot wijziging van wachtwoord geweest. Een bijkomend gevaar is dat ieder een eigen accountnaam kan kiezen. Het is dus waarschijnlijk dat er accounts zijn met namen als ‘Trader’, ‘Belegger’ of namen zoals ‘Henk’, ‘Annemarie’, etc. Ook het aantal inlogpogingen is niet beperkt, iemand die kwaad wil kan met wat geduld of wellicht zelfs met software pogingen ondernemen om in te loggen. Nu denken de meesten misschien dat dit geen probleem is omdat er alleen een tegenrekening is gekoppeld. Het ongewenst uitvoeren van orders is wel mogelijk met alle gevolgen van dien.
Het grootste voordeel bij De Giro blijft uiteindelijk dat de lage tarieven een grote invloed hebben op uw rendement. Verricht u elke week een aandelentransactie dan is het verschil met veel andere brokers €8 per transactie. Op jaarbasis is ruim €400 nogal een verschil voor uw rendement.
U wilt profiteren van ongekend lage tarieven?
Beleg dan ook binnen 10 minuten bij DEGIRO

Deze review is objectief samengesteld zonder contact te hebben gehad met De Giro