Dankzij deze stappen wordt beleggen een eitje

Zit jij eraan te denken om, net als vele anderen, te gaan beleggen? Dan is de kans groot dat je als beginnend belegger nog niet goed weet waar je moet beginnen. De wereld van beleggen is namelijk een vak apart en het vereist veel tijd en aandacht van je. Gelukkig kunnen de onderstaande stappen jou wellicht alvast op weg helpen. Lees je mee?

1. Verdiep je in de beleggingswereld

Voordat je gaat beleggen, is het belangrijk om de nodige informatie op te zoeken. Beleggen is namelijk nogal ingewikkeld, vooral als je er niet veel verstand van hebt. Ga daarom boeken lezen en struin het internet af om meer te ontdekken over de beleggingswereld. Leer ook de belangrijkste termen die worden gebruikt tijdens het beleggen, zoals aandelen, obligaties, vermogensbeheer en de koers. Op basis van de opgedane informatie kun je wellicht zelfs al wel een strategie bepalen. Je weet natuurlijk wat ze zeggen: een goed begin is het halve werk.

2. Heb een doel voor ogen

Je kunt wel zomaar gaan beginnen met beleggen, maar om succesvol te beleggen is het belangrijk om een doel voor ogen te hebben. Je kunt bijvoorbeeld beleggen voor je oude dag, beleggen om een spaarpotje op te bouwen voor jouw kind of je kunt beleggen voor een grote verbouwing. Je kunt natuurlijk ook beleggen voor simpelweg meer geld. Wat je doel ook is: houd dit doel in je achterhoofd terwijl je aan het beleggen bent. Dit zorgt voor een stok achter de deur en hierdoor zal je beter nadenken over je beslissingen.

3. Denk na waarin jij wil beleggen

Heb jij al een idee waar je in wil gaan beleggen? Wellicht wel in de populaire aandelen van dit moment, maar je kunt er ook voor kiezen om te gaan beleggen in een fonds. Ook obligaties zijn populair, net als ETF’s. Waar tegenwoordig ook steeds meer mensen in beleggen, zijn cryptocurrencies. Het aanbod is dus groot, maar kies niet zomaar voor iets. Je moet namelijk beleggen in iets wat bij jou past en waarbij natuurlijk het risico niet al te groot is.

4. Ga op zoek naar een betrouwbare broker

Om te kunnen beleggen moet je op zoek gaan naar een broker. Deze broker moet wel betrouwbaar zijn, aangezien je met jouw welverdiende geld gaat investeren. Met dit geld moet natuurlijk wel zuinig om worden gegaan. De betrouwbaarheid van een broker is dus van groot belang. Zo moet een broker onder toezicht staan en aan strenge eisen voldoen, voor jouw eigen veiligheid. Daarnaast kun je reviews van de broker doornemen. Met deze tips weet je precies wat je van de broker kunt verwachten.

5. Bepaal hoeveel geld je inlegt

Je hebt bepaald waarin je wil beleggen en bij welke broker je dat wil gaan doen: check. Nu is het de vraag hoeveel geld je daadwerkelijk in de beleggingen gaat steken. Allereerst is het belangrijk om alleen geld te gebruiken voor het beleggen dat je kunt missen. Je loopt natuurlijk het risico dat jouw ingelegde geld minder waard kan worden. Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar jouw doel: met welk budget is dit doel behaald? Je hoeft niet in een keer een groot bedrag te storten, je kunt ook maandelijks een bepaald budget storten bij de broker.

6. Start met beleggen

Nu je voor ogen hebt wat je doel is, waarin je wil gaan beleggen én met welk budget, kan het beleggen daadwerkelijk beginnen. Wellicht een spannend moment, maar misschien ook wel een moment waar je veel rendement mee zou kunnen behalen. Het is belangrijk om een account aan te maken bij de broker en hier een rekening op te openen. Vervolgens kun je hierop geld storten en kun jij jouw eerste aankoop doen.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: