Duurzaam investeren in crypto

Kies jij voor de meest groene energieleverancier omdat jij aan het milieu denkt en ben je geïnteresseerd in beleggen in cryptocurrencies? Dan zijn er een aantal duurzame alternatieven waar je in kunt investeren in plaats van Bitcoin. Het ‘Proof of Work’-mechanisme achter Bitcoin verbruikt namelijk veel energie. Dit zijn vier duurzame cryptomunten om in te investeren.

Cardano (ADA)

Cardano (ADA) is zeer populair onder investeerders en de waarde van deze munt is al meer dan tien keer gestegen sinds het begin van 2021. Naar alle waarschijnlijkheid heeft dit te maken met het duurzame karakter van deze cryptocurrency. Het blockchain-netwerk van Cardano gebruikt namelijk niet de ‘Proof of Work’-methode (PoW) dat energie slurpt, maar het ‘Proof of Stake’-systeem (PoS). PoS verbruikt minder dan een duizendste van de energie die nodig is voor PoW. Een bijkomend voordeel is dat wanneer je ervoor kiest om je cryptocurrency te staken, dat je hier een beloning voor ontvangt in de vorm van gratis Cardano.

Ethereum (ETH)

Na Bitcoin is Ethereum de grootste cryptomunt ter wereld. Dit jaar heeft ETH zelfs vele malen beter gepresteerd dan BTC wanneer wordt gekeken naar de prijsstijging. Waar Ethereum momenteel nog gebruikmaakt van PoW, gaat deze crypto binnenkort overstappen op de ‘Proof of Stake’-methode. Dit kost veel minder energie en daarbij houdt het in dat het mogelijk is om Ethereum te gaan staken voor een beloning. Het is echter nog wel even wachten op de verandering. Dit zal pas op z’n vroegst begin 2022 plaatsvinden. Het is wel al mogelijk om ETH om te zetten naar ETH 2.0 en je coins te staken. De munten zijn dan echter niet meer verhandelbaar totdat de verandering heeft plaatsgevonden.

Chia(XCH)

Chia is een nieuwe altcoin waar je sinds kort in kunt handelen. Deze munt maakt gebruik van het ‘Proof of Space and Time’-systeem (PoST). Deze methode verbruikt weinig energie omdat het ongebruikte schijfruimte benut op de harde schijven van gebruikers. Door de lage marketcap kan dit een interessante munt zijn om in te investeren, omdat er veel ruimte voor groei is. XCH heeft momenteel een totale marktwaarde van 550 miljoen dollar ten opzichte van bijna 1.000 miljard dollar voor BTC.

Polkadot (DOT)

Polkadot was in 2020 één van de beste altcoin-performers. Net als Cardano classificeert deze coin zich als een Ethereum-killer. Of dat zo gaat zijn moet nog blijken. Polkadot maakt net als Cardano en binnenkort Ethereum gebruik van de ‘Proof of Stake’-methode. Hierdoor verbruikt deze munt vele malen minder energie dan de Bitcoin en hoort hij thuis op het lijstje met duurzame cryptocurrencies. Wil jij wellicht in Polkadot investeren? Lees dan eerst al het Polkadot nieuws zodat je een weloverwogen beslissing kunt nemen.