De Beleggingsillusie, lees de recensie

De Beleggingsillusie komt van de hand van de schrijvers Marius Kerdel en Jolmer Schukken. De schrijvers zijn bekend met het reilen en zeilen van de financiële markten dankzij hun achtergrond. De schrijvers zijn beiden econoom en hebben ieder gewerkt bij financiële instellingen. Met het boek willen de schrijvers de lezer duidelijk maken dat het rendement op een simpele manier verhoogd kan worden door het volgen van 3 regels.

In de inleiding van De Beleggingsillusie wordt al snel duidelijk gemaakt dat het boek niet de weg naar succes is maar dat het beleggers wel kan helpen succesvoller te worden. Er volgt al snel een uitleg voor de strekking van de titel van het boek. Om ook de wat minder ervaren belegger direct op weg te helpen zijn er een aantal termen toegelicht. Het boek bestaat uit twee delen: deel 1 is De Beleggingsillusie en deel 2 is De Beleggingsoplossing.

De beleggingsillusie en de beleggingsoplossing

De BeleggingsillusieIn deel 1, de beleggingsillusie, komt de lezer er achter dat het belang van de klant niet centraal staat in de wereld van de beleggingsindustrie maar juist wel wat deze klant kan opbrengen. De beleggingsindustrie wil graag de illusie wekken dat actief beleggen of het in de arm nemen van vermogensbeheerders een hoger rendement met zich meebrengt. Dit is een misvatting want juist hierdoor worden de inkomsten veiliggesteld voor de beleggingsindustrie.

Deel 2, de beleggingsoplossing, geeft de lezer praktische voorbeelden en inspiratie om het één en ander zelf in praktijk te kunnen brengen. Drie regels worden duidelijk uitgelegd die elke belegger een hoger rendement moet kunnen opleveren, maar zeker ook voor meer stabiliteit en gemoedsrust zal zorgen. Deze 3 regels zijn:

  1. Neem het juiste risico
  2. Beperk je kosten
  3. Hou jezelf in bedwang

Zonder inhoudelijk in detail te gaan op deze bovenstaande regels zullen de meeste beleggers, van beginner tot ervaren, wijzer worden van de heldere uitleg. Het boek is verder opgebouwd uit goede inhoudelijke en vooral ook begrijpelijke teksten die worden afgewisseld met weetjes, grafieken, illustraties en quotes zoals:

‘Hij die rijk wil worden met dit spel, moet beschikken over zowel geduld als geld.’

De Beleggingsillusie leest makkelijk weg en maakt de lezer bewust van de beleggingsindustrie die aan beleggers verdient. De 3 regels in deel 2, de beleggingsoplossing, zijn een goede houvast voor wie doeltreffend een hoger rendement wil nastreven zonder onnodige risico’s te nemen. Bent u benieuwd naar De Beleggingsillusie en wilt u weten hoe u redelijk eenvoudig én stabiel een hoger rendement kunt behalen dan is dit boek een aanrader.

 

De Beleggingsillusie kopen? Klik hier

 

Titel: De Beleggingsillusie
Auteurs: Jolmer Schukken en Marius Kerdel
Afmetingen: 17x200x134 mm
Uitgave: 2014
ISBN10 9491845187
ISBN13 9789491845185

 

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: