Blue Chip aandelen, de beste investering in 2021?

We trappen een open deur in wanneer we zeggen da ter op de aandelenmarkt heel wat verschillende soorten aandelen zijn terug te vinden. Verschillende van deze aandelen hebben de titel ‘blue chip’ toegekend gekregen. Het betreft hier aandelen die bekend staan omwille van hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Heel wat investeerders hebben verschillende van deze aandelen op hun watchlist staan en dat is niet meer dan terecht. Ze  zorgen voor een aardig stukje betrouwbaarheid in uw beleggingsportefeuille en daarenboven is het ook nog eens zo dat ze doorgaans een mooi dividend uitkeren. Wilt u graag ook meer te weten komen over potentieel interessante blue chip aandelen voor het jaar 2021? Wij hebben er hieronder alvast een aantal voor u op een rijtje gezet!

Wat zijn blue chip aandelen eigenlijk?

Vandaag de dag kunnen we vaststellen dat er eigenlijk geen exacte definitie meer bestaat voor wat blue chip aandelen nu precies zijn. Vroeger was dat wel het geval. In het jaar 1923 werd bijvoorbeeld bepaald dat een aandeel kon worden bestempeld als ‘blue chip’ op het ogenblik dat het een waarde oversteeg van 200 dollar. In die tijd was dat natuurlijk ongelofelijk veel geld. Een dergelijke koers maakte duidelijk dat het aandeel in kwestie wel afkomstig moest zijn van een solvabel en gerenommeerd bedrijf met een prima toekomstperspectief. Tegenwoordig is het zo dat er naar blue  chip aandelen nog steeds wordt verwezen als zijnde aandelen van gerenommeerde bedrijven. Echter is de bodem van 200 dollar aan vereiste waarde eigenlijk niet langer van toepassing.

Bestaan er ook Europese blue chip aandelen?

De belangrijkste eis die wordt gesteld aan blue chip aandelen is dus dat ze worden uitgegeven door gerenommeerde bedrijven die over een gunstige balans beschikken. Wanneer er wordt gesproken over blue chip aandelen wordt daarvoor in het merendeel van de gevallen gekeken in de richting van de Amerikaanse markt. In dat geval gaat het onder meer om aandelen zoals bijvoorbeeld:

Bovenstaande aandelen zijn uitstekende voorbeelden van blue chip aandelen. Voor veel mensen geldt echter dat ze voor hun investeringen voornamelijk willen kijken in de richting van Europese aandelen. Het vinden van echte blue chips wordt dan een beetje een uitdaging. Gelukkig bestaan er verschillende bedrijven die hiervoor wel degelijk in aanmerking komen. Verschillende experten hebben dan ook reeds gesteld dat enkele Europese blue chip aandelen zomaar het investeren waard kunnen zijn in het jaar 2021. Enkele namen die dan worden genoemd zijn onder meer:

  • ASML;
  • ING;
  • Volkswagen;

Voor ASML geldt dat ze zich sinds jaar en dag profileert als één van de beste blue chip aandelen van Europa. Tot dusver heeft het aandeel een rendement van 26,7 procent year-to-date weten neer te zeten. Dit maakt meteen duidelijk waarom dit blue chip aandeel ook op uw watchlist thuishoort. Hetzelfde geldt ook voor het financiële aandeel ING. De voorbije jaren zijn heel wat (Europese) banken op de beurs zwaar afgestraft geweest. Het lijkt er echter naar uit te zien dat verschillende partijen met ING op kop die afstraffing langzaam maar zeker aan het rechttrekken zijn. Tel daar ook nog eens een aardig dividend bij op en ook dit financiële aandeel kan het overwegen waard zijn.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: