Dyson V6 stofzuiger (review)

Stofzuigen is voor bijna niemand een leuke bezigheid maar Dyson heeft daar met de Dyson V6 stofzuiger verandering in gebracht. Zoals gewend van Dyson blinkt dit apparaat ook weer uit in een mooi design en nog belangrijker het comfort. Het klinkt bijna als gemakzucht maar met de Dyson V6 stofzuiger gebruiken wij vaker de stofzuiger dan voorheen. Een combinatie van het ontbreken van een snoer en het ontbreken van een ‘motor op wieltjes’ dat achter je aan wordt getrokken maakt stofzuigen een stuk leuker en makkelijker.

Dyson V6 stofzuiger in 5 uitvoeringen

In deze review lichten wij de Dyson V6 stofzuiger Total Clean uit (met een adviesprijs van €529) en er zijn nog 4 verschillende uitvoeringen die wij hier op een rijtje zetten:

  • Dyson V6 Absolute – Deze uitvoering lijkt veel op de Total Clean maar heeft een andere zuigmond voor harde vloeren en heeft geen gemotoriseerde miniborstel, de adviesprijs van €479 ligt daarom ook een stukje lager dan die van de Total Clean.
  • Dyson V6 Fluffy – De Fluffy is ontworpen voor harde vloeren zoals plavuizen, laminaat en parket. De zuigmond is zo ontwikkeld dat het moeiteloos grote en kleine stukjes vuil opzuigt. Tijdens de productlancering konden wij deze uitgebreid bij Dyson testen en werd ook uitgelegd dat de zuigmond zo is ontworpen dat er een krachtig vacuüm ontstaat doordat er geen borstelrand is wat ten koste zou gaan van de zuigkracht. Dit model heeft een adviesprijs van €429.
  • Dyson V6 Up Top – Dit type lijkt op de Total Clean maar heeft in plaats van twee zuigmonden één zuigmond voor alle vloertypes èn een zuigmondje met borstel om op hogere plekken te kunnen komen. Adviesprijs: €399.
  • Dyson V6 – De basis uitvoering van de serie Dyson V6 stofzuiger maar net als de andere uitvoeringen voorzien van de gemotoriseerde vloerzuigmond, opzetstuk waardoor het als kruimelzuiger te gebruiken is, een oplaadstation en een kierenzuiger. Dit exemplaar heeft een adviesprijs van €349.

Dyson V6 stofzuiger ergonomisch ontwerp vloer tapijt laminaat plafond trap

Ervaring met de Dyson V6 stofzuiger

Net als de bladloze ventilatoren van Dyson is ook de Dyson V6 stofzuiger voorzien van een digitale motor welke klein, licht van gewicht en krachtig is. Om een indruk te geven van het vermogen van de motor, een conventionele motor haalt 25.000 toeren per minuut maar de Dyson V6 stofzuiger haalt maar liefst 110.000 toeren per minuut. Het compacte design zorgt ervoor dat het makkelijk op te bergen is met of zonder het oplaadstation.

De Total Clean is uitgerust met twee grote gemotoriseerde zuigmonden en één gemotoriseerde miniborstel. Het motoriseren van de borstels heeft het voordeel dat vuiltjes nog beter worden verwijderd, uit voegen maar ook diep uit een tapijt. Dit in combinatie met het krachtige vacuüm zorgt voor een uitstekend resultaat met het stofzuigen. De Dyson Fluffy vloerzuigmond verwijdert zowel grof vuil als fijn stof. De Dyson Fluffy vloerzuigmond is voorzien van zacht geweven nylon en de gemotoriseerde vloerzuigmond is voorzien van antistatische koolstofvezelharen die zelfs het fijnste stof verwijderen. De andere vloerzuigmond is ook gemotoriseerd maar kan hardnekkiger vuil en vuil dat bijvoorbeeld diep in een tapijt zit beter verwijderen. Met de kleine vloerzuigmond is het apparaat ongeveer van alles wat en maakt het een ideale kruimeldief.

Dyson V6 Stofzuiger Snoerloos

Het valt vooral op dat er in het stofreservoir wit-grijs poeder achter blijft, dit zijn de fijne deeltjes stof die anders achter bleven op de vloer, bank, bed, etc. Tijdens het stofzuigen valt het ook op dat er geen muffige lucht wordt uitgeblazen en er was ook geen droge-mond-effect door stofjes die de lucht in worden geblazen. Dit komt door het efficiënte filter achterop de stofzuiger. Zelfs de kleinste allergenen en stofjes groter dan 0,3 micron gaan hier niet doorheen. Dyson claimt zelfs dat de lucht die wordt uitgeblazen schoner is dan ervoor.

Wanneer de Dyson V6 stofzuiger Total Clean is opgeladen kan er 20 minuten mee gestofzuigd worden. Er zit een knop op voor de boost-stand die voor een maximaal vermogen zorgt maar de gebruiksduur beperkt tot 6 minuten. Het leegmaken van de Dyson V6 stofzuiger gaat makkelijk doordat het reservoir met een enkele bediening van een knop opengaat en zo kan de inhoud in een container worden gegooid. Verder is er een garantie van 2 jaar op het product.

Uiteindelijk komen wij tot de conclusie dat Dyson stofzuigen leuker en makkelijker maakt en daarbij mag het resultaat er ook zijn.

De Dyson V6 stofzuigers zijn te koop bij Bol.com (klik hier)

Nog niet overtuigd? Bekijk dan onderstaand filmpje.

https://www.youtube.com/watch?v=Rion2W9pBmM

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: