Een passief inkomen opbouwen

Een passief inkomen opbouwen

Tegenwoordig zien we het steeds vaker: mensen met een passief inkomen. Geld verdienen zonder dat je ervoor hoeft te werken is dan ook populair. Vooral ondernemers zijn hier heel erg mee bezig, maar ook als niet ondernemer kun je dit bereiken. Een van die manieren is om het inkomen op te bouwen met dividendaandelen. Deze aandelen leveren een relatief subtiele winst op door het dividend dat met enige regelmaat wordt uitgekeerd. Wat is dividend precies een hoe werkt het? In dit blog leggen we er meer over uit.

Wat zijn dividendaandelen?

Je kan op twee manieren geld verdienen met aandelen. Dit kan door ze voor een hoge prijs te verkopen, een hogere dan waarvoor jij de aandelen hebt gekocht of door in aandelen te beleggen van bedrijven die dividend uitkeren. Koop je een aandeel dan word je een beetje eigenaar van een bedrijf. Bedrijven die al lang bestaan en stabiele omzet draaien delen soms in hun winst door dividend uit te keren. De winst wordt verdeeld onder de aandeelhouders en dat is dividend. Een bedrijf dat nog moet groeien zou dit dus niet zo snel doen, want zij gebruiken hun winst om zelf te groeien. Kort gezegd zijn dividendaandelen dus aandelen waarbij je geld kunt verdienen door dividend te ontvangen. Dividend kan bestaan uit geld of uit nieuwe aandelen in het bedrijf. Dividend wordt automatisch uitgekeerd, meestal een keer per jaar.

Welke bedrijven doen mee?

Niet ieder bedrijf keert dus dividend uit. Je kunt zoeken op internet om er zo achter te komen. Er is ook een lijst van de meest winstgevende dividendaandelen. Zo staat ASML Holding bovenaan met €2,75 per aandeel. ASR wordt gevolgd met €2,04 per aandeel en daarna komen bedrijven als Unilever en PostNL.

Dividend ontvangen

Het dividend kun je automatisch ontvangen. Het wordt automatisch bijgezet op je account wat maakt dat het heel passief is. Een forum waar dit op kan is DEGIRO. De meeste aandelen leveren nu tussen de 2% en de 4% op. Het is wel lastig om vooraf in te schatten hoeveel winst je kan verwachten. Dat hangt af van de koers, maar ook van het bedrijf. Let op dat je risico loopt als je gaat beleggen. Dit is dus ook zo bij dividend. Wil je liever winst maken als ondernemer, maar zonder beleggen? Laat dan een buffet aan huis komen of op locatie en hou een netwerkborrel met je netwerk. Een buffet aan huis of op locatie helpt dan om het net wat soepeler te laten verlopen. 

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: