Crypto exchange vs Broker; wat is beter?

Er zijn een aantal dingen waar mensen nog steeds verward over zijn als het gaat om het omgaan met cryptocurrencies. In dit artikel zullen we ons specifiek richten op het onderwerp van een crypto brokers en beurzen, bovendien het verschil tussen hen. Omdat er mensen zijn die het verschil misschien niet begrijpen en misschien niet weten welke beter voor hen is om te gebruiken. Nu, we zullen niet zeggen welke beter is dan de andere, omdat ze elk hun eigen unieke set van kwaliteiten te bieden hebben in geval van crypto broker vs exchange, daarom zullen we uitleggen wat ze beiden zijn, zodat mensen kunnen weten wat van hen te verwachten. Want het is belangrijk dat men zich bewust is van het verschil tussen beide.

Exchange

Een crypto ruilbeurs is, zoals de naam al doet vermoeden, een medium waar verkopers en kopers met elkaar kunnen handelen in verschillende crypto munten. Een exchange fungeert in wezen als een tussenpersoon, die het mogelijk maakt om transacties te laten plaatsvinden waarvoor vergoedingen in rekening worden gebracht. Dat is het kernmodel van een exchange. Een exchange functioneert ook via verschillende paren, afhankelijk van het soort exchange dat het is. Als we bijvoorbeeld in USD storten, zullen we alleen kunnen handelen in paren van USD/BTC, USD/ETH, enzovoort. Exchanges zijn meestal nuttig voor handelaars die met kleine bedragen investeren.

Broker

Een broker fungeert in wezen als een bemiddelaar in de verbinding tussen handelaren en de markt – Mensen moeten in principe geld storten op de rekening van de broker, waarna ze de kans krijgen om de verschillende diensten te gebruiken die de broker aanbiedt. Een broker is meer geschikt voor beleggers die met grote bedragen willen handelen, omdat zij veel meer opties tot hun beschikking hebben, vergeleken met een beurs waar mensen in principe een eenvoudige manier hebben om in cryptovaluta te handelen.

Tot slot

Mensen vragen zich misschien af welke beter is dan de andere, zoals bitcoin meester of bitvavo? Maar in werkelijkheid zijn ze allebei nuttiger op verschillende gebieden daarom kan er niet echt een eerlijke vergelijking zijn omdat er veel factoren in het spel zijn. De conclusie is echter dat een beurs meer geschikt is voor mensen die met kleine bedragen willen handelen, terwijl een broker meer geschikt is voor mensen die met grote bedragen willen handelen, omdat er meer opties zijn.