De kansen van België op het WK in Qatar

Het WK staat voor de deur, hoe zien de kansen van België eruit op dit toernooi? Gaan alle spelers mee, en wat betekent dit volgens de bookmakers voor de titelkansen van België? Ze zijn niet (meer) de grote favoriet, zoals ze dat de afgelopen toernooien wel waren, maar wie weet kunnen de Rode Duivels wel verrassen.

Volgens de laatste betting odds staat België nog wel in de top tien van kanshebbers voor de WK-titel. Ze staan namelijk op de negende plek van kanshebbers volgens bookmakers zoals Unibet. Acht landen maken volgens hen dus meer kans om de WK-beker mee naar huis te nemen.

In dit artikel kijken we naar de grootste kanshebbers, de selectie van de Belgen en de kansen die België heeft, ondanks de iets lagere quotering.

De grootste kanshebbers

Volgens de bookies is Brazilië de grootste kanshebber op de titel, op de voet gevolgd door aartsrivaal Argentinië. Het land van Lionel Messi mag weer eens hopen op de WK-titel, die sinds 1986 niet meer gewonnen werd. Destijds was het Maradona (met de hand van God) die Argentinië aan de titel hielp. Kan Lionel Messi zijn land ook het allerhoogste bieden in de komende weken?

Na de twee Zuid-Amerikaanse landen volgt een rijtje van acht Europese landen om de top tien te vullen. Na Brazilië en Argentinië wordt Frankrijk de beste kansen toegedicht. Spanje, Engeland, Duitsland, Nederland, Portugal, België en Denemarken maken de top tien compleet.

De selectie van Belgie

Bondscoach Roberto Martinez heeft in zijn selectie plaats voor 26 spelers. Daarbij zit ook spits Romelu Lukaku, van wie het lange tijd onzeker was of hij op tijd fit zou zijn voor het WK. Met 68 doelpunten is hij all-time topscorer van de Rode Duivels. Ze hopen dat hij de ontbrekende schakel zal zijn in nieuw succes voor de Belgen, die nog nooit een eindtoernooi wisten te winnen.

De kansen van België op het WK in Qatar

De bondscoach van de Belgen kiest ervoor om ook enkele onervaren krachten mee te nemen naar Qatar. Voor Charles De Ketelaere, Zeno Debast, Arthur Theate, Amadou Onana, Wout Faes en Loïs Openda geldt allemaal dat het WK in Qatar hun eerste grote toernooi is. Natuurlijk zijn ervaren krachten als Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Kevin de Bruyne, Eden Hazard en Dries Mertens er ook bij.

De kansen van de Rode Duivels

Er wordt wel gezegd dat het Belgische nationale team na enkele hele goede jaren op z’n retour is. Na sterke toernooien in 2016, 2018 en 2021 heeft het elftal van Roberto Martinez naar verluidt zijn beste tijd gehad.

Toch is er ook weer nieuwe aanwas en hopen de Duivels dat de oude garde met de opkomst van nieuwe jeugd samen nog één keer kan schitteren. Het zou de ultieme beloning zijn voor één van de beste generaties die België ooit kende.

België zit in de poule bij Canada, Marokko en Kroatië. Vooral de Kroaten zullen een geduchte tegenstander zijn, gezien hun recente prestaties op grote toernooien. In 2018 op het WK in Rusland was Kroatië zelfs nog verliezend finalist. Wat voor België geldt zal echter ook voor Kroatie gelden, zij hebben waarschijnlijk de beste jaren van deze generatie al gehad.

De kansen van België op het WK in Qatar

Marokko is hoe dan ook de dark horse en kan met de nieuwe trainer zomaar eens verrassen. Mocht het België lukken om door deze poule te komen dan wordt alles mogelijk.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: