Alles over crypto daytraden

De markt voor cryptocurrency is de afgelopen jaren volwassen geworden en is steeds geavanceerder geworden met de introductie van zeer liquide (d.w.z. futures, swaps en opties). Voeg daarbij het feit dat we nu toegang hebben tot meer gegevens en dan ooit tevoren, en het is logisch waarom crypto trading in populariteit groeit.

 

In het algemeen kunnen cryptomarkt-deelnemers worden onderverdeeld in investeerders en handelaren, en hoewel beide categorieën hetzelfde primaire motief hebben – laag kopen, hoog verkopen – verschillen ze in hun benaderingen.

 

Beleggers zijn op zoek naar winst op de lange termijn en geven de voorkeur aan een meer passieve benadering in vergelijking met handelaren, die ernaar streven posities in vrij korte tijdsbestekken te betreden en te verlaten. Een persoon die bijvoorbeeld BTC koopt voor $ 5.000 in 2017 met de bedoeling het een paar jaar vast te houden, is meer een belegger dan een handelaar.

 

Zelfs handelaren houden zich echter niet strikt aan vaste tijdframes, maar passen zich aan op basis van hun strategie voor elke transactie. Sommigen geven de voorkeur aan “scalperen” – snelle winsten halen uit kleine prijsbewegingen op lage tijdframes (vaak binnen enkele minuten) – terwijl anderen swingtrades nemen (vaak van dagen tot weken). Dat gezegd hebbende, is daytraden populair in alle activaklassen en vooral wenselijk vanwege de flexibiliteit die het biedt.

Wat is daytraden

De term “daytraden” komt van traditionele markten, die niet 24/7 open zijn en vaste kantooruren hebben. Een daytrader betreedt en verlaat in wezen transacties gedurende dat dagelijkse tijdsbestek, zonder enige posities over te dragen naar de volgende dag.

 

In cryptocurrency-markten, aangezien er geen kantooruren zijn, verwijst daytraden naar de volledige periode van 24 uur. Het aantal uren maakt hier echter niet zoveel uit, het belangrijkste punt is dat daytraders al hun posities aan het einde van hun persoonlijke handelsdag afrekenen.

 

Crypto daytrading is niet bepaald een handelsstrategie. Het is meer een keuze voor een tijdsbestek, afhankelijk van de mentaliteit en stijl van een handelaar – die wordt geleverd met zijn eigen unieke reeks voor- en nadelen.

daytraden

Hoe weet je of crypto daytrading de juiste keuze voor je is?

Het antwoord hangt af van je mentaliteit en handelsstijl. Zoals eerder vermeld, is daytraden op zich geen handelsstrategie. Het is meer een zelfopgelegde regel die daytraders in acht nemen als onderdeel van hun systeem. Professionele handelaren ontwikkelen, vaak in de loop van de jaren, hun handelssystemen en -regels, variërend van hun selectie van cryptocurrencies om te handelen tot hun keuze van indicatoren, technische analyse-voorkeuren, winst- en verliesdrempels, risicobeheer technieken en handelstijdframes.

 

Voor sommige handelaren biedt het zich beperken tot daytrade hen meer flexibiliteit en vrijheid, vooral omdat het dragen van posities over een dag stressvol kan zijn in een 24/7 markt die zo volatiel is als crypto traden. Door het dagelijkse tijdsbestek te kiezen, isoleren deze handelaren zichzelf als het ware van nachtelijke risico’s en behouden ze meer controle over hun posities door ze gedurende de dag actief te beheren.

 

Zodra de dag voor deze handelaren voorbij is, zijn ze uit hun posities en nemen ze effectief een pauze tot de volgende handelsdag, zodat ze zich kunnen losmaken van de markten.

 

Beginnen met day traden

Als beginner wil je op zijn minst een paar basisprincipes kennen voordat je begint met traden crypto. Je moet altijd beginnen met een kleine investering terwijl je voet aan de grond krijgt. Onthoud dat hoewel grotere investeringen je potentiële winst verhogen, ze ook je risico vergroten. De gouden regel is om alleen te investeren wat je zich kunt veroorloven om te verliezen. Omdat cryptocurrencies zo volatiel zijn, is dit vooral belangrijk.

 

Die volatiliteit is iets anders dat je moet weten voordat je begint met crypto daytraden. Je moet jezelf mentaal voorbereiden op hoge schommelingen in cryptocurrency-waarden. Crypto’s kunnen van de ene op de andere dag 80% dalen of hetzelfde bedrag stijgen. Met enige ervaring kunt je profiteren van die volatiliteit. In de tussentijd moet je leren hoe je niet in paniek kunt raken en je crypto door de fluctuaties heen belegd kunt houden.

 

Ongeacht de trading crypto strategieën die je kiest, je zult ook moeten weten wat er in de wereld gebeurt. Om het goed te doen, moet je de verschillende factoren volgen die van invloed zijn op crypto-prijzen, evenals de prijzen zelf. Dit vraagt ​​toewijding en constante inspanning.

 

De verschillende handelsstrategieën zijn niet significant verschillend voor crypto. Je zult zelfs merken dat veel van de beste strategieën voor crypto-handel gebaseerd zijn op het verhandelen van traditionele activa. Het belangrijkste verschil is dat de instrumenten volatieler zijn en mogelijk minder liquide zijn. Er is ook minder regulering van crypto-handel dan handel in aandelen of een ander type instrument.

 

Day traden tips en strategieën

 

BTC-prijs volgen

Hoewel sommige cryptocurrencies zich soms kunnen losmaken van de bredere markttrend, blijft Bitcoin de marktleider en de belangrijkste aanjager van sentiment en prijzen. Het is zeer zeldzaam dat de meeste altcoins aanzienlijk bewegen als BTC met neerwaartse druk wordt geconfronteerd. Als alternatief, wanneer BTC een opwaartse trend vertoont, zullen bijna alle altcoins in prijs stijgen zolang hun fundamentals positief zijn en ze enige waargenomen waarde hebben. Om deze reden, wanneer je cryptocurrencies daytradet, kunt je de prijsactie van BTC niet negeren.

 

Bij OKEx Insights publiceren we dagelijkse en wekelijkse cryptomarktcommentaren en analyses om handelaren te helpen op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

 

Blijf op de hoogte van het nieuws

Net als bij traditionele markten zijn cryptomarkten ook gevoelig voor grote nieuwsverhalen en evenementen.

 

Daytraders die geïsoleerd opereren, kunnen in het nadeel zijn, aangezien belangrijk bearish of bullish nieuws de markt aanzienlijk in beide richtingen kan bewegen. Naast onze dagelijkse updates, is de berichtgeving van OKEx Insights erop gericht je te helpen op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen. Hiernaast kun je ook CryptoNieuws volgen voor het laatste nieuws rondom cryptocurrency.

 

Let op de tijdzones

Omdat cryptocurrencies 24/7 handelen, moet je ook als daytrader op de hoogte zijn van de belangrijkste tijdzones waarin de meeste marktdeelnemers actief zijn. Grotere marktbewegingen vallen bijvoorbeeld vaak samen met het begin van een nieuwe dag in Noord-Amerika (UTC-5) en Azië (voornamelijk China, dat is UTC+8).

 

Door rekening te houden met deze tijdzones, kunnen daytraders zich voorbereiden op de meer actief verhandelde tijdvakken en kunnen ze anticiperen op marktreacties op ontwikkelingen die die regio’s beïnvloeden.

 

Handel niet met je hele kapitaal

Dit zou vanzelfsprekend moeten zijn. Echter, verblind door bullish sentiment, openen handelaren vaak posities met hun hele kapitaal en komen ze vast te zitten in het geval van een snelle daling. Crypto traden vereist zorgvuldige instandhouding van kapitaal, omdat je je geld consequent tussen posities moet rouleren om winst te maken.

 

Het openen van nieuwe transacties met kleinere toewijzingen geeft je de vrijheid om het gemiddelde van de dollarkosten te berekenen (d.w.z. meer kopen tegen lagere prijzen als deze daalt om je gemiddelde prijs te verlagen) in een poging een potentieel slechte transactie te redden.

 

Snijd verliezers snel weg

Wanneer je daytradet, houdt je niet van de ene op de andere dag posities aan en kun je dus niet vertrouwen op toekomstig prijsherstel om je uit een slechte positie te halen. In een dergelijke situatie loont het vaak om verliezers vroeg te stoppen en door te gaan naar de volgende transactie. Hoewel het gemiddelde van de dollarkosten een optie is, moet het in bepaalde situaties worden gedaan, omdat het houden van een slechte transactie en het afbouwen ervan je zowel tijd als geld kost.

 

Wees niet hebberig

De meeste tashouders in crypto daytraden kunnen hebzucht de schuld geven van hun verliezen. Wanneer de markt bullish is, is irrationaliteit hoogtij. Wanneer je daytrade doet, is geen enkele winst te klein en moet je vooraf duidelijke regels hebben voor het nemen van winst. Als je niet zeker bent van een exit, kunt je uit een positie schalen (bijv. 50% van je positie verkopen met een winst van 5% en vervolgens de resterende tussen 5% en 10% verkopen) om te proberen je in te dekken tegen een daling zonder te verkopen het geheel van je bezit.

 

Het vinden van een winstgevende handel is slechts het halve werk; de andere helft hangt af van het op het juiste moment verlaten. Hoewel niemand de bodem of top perfect kan timen, is het in- en uitschalen van posities een praktische benadering.

 

Blijf doorgaan

Daytrade gaat over het vinden van nieuwe kansen elke dag. Dit betekent dat je zich niet kunt fixeren op één munt of token, en je kunt het zich ook niet veroorloven om een ​​slechte transactie je objectiviteit te laten beïnvloeden. De beste manier om dit te doen, is door je los te maken van specifieke munten en alleen te zoeken naar goede scenario’s die je aanspreken in termen van potentiële winstgevendheid en een laag risico. Doe je onderzoek, heb een reden voor een ruil en houd je aan het plan. Als het jouw kant op gaat, neem dan zonder aarzelen winst. En als het niet gaat zoals je wilt, beperk dan je verlies en ga verder.

 

Day traden – Swing traden

Het belangrijkste verschil tussen daytrade crypto en swing trading crypto is de tijdschaal. Daytraders streven ernaar om in de loop van een dag te profiteren van prijsbewegingen op de korte termijn. Als gevolg hiervan zijn ze actiever dan swingtraders en laten ze hun posities doorgaans niet langer dan een dag open.

 

Er is ook een grotere nadruk op technische analyse bij daytraden crypto, terwijl swingtraders de neiging hebben om zich sterk te concentreren op fundamentals. Sommige crypto-investeerders kunnen hun analyse zelfs uitsluitend baseren op fundamentele gebeurtenissen.

 

Kiezen tussen daytrading crypto of swing trading is uiteindelijk afhankelijk van individuele investeringsstijlen en doelen. Terwijl sommige handelaren er de voorkeur aan geven al hun transacties overdag uit te voeren, worden andere niet gefaseerd door het vooruitzicht om posities ’s nachts aan te houden. Bovendien kunnen sommige handelaren gedijen in omgevingen met hoge druk, terwijl anderen de voorkeur geven aan een meer passieve benadering.

 

Hoe dan ook, het is een goed idee om verschillende strategieën uit te proberen binnen een demo-account, voordat je deze in je handelsplan opneemt.

 

Beste crypto’s om te daytraden

 

In principe is elke crypto goed om te daytraden. Hoe je het ook went of keert, elke crypto is volatiel. En juist die volatiliteit is wat crypto goed maakt om te daytraden. Dus of je nu een kleine crypto wilt proberen of een grote bekende. Elke crypto kan op een dag 40% stijgen of dalen. Dit betekent dat je op een dag 40% winst kunt boeken, maar dit ook kunt verliezen. Crypto traden kent dan ook het principe van een hoog risico, maar ook een hoge beloning. Hier kun je meer lezen over de beste cryptomunten om te kopen voor 2023.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: