De kunst van bitcoin trading

Bitcoin is oorspronkelijk gemaakt om betalingen gemakkelijk, snel, goedkoop en anoniem te kunnen doen, ongeacht waar je je bevindt. Met de komst van andere cryptovaluta, is trading met de hulp van crypto handelsrobots op de voorgrond komen te staan.

De komst van het fenomeen Crypto Handelsrobot heeft Bitcoin en cryptovaluta in een stroomversnelling gezet. Inmiddels zijn er talloze crypto trading robots, die met het gebruik van algoritmen in razend tempo marktanalyses maken met als doel winstgevende investeringsresultaten te genereren.

Dit artikel verduidelijkt wat crypto handelsrobots zijn en behandelt zowel de voor – als nadelen. Bovendien worden de criteria voor de beste trading robots besproken, inclusief een korte analyse van de drie meest prominente trading robots voor Bitcoin.

Wat zijn crypto handelsrobots?

Een crypto handelsrobot, in het Engels Crypto Trading Bot, is handelssoftware die op geautomatiseerde wijze cryptovaluta, zoals Bitcoin, op het juiste moment, kopen en verkopen met als doel winst te behalen.

Met een crypto trading robot kun je de handel automatiseren. Het is een stukje software dat een bepaalde handelsstrategie uitvoert. De robot volgt de ingevoerde instructies om te handelen op de markt.

Wat zijn de voordelen van deze trading robots?

Crypto Handelsrobot versus Mens

Laten we, allereerst, op een rijtje zetten wat de grote voordelen van een handelsrobot zijn in vergelijking tot de mens.

  • Levensduur. Robots kunnen 24/7 opereren, mensen hebben slaap en rust nodig.
  • Snelheid. Robots handelen met een snelheid die onvergelijkbaar is met de denk – en reactietijd van mensen.
  • Emotieloos. Robots worden niet gedreven door angst of hebzucht. Ze maken beslissingen op basis van gecalculeerde afwegingen en gaan af op wat statisch gezien het beste resultaat levert.
  • Capaciteit. Robots kunnen enorme hoeveelheden data en gigabytes per seconde verwerken.

De Nadelen?

Om optimaal gebruik te maken en voordeel te halen uit crypto handelsrobots heb je kennis en ervaring nodig. Als je een beginner bent op het gebied van Bitcoin is het gebruik van deze trading robots aanvankelijk (in eerste instantie?) niet aan te raden. Geef jezelf tijd om de wereld van cryptovaluta te verkennen, voordat je begint aan robots.

De Bitcoin en cryptovaluta industrie blijft een volatiele (beweeglijke) markt. Robots kunnen daar niet altijd perfect op inspelen en reageren. Het emotieloze karakter van robots heeft ook zijn nadelen.

Tenslotte blijft veiligheid een punt, dat in elke discussie over Bitcoin naar bovenkomt. Trading robots werken met een Application Programming Interface (API) dat gehackt kan worden. Zorg er daarom voor dat je met legitieme en betrouwbare crypto handelsrobots handelt.

Criteria voor de beste crypto handelsrobots

Om je op de goede weg te helpen, hebben we hier de meest belangrijke criteria voor de beste crypto handelsrobots uiteengezet.

  1. Betrouwbaarheid. Een van de meest belangrijke aspecten van trading robots is betrouwbaarheid. Kijk uit naar recensies en input van andere gebruikers om een goed oordeel over betrouwbaarheid te kunnen maken.
  2. Veiligheid blijft lastig en er bestaat een risico dat je robot gehackt kan worden. Doe onderzoek en kies een robot met een hoge veiligheidsscore.
  3. Uiteindelijk gaat het om de winst. Is de robot winstgevend of niet? Zorg ervoor dat je inzicht hebt in de winst geschiedenis, voordat je tij en geld in je robot stopt.
  4. Transparantie. Een van de redenen voor de Bitcoin boom was de transparantie van het netwerk. Kies een robot, waarvan de ontwikkelaars bekend zijn binnen de cryptovaluta gemeenschap.
  5. Eenvoudige gebruikswijze. Hoe eenvoudiger de gebruikswijze, hoe populairder de robot. Kies een robot waar je gemakkelijk mee kunt handelen.

Populaire Crypto Handelsrobots

Het is belangrijk gebruik te maken van betrouwbare diensten. Hieronder volgen drie korte analyses van prominente en populaire Bitcoin handelsrobots.

Crypto Hopper

Alhoewel deze robot relatief nieuw is, bezit het een reeks features die het in zeer korte tijd erg populair heeft gemaakt. De op cloud gebaseerde technologie heeft een enorm voordeel en zorgt ervoor dat de robot 24/7 kan opereren.

Bovendien is het enorm eenvoudig te gebruiken, zeker voor een beginner.

Bitcoin Robot

Bitcoin Robot is een pionier op het gebied van crypto handelsrobots. Oorspronkelijk was het alleen een Bitcoin trading robot, maar je kan er nu ook met andere cryptovaluta op handelen.

Bitcoin Robot is een software dat je op je eigen PC moet downloaden. Het werkt dus alleen zolang je je computer aan hebt staan.

Goede resultaten en een 60-dagen geld terug garantie, een echte aanrader!

CryptoTrader

Misschien wel een van de meeste bekende trading robots. Deze handelsrobot werkte, als een van de eerste, op een cloud en is volledig web-based.

Een ander voordeel is dat CryptoTrader bijna volledig kan worden aangepast, waardoor eigen configuraties gemakkelijk kunnen worden geïmplementeerd.

Conclusie

De komst van crypto handelsrobots heeft Bitcoin en andere cryptocurrencies in een stroomversnelling gezet.

Kennis en ervaring zijn nodig om deze trading robots optimaal te kunnen gebruiken.

Betrouwbaarheid, veiligheid, winst, transparantie en een eenvoudige gebruikswijze zijn belangrijke criteria om de beste resultaten te boeken met deze robots.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: