Coinbase Review

Coinbase

Cryptocurrency wordt steeds populairder en er gaat een hoop geld in om. In 2012 heeft Brian Armstrong Coinbase opgericht. Coinbase is een veilig online platform waar je digitale valuta kan kopen, verkopen, overmaken en opslaan. Coinbase is te gebruiken in dertig landen en heeft wereldwijd meer dan vier miljoen gebruikers.

 

Coinbase behoort dan ook tot één van de allergrootste platforms binnen de cryposector. Je kan je voorstellen dat er een enorme hoeveelheid aan cryptovaluta verhandeld wordt op Coinbase. Je kan Bitcoin, Ethereum en nog veel meer verhandelen!

Coinbase Review

Is Coinbase betrouwbaar en veilig?

Dit is altijd een lastige vraag, omdat je toch je geld op internet zet en er daardoor van alles kan gebeuren. Als we naar de beveiliging kijken op Coinbase dan zien we veel beveiligingsopties zoals de tweestapsverificatie en de authentication app. Ook heeft Coinbase sinds kort “De kluis” ontwikkelt. De kluis is een extra laag beveiliging bij jouw wallet.

 

Hoe werkt deze extra beveiliging? De inhoud van jouw kluis kan je alleen naar je standaard wallet overmaken, als een derde persoon dit ook goedkeurt. Dit maakt het hackers een stuk moeilijker zeker samen met de de tweestapsverificatie en de authentication app. De betrouwbaarheid van het platform is goed te zien aan de hoeveelheid mensen die het gebruikt. Ook heeft Coinbase een goede customer service en dit creëert ook meer vertrouwen. De conclusie is dan ook zonder twijfel dat Coinbase betrouwbaar en veilig is.

 

Hoe werkt de exchange?

Coinbase Review

Als je wilt beginnen met handelen op Coinbase heb je natuurlijk een account en een geldige bankrekening nodig. Zodra je een account aanmaakt krijg je een eigen Coinbase Wallet met een unieke code. Wat kan je met deze Wallet? Hier sla je al je cryptocurrency in op.

 

Zo is je crypto beveiligd en kan je het gemakkelijk alle kanten op bewegen. Vervolgens kan je gaan beginnen met het investeren in cryptocurrency via een online broker of crypto exchange. Hier komt de geldige bankrekening bij kijken. Wil je grotere bedragen gaan investeren? Dan kan je het limiet verhogen maar dan heb je wel een bewijs van identiteit nodig en je creditcard moet geverifieerd worden.

 

Hoe werkt de wallet van Coinbase?

We hebben allemaal een fysieke portemonnee op zak. Een crypto wallet is als het waren een portemonnee en bankrekening tegelijk. Als je een Coinbase account aanmaakt, krijg je een eigen Coinbase wallet. In deze wallet kan je veilig je crypto plaatsen.

 

Vervolgens kan je ook vanuit je wallet kopen, verkopen of overmaken naar iemand anders. Iedereen heeft een eigen unieke wallet, als je dan ook je gegevens kwijtraakt heb je een groot probleem. In een groot aantal gevallen is je wallet niet meer terug te halen.

 

Hoe maak je een Coinbase account aan?

Een account aanmaken is erg makkelijk. Je volgt een paar stappen op de officiële site van Coinbase. Wat moet je doen? Je klikt op “Get Started” en vult de nodige gegevens in. Dan wordt er een bevestiging naar je email gestuurd, en als je deze bevestigt heb je een basis account! Zoals ik eerder zei heb je voor de grotere bedragen een geverifieerde account nodig. Dit kan je dan ook meteen doen door je paspoort, ID of rijbewijs te uploaden. Het verifiëren gaat vaak razendsnel en dan hoef je alleen nog maar de betaalmethode toe te voegen.

 

Na het aanmaken van je Coinbase account kan je eenvoudig inloggen op Coinbase.com met je e-mail en wachtwoord. Wil je nu gelijk aan de slag. Hier is de link om een account aan te maken op Coinbase. Heb je al een account en wil je inloggen klik dan op inloggen.

 

Hoe kan je geld storten op Coinbase en beginnen met kopen?

Hier gaat het natuurlijk allemaal om, het kopen van crypto. Je hebt je account aangemaakt en een betaalmethode gekozen. Je hebt hier twee opties: een bankrekening toevoegen via SEPA of een creditcard toevoegen. Je kan dus niet via iDEAL geld overmaken naar Coinbase.

 

Het voordeel van een creditcard is dat je meteen kan beginnen met handelen terwijl de bankrekening via SEPA enkele dagen op bevestiging moet wachten. Oké, je hebt je betaalmethode geverifieerd, nu kan je beginnen met het kopen van crypto. Via de Kopen/Verkopen knop kom je bij “middelen storten”. Kies dan voor je “EUR-portemonnee en je kan geld op je Coinbase account zetten.

 

Vervolgens kan je via de Kopen knop je eerste cryptocurrency gaan kopen. Coinbase heeft hier tegenwoordig ook een super handige app voor. Je kan op je telefoon al het handelen doen.

coinbase get started

Hoe kan je crypto verkopen?

Op een goed moment verkopen en een leuke winst maken is natuurlijk top. Je crypto verkopen is erg simpel gemaakt via de Kopen en Verkopen optie.

 

Je kan hier selecteren wat je uit je portemonnee wilt verkopen en het laat je ook direct zien wat je in euro’s krijgt. Dit bedrag laat je overschrijven naar je eigen bankrekening, dit kan wel enkele dagen duren.

 

Wat zijn de transactie kosten?

Coinbase moet natuurlijk ook geld verdienen, dus zijn er transactiekosten. Nu is het wel zo dat Coinbase één van de duurdere platforms is wat betreft deze kosten. Bij het kopen of verkopen van cryptocurrency betaal je 1,49% fee per transactie! Wil je crypto kopen met een creditcard dan betaal je 3,99% fee per transactie.

 

Nu denk je dat is niet veel, maar als je grotere transacties gaat uitvoeren kan dit best zeer doen. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om geld van je persoonlijke rekening naar Coinbase over te maken, en dit is gratis. Andersom, dus van Coinbase naar je eigen bankrekening kost dan weer € 0,15. De transactiekosten van Coinbase liggen over het algemeen een stuk hoger dan die van andere crypto-platformen.

 

Is cryptocurrency makkelijk te hacken?

In het verleden zijn zeker platforms zoals Coinbase gehackt. Coinbase zegt dat alle digitale crypto verzekerd is en dat het maar 2% van de totale fondsen online houdt. De rest wordt opgeslagen in een offline storage. Deze verzekering is alleen in het geval van een beveiligingslek of diefstal van een Coinbase medewerker.

 

Is cryptocurrency dan wel goed beschermt tegen deze hackers? Reken maar van yes. Cryptocurrencies zoals Bitcoin werken met een blockchain. Een blockchain is als het ware een hele grote database waarin alles wordt opgeslagen. Je kan het vergelijken met een digitaal boek dat alle transacties bijhoudt.

 

Het leuke van de blockchain is dat het niet één boek is, maar een miljoen verschillende boeken. Doordat iedereen constant transacties aan het doen is wordt de blockchain elke keer gekopieerd en bijgewerkt. Nu denk je misschien; ja dus? Stel je voor dat een hacker een transactie onderschept en probeert te wijzigen.

 

Hiermee wijzigt de hacker de blockchain die vervolgens niet meer overeenkomt met alle andere versies. Als een blockchain niet meer overeenkomt met alle andere dan wordt deze gezien als een gecomprimeerde database. Alle transacties uit een gecomprimeerde database worden geweigerd. Hierdoor is cryptocurrency heel erg goed beschermt tegen fraude.

 

Coinbase wallet

Reviews van Coinbase

Iedereen heeft natuurlijk zijn of haar eigen mening over wat het fijnste cryptocurrency exchange platform is. Coinbase krijgt altijd goede reviews omdat het hoge eisen stelt aan zijn beveiliging en hier ook veel moeite voor doet, het kopen en verkopen een heel snel en soepel proces is en je kan starten met een klein bedrag.

 

Een ander voordeel is dat Coinbase je toegang geeft tot meer dan 50 cryptocurrencies. Een nadeel vindt men vaak dat de transactiekosten van Coinbase een stuk hoger zijn dan van de concurrentie. Coinbase krijgt dus altijd zeer goed reviews, op de hoge kosten na.

 

Veel gestelde vragen

Welke cryptomunten heeft Coinbase?

Coinbase heeft alle belangrijke cryptomunten zoals: Litecoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Cardano, ChainLink and Stellar Lumens.

 

Hoelang duurt het maken van een account by Coinbase?

Binnen 10 minuten kan je account zijn aangemaakt. Echter het controleren van de identiteitsbewijs en het verifiëren van bankgegevens kan langer duren. Dit kan tot 4-5 dagen duren.

 

Hoelang duurt uitbetalen via Coinbase?

Als je geld overschrijft van je bankrekening naar Coinbase staat dit er vaak binnen 1-3 werkdagen op. Het ligt eraan hoe druk het is.

 

Hoe haal je geld van Coinbase?

Coinbase gebruikt een service die op Paypal lijkt. Je kant geld opnemen en storten via die manier. Er is wel een limiet aan wat je kan opnemen. Dit zou nu op $25.000 dollar per dag staan maar je kan dit verhogen naar $50.000 met een Coinbase Pro account. Dit kan echter per account verschillen.

 

Hoe verifieer je het e-mailadres?

Zodra je het aanmeldingsproces door bent wordt er een email naar je toe gestuurd. Via deze email kan je jouw e-mailadres verifiëren.

 

Hoe oud moet je zijn voor Coinbase?

Coinbase wallet phone

Coinbase vereist een minimumleeftijd van 18 jaar zoals de meeste exchange platforms.

 

Kan je ook je eigen digitale wallet gebruiken?

Ja je kan je eigen wallet gebruiken om te handelen via Coinbase.

 

Heeft Coinbase een mobiele App?

Ja Coinbase heeft een app voor iOS en Android. De apps hebben zeer goede reviews. Zo kan je al het handelen op je mobiel doen.

 

Heb je een garantie op winst?

Nee handelen in crypto is altijd een risico! Je geld kan heel snel weg zijn. Onthoudt: investeer niet meer dan je kan veroorloven om te verliezen.

 

Hoe kan je contact opnemen met Coinbase?

Je kan op verschillende manieren contact opnemen met Coinbase. Via email, live chat, en callcenter support. Voor vragen via de mail vul je een online formulier in. Wil je live chatten dan verschijnt er vaak een knop rechtsonder in het scherm “Message Us”.  Callcenter support is niet met een live agent. Het is een geautomatiseerde dienst waar je onmiddellijk je account kan uitschakelen. Het internationale telefoonnummer voor Coinbase is +1(888)908-7930.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: