Deze financiële tips geven jouw portemonnee een upgrade

Als je behoefte hebt aan een manier om meer geld te verdienen met het geld dat je al hebt, dan is beleggen daarvoor geschikt. Op den duur kun je wellicht jouw portemonnee steeds verder vullen. In dit artikel zetten we enkele tips op een rij waarmee je verder komt.

Begin met een goede basis

Een beleggersrekening openen is de eerste stap richting beleggen. De aankoop van aandelen en andere beleggingen gebeurt vanaf deze rekening. Het geld dat je verdient met de verkoop van je aandelen of het dividend dat je ontvangt, wordt hier ook op gestort.

Een belangrijke tip voor de start: gebruik alleen geld dat je kunt missen om te beleggen. Mocht er iets tegenvallen op de beurs, dat risico is uiteraard altijd aanwezig, dan kom je niet direct in de financiële problemen. Zie je beleggingsportefeuille als een aparte portemonnee die losstaat van je dagelijkse uitgaven en inkomsten.

Leer van de toppers op beleggingsgebied

De bekende beleggers van vroeger en nu hebben allemaal hun eigen manieren van beleggen. Vaak wisselen zij strategieën af wanneer het zo uitkomt. Zo hebben zij hun grote vermogens vergaard door flexibel te zijn en goed te anticiperen op de ontwikkelingen in de markt.

De belangrijkste les die je kunt leren van deze toppers is dat je niet elke dag opnieuw hoeft te scoren op de beurs. Het gaat niet om de korte termijn, maar om de lange termijn. De stijgende lijn is pas goed zichtbaar nadat er genoeg tijd is verstreken. Doe daarom zoals de beste beleggers en richt je op een punt in de toekomst, liefst tien jaar of verder. Dan kun je jouw portemonnee pas écht een upgrade geven.

Spreid je kansen en heb geduld

Je kent het gezegde wel dat je nooit al je geld op één paard moet inzetten. Dat is een heel nuttige les als het om beleggen gaat. Daarom deze tip: spreid je kansen. Doe verschillende soorten beleggingen, bijvoorbeeld door aandelen te kopen van heel diverse bedrijven in allerlei sectoren. Mocht het in een bepaalde branche slecht gaan, dan loop je niet met al je aandelen risico.

Naast aandelen kun je ook bijvoorbeeld beleggen in edelmetalen of staatsobligaties. Dat zorgt voor nog meer spreiding en nog minder risico. Daarna is het een kwestie van geduld hebben. Denk aan de wijze les van de toppers op beleggingsgebied: de tijd is in je voordeel.

Beleggen kent risico’s. Je kunt (een deel van) je inleg verliezen.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: