Prijsvraag: De Beste Belegger van 2013

Beleggingsboek De Basis van het Beleggen verkleindHet beleggingsboek De Basis van het Beleggen is bij ons te winnen met de prijsvraag ‘De Beste Belegger van 2013’. In augustus 2013 werd dit bij beleggers gewilde boek als tweede druk uitgebracht door uitgever HI-publishing. Het boek begint met een voorwoord van prof. dr. J. Koelewijn, onder andere voormalig research CEO van de AFM (Autoriteit Financiële Markten).

De Basis van het Beleggen gaat onder meer in op spreiding, waarin geïnvesteerd kan worden en wanneer er gekocht of verkocht kan worden. Er is de nodige diepgang zoals de belangrijkste eigenschappen van verschillende vermogenscategorieën zoals aandelen, obligaties, cash, vastgoed en alternatieve beleggingen. Struikelblokken waar elke belegger vroeg of laat mee te maken krijgt komen ook aan bod. Met het circa 500 pagina’s tellende boek heeft u als belegger letterlijk en figuurlijk iets in handen!

 

Frontcover beleggingsboek basis van het beleggen verkleind

Doe mee en win De Basis van het Beleggen

Het voor beleggers onmisbare boek De Basis van het Beleggen is te winnen met de prijsvraag ‘De Beste Belegger van 2013’. Deze prijsvraag loopt van het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 november en sluit op vrijdag 13 december (week 47 t/m 50). Om een beleggingsportefeuille na te bootsen begint elke deelnemer met 10.000 punten. Deelnemers mogen aandelen kiezen uit de AEX index en BEL-20, het aantal is niet beperkt maar net als bij uw eigen aandelenportefeuille zijn er ‘kosten’. Voor elke transactie van aankoop en verkoop worden er 10 punten in mindering gebracht. Spreiden is normaal de boodschap maar wie teveel aan spreiding doet krijgt dus ook meer ‘kosten’. De verdeling van de punten over de uitgekozen aandelen is ook geheel naar eigen keus en gaan niet per aantal aandelen maar naar verdeling van de punten over de gekozen aandelen.

Voorbeeld:

  • U begint met 10.000 punten en selecteert de aandelen Shell en Colruyt, waarvan u 6.000 punten op het aandeel Shell zet en 4.000 punten op Colruyt;
  • Voor beiden gaan er 10 punten aan kosten af en er blijven 5.990 punten op Shell over en 3.990 op Colruyt;
  • Na een week is het aandeel Shell gedaald met -2% en Colruyt is gestegen met +1,5%.
  • U heeft dan 5.990 – 2% = 5.870 punten voor het aandeel Shell en 3.990 + 1,5% = 4.050 punten voor het aandeel Colruyt, gezamenlijk 9.920 punten.

Tijdens de prijsvraag mag u in elk weekend wijzigingen doorvoeren in uw portefeuille voor het spel, let op dit kost ook punten (10 punten per transactie). De einduitslag zal worden bepaald aan de hand van de waarde van de portefeuille op het moment dat vrijdag 13 december de AEX index en de BEL-20 sluiten. De prijzen bestaan uit:

Prijsvraag ‘De Beste Belegger van 2013’ in een notendop

De uitleg lijkt misschien ingewikkeld maar is nagenoeg hetzelfde als wanneer u zelf aandelen zou kopen en verkopen. Kortom, speel het spel zoals u zou beleggen en laat het rekenwerk aan ons over. Succes en doe mee, klik deze link aan om de prijsvraag te volgen en om mee te doen.

Geen interesse in de prijsvraag maar wel in het boek?

Dat kan natuurlijk en meer informatie over het boek en waar u het boek kunt kopen ziet u bij het aanklikken van deze link. De Basis van het Beleggen is ook een ideaal cadeau voor de feestmaand, als cadeau met Sinterklaas of met Kerst.