Dyson V6 Mattress in de spotlight

Na een drukke dag is er niks lekkerder dan een bed om heerlijk op uit te rusten. Maar wat u waarschijnlijk niet weet is dat de matras letterlijk een broeinest is voor huisstofmijten. Deze beestjes zijn gek op klamme warme plekken en als wij als mens ze ook nog onbewust voeden zijn ze helemaal op hun plek. Met het verliezen van dode huidcellen zorgt de mens ook voor een goede voeding voor de huisstofmijt. In een matras kunnen tot wel 2,2 miljoen huisstofmijten bevinden die zich ook voortplanten en uiteindelijk ook doodgaan op en in uw matras. Een eenvoudige oplossing is er in de Dyson V6 Mattress.

“Uit research blijkt dat de uitwerpselen van de stofmijt een eiwit bevatten dat bij mensen allergische reacties kan veroorzaken, zoals astma, eczeem en allergische neusslijmvliesontsteking. Niet veel mensen zijn zich bewust van de allergenen die zich in hun bed bevinden en vaak vindt men het een beetje vreemd om de matras te stofzuigen. Maar stofzuigen kan aanzienlijke voordelen opleveren. Dankzij onze investering van meer dan £ 250 miljoen in de Dyson digitale V6-motor zijn wij erin geslaagd de zuigkracht te ontwikkelen die nodig is om allergenen te verwijderen.” – microbioloog Toby Saville

House_Dust_Mite huisstofmijt dyson V6 mattress

Dyson V6 Mattress als matrasreiniger

Een oplossing tegen de huisstofmijt maar ook andere allergenen is de Dyson V6 Mattress. De Dyson V6 Mattress is voorzien van een totaalfilter die allergenen verwijdert zodat de uitgeblazen lucht schoner is dan de lucht die het apparaat ingaat. Uit onderzoek is gebleken dat ruim 10% van de mensen allergisch is voor huisstofmijten. Ondanks deze beestjes het hele jaar door in uw matras aanwezig zijn is de concentratie het hoogste in het voor- en najaar.

Met de Dyson V6 Mattress kunt u uw matras stofzuigen en door de gemotoriseerde borstelkop is het stofzuigen nog effectiever. Huisstofmijten, allergenen en vuil worden door de gemotoriseerde borstelkop met nylon haartjes losgemaakt van het oppervlak en het resultaat is te zien in het filter. Na het stofzuigen van een aantal matrassen en stoffen bekleding van een bankstel is het onderstaande resultaat te zien.

Dyson V6 Mattress filter stof

Specificaties op een rij

Dyson staat bekend om hun technologie en het investeren in onderzoek om de verschillende technologieën in hun apparaten blijven te verbeteren. De Dyson V6 Mattress stofzuiger zit natuurlijk ook vol met een aantal technologische hoogstandjes waaronder:

  • Een digitale Dyson V6 motor die met een snelheid van 110.000 toeren per minuut draait. Om een vergelijking te maken, dit is vijfmaal sneller dan de motor van een Formule-1 wagen. Door dit vermogen is er een sterke constante zuigkracht waardoor allergenen goed verwijderd kunnen worden.
  • Een belangrijk onderdeel van de stofzuiger is het filter, beter gezegd de twee filters. De cyclonen (zie het grijze gedeelte op de afbeelding bovenaan dit artikel) zorgen voor sterke centrifugale krachten. Hierdoor worden allergenen en stof verplaatst naar het stofreservoir. Voordat de lucht het apparaat verlaat moet het nog een keer door een filter, dit is de post-motor filter. Dit filter kan de resterende deeltjes van 0,3 micron en groter opvangen, 0,3 micron is net zo dik als één vijfendertigste deel van de dikte van aluminiumfolie.
  • De gemotoriseerde matrasborstel draait met veel kracht rond en is zo ontworpen dat de zuigkracht optimaal blijft. De borstelharen van nylon maken huisstofmijten, allergenen en vuil beter los dan een traditionele stofzuigermond. Door de breedte van de matrasborstel kunt u snel en gemakkelijk uw matras reinigen.

Dyson V6 Mattress accessoires

De Dyson V6 Mattress is overigens niet alleen geschikt voor het schoonmaken van matrassen. Het apparaat is voorzien van diverse opzetstukken waardoor het eigenlijk een zeer complete maar luxe uitgevoerde handstofzuiger is zonder een snoer!

De Dyson V6 Mattress is onder andere te koop bij Bol.com >>>

 

Bovenstaand artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Dyson