Crypto creditcards

Het betaalmiddel van de toekomst

Je kunt er nu echt niet meer omheen: handelen in cryptomunten is waarschijnlijk de toekomst. In Nederland alleen al zijn er miljoenen mensen die investeren in Bitcoins of Altcoins. De populariteit van crypto is inmiddels van ongekende grootte. Die populariteit heeft een extra boost gekregen door het eerste half jaar van 2021, toen de koersen van vrijwel alle cryptomunten naar een ongekende recordhoogte stegen. Iedereen had het erover. In die periode is er dan ook een enorme groep cryptohandelaren bijgekomen.

 

Crypto heeft eigenlijk alles wat aandelen niet hebben. De cryptomarkt is 24 uur per dag open, je kunt gemakkelijk en snel online handelen met een app op je telefoon en de crypto koersen zijn zeer volatiel. In de toekomst gaan we vermoedelijk zien dat je ook met cryptomunten kunt gaan betalen in fysieke winkels. Op dit moment zijn de meeste cryptomunten digitaal beschikbaar en alleen te ruilen voor andere valuta.

 

Hier begint echter langzaamaan verandering in te komen. In de zeer nabije toekomst zul je in elke fysieke winkel kunnen betalen met crypto. In sommige winkels is dat zelfs nu al het geval. Een crypto creditcard is dus zeker geen overbodige luxe als je met de innovatie mee wil gaan.

 

Wat is een crypto credit card?

Eigenlijk werkt een crypto credit card heel eenvoudig. Je kunt het gewoon vergelijken met een “normale” betaalpas. Het werkt nagenoeg hetzelfde als een reguliere creditcard. Het enige verschil is dat je niet met euro’s betaalt, maar met cryptomunten. Het is wel handig om te weten dat je op dit moment je cryptomunten nog niet direct naar de ontvanger gaan.

 

Je kunt dus wel met cryptomunten betalen, maar de ontvanger krijgt gewoon euro’s. De cryptomunten worden wel gewoon van je saldo afgeschreven, maar eerst omgeruild voor euro’s, voordat de ontvanger het geld krijgt.

 

Crypto creditcards worden tegenwoordig al ondersteund door MasterCard en Visa. Dit zijn partijen die natuurlijk gespecialiseerd zijn in ‘normale’ creditcards. Het nadeel hieraan is dat je bij het betalen met een crypto creditcard wel gebonden bent aan de regels van deze bedrijven. Daarnaast is er nog een klein verschil met een creditcard. Een crypto creditcard werkt namelijk eigenlijk als een soort prepaid kaart van vroeger. Toen kocht je bijvoorbeeld een prepaidkaart van 20 euro, waarmee je dan voor 20 euro kon sms’en en bellen.

 

Bij een normale creditcard hoef je niet eerst geld op de pas te zetten, voordat je ermee kunt betalen. Aan het einde van de maand ontvang je een rekening met daarop de bedragen die je hebt betaald met de creditcard. Bij een crypto credit card moet je dus ook eerst de kaart “opladen”, alvorens je er mee kunt betalen.

 

Waarom zou je dan een crypto credit card gebruiken?

Sommige mensen vragen zich misschien af waarom je dan een crypto creditcard zou nemen in plaats van een normale creditcard. Het probleem met een normale creditcard is dat je niet met crypto kunt betalen. Bovendien hebben crypto creditcards niet te maken met de nadelen van een gewone credit card. Zo wordt je bijvoorbeeld niet getoetst bij de BKR (Bureau Krediet Registratie), aangezien je immers eerst de crypto credit card moet opladen, voordat je ermee kunt betalen.

 

Daarnaast heb je niet te maken met opzegtermijnen en zul je ook nooit schrikken van de rekening aan het einde van de maand. Ook kun je er bij crypto creditcards altijd van op aan dat de betalingen veilig verlopen. De beveiliging van crypto creditcards is namelijk tot in de puntjes geregeld.

 

Aan de andere kant gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat er ook enkele kleine nadelen aan de crypto credit card zitten. Een nadeel is bijvoorbeeld dat de waarden van cryptomunten volatiel zijn. Binnen 3 uur kan je cryptomunt bijvoorbeeld ineens 5% minder waard zijn. Als je precies genoeg geld op je crypto creditcard had gezet om iets te kopen, kan het voorkomen dat dat net niet meer kan door de dalende koersen.

 

Daar staat tegenover dat de cryptomunt natuurlijk ook meer waard kan worden in de tussentijd. Een ander nadeel is dat crypto creditcards momenteel eigenlijk alleen in de Verenigde Staten veel gebruikt worden. In Nederland zijn er nog niet veel winkels waar je kunt betalen met een crypto creditcard. Dat is waarschijnlijk echter alleen een kwestie van tijd.

 

Hoe kom je aan een crypto creditcard?

Voordat je een crypto creditcard kunt aanvragen, zul je je eerst moet registreren. Wil jij een Binance crypto creditcard? Dan zul je er eerst voor moeten zorgen dat je ingeschreven staat bij Binance. Om bij Binance een account aan te maken, moet je enkele persoonlijke gegevens invullen. Binance moet immers kunnen controleren dat jij het echt bent die in crypto gaat handelen en die een crypto credit card gaat gebruiken. Vervolgens kun je eenvoudig via de app of website van Binance aangeven dat je een crypto creditcard wil aanvragen.

 

Binnen een mum van tijd ontvang je jouw crypto creditcard thuis. Het aanvragen van zo’n kaart is overigens volledig gratis. Je kunt de Binance crypto creditcard eenvoudig opladen via het dashboard op de website van Binance of via de Binance app. Let er op dat je de persoonlijke PIN wijzigt op je Binance account, aangezien je immers wil dat je crypto creditcard maximaal beveiligd is. Vervolgens kun je de kaart eigenlijk direct gebruiken. Aangezien deze crypto creditcards in de nabije toekomst heel groot kunnen gaan worden, kun je er beter vandaag dan morgen een aanvragen.

 

Welke crypto credit cards moet je dan gebruiken?

Ondanks dat crypto creditcards behoorlijk nieuw zijn, zijn er behoorlijk wat verschillende bedrijven die ze aanbieden. Als we een uitgesproken specialist moeten noemen op het gebied van crypto creditcards, dan is Swipe de eerste partij die ons te binnen schiet. Swipe bestaat als bedrijf nog niet eens zo heel lang, maar timmert behoorlijk aan de weg.

 

Het bedrijf is gespecialiseerd in een groot aantal cryptocurrency-gerelateerde diensten, waaronder dus ook crypto creditcards. Over de hele wereld zijn er al miljoenen mensen die zo’n Swipe crypto creditcard gebruiken. Ook de crypto creditcards van Binance en Coinbase staan erg goed aangeschreven. Nou wil het toeval dat deze bedrijven net een partnerschap hebben gesloten met Swipe, zodat ze in de toekomst nog beter kunnen samenwerken op het gebied van crypto creditcards.

 

De crypto card van Coinbase

coinbase visa card

Coinbase Card is een -door VISA ondersteunde- betaalpas waarmee je alle activa in jouw Coinbase-portfolio kunt uitgeven en beloningen kunt verdienen voor elke aankoop.

 

De Coinbase-kaart elimineert de tussenpersoon, in plaats daarvan kan je je geld rechtstreeks en eenvoudig van jouw Coinbase-account afhalen. Waar veel kaarten beperkt zijn tot één of enkele valuta’s ondersteunt de Coinbase-kaart meer dan 30 (en zet alles om in Amerikaanse dollars voordat aankopen en geldopnames worden gedaan). Verder kun je met de Coinbase Visa-betaalpas jouw crypto overal ter wereld uitgeven. De Coinbase-kaart is klaar voor gebruik op miljoenen locaties over de hele wereld en stelt je in staat om met PIN, contactloos of contant geld op te nemen bij elke geldautomaat.

 

De kaart biedt ook beveiliging van wereldklasse door authenticatie in twee stappen, onmiddellijke bevriezing van kaarten en meer om jouw munten veilig te houden. De Coinbase Visa-kaart wordt ondersteund door een robuuste mobiele app waarmee je direct tussen munten kunt schakelen. De app helpt ook bij het beheren van jouw uitgaven door transactiebewijzen, uitgavenoverzichten en directe transactiemeldingen te verstrekken.

 

De crypto card van Binance

binance visa card

Ook Binance, ’s werelds grootste crypto-exchange, heeft zich bij de strijd gevoegd en heeft de de Binance creditcard gelanceerd. De Binance-kaart werd vorig jaar in geselecteerde Europese landen uitgebracht en ondersteunt betalingen met Bitcoin (BTC), Binance Coin (BNB), Ethereum (ETH), Swipe’s SXP-token en zijn eigen stablecoin, Binance USD (BUSD).

 

Crypto-bezittingen worden op het moment van transactie in realtime omgezet in fiat-valuta; je hebt ook de mogelijkheid om je Binance fiat-portemonnee op te waarderen met je standaard fiat-valuta en daarmee  verder aan de slag te gaan.

 

Als Visa-betaalpas kan de Binance-kaart worden gebruikt bij meer dan 60 miljoen verkopers in 200 regio’s en gebieden over de hele wereld.Ondanks dat een aantal banken de samenwerking recent hebben stopgezet hebben zowel Visa als Mastercard de belangrijke toegangspoorten tussen Binance en het financiële systeem opengelaten. De toenemende regelgevende controle op deze cryptocurrency exchange zijn hier schuldig aan, vooralsnog is het afwachten hoe het verloop eruit zal zien.

 

De crypto card van Swipe

swipe visa card

Het Swipe-platform tot slot biedt ook verschillende prepaid Visa-kaart aanbiedingen.  Met de Swipe Visa-kaart heb je toegang tot jouw portemonnee-saldo op meer dan 60 miljoen locaties wereldwijd zonder dat je je zorgen hoeft te maken over buitenlandse transactiekosten.

 

Kaartvoordelen zijn er ook in overvloed, waaronder 8% cashback en kortingen van topmerken. Je hebt de mogelijkheid om te koppelen met Google, Apple of Samsung Pay en realtime beveiligingsfuncties en er is toegang tot meer dan 50 cryptocurrencies, stabiele munten en fiat-valuta’s.

 

Een nadeel is dat de Swipe-Visa kaart niet kan worden gescheiden van het SXP-token. Iedereen die overweegt een Swipe Visa-kaart te gebruiken, moet echter rekening houden met de ernstige risico’s die gepaard gaan met de nauwe relatie van het platform met het SXP-token en de mogelijke negatieve gevolgen die kunnen voortvloeien uit het inzetten van deze cryptomunt.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: