Bitvavo staking; dit zijn de voordelen

Bitvavo is de grootste cryptocurrency exchange in Nederland. Met Bitvavo verdien je rente op je crypto. Geen flauw idee hoe je rente kunt verdienen? Zoek niet verder! We zullen u hieronder toelichten hoe u crypto kunt staken en wat de voordelen zijn voor het staken van crypto.  

Staken  

Stake is een Engels woord. Als we dit zouden moeten vertalen naar het Nederlands betekent het letterlijk inzetten. Bij Bitvavo worden de munten ingezet om transacties op de blockchain te bevestigen waardoor de blockchain sneller wordt. Dit staat bekend als Proof of Stake. Je ontvangt een beloning voor staken. Dit is vergelijkbaar met rente over geld dat je op de bank zou zetten. Je krijgt rente uitgekeerd in dezelfde crypto die je hebt vastgehouden. Bij Bitvavo kun je 17 soorten munten staken. 

Hoe te staken 

Om van start te gaan met staken bij Bitvavo moet je over een account beschikken. Je maakt het account aan of je logt in. Vervolgens zet je staking aan op je account. Bitvavo werkt met flexibele staking waardoor alle coins waarover je beschikt automatisch worden gestaked. Gezien alles automatisch verloopt creëer je een passief inkomen. Naast het creëren van een passief inkomen zijn er nog tal van redenen om te beginnen met het staken van crypto. 

Waarom staken? 

Door crypto te staken wordt het netwerk beter en ondersteund. Ook de schaalbaarheid wordt vergroot. Voordelig is dat de crypto niet een aantal weken vast staat. Daarnaast gebruikt Bitvavo cold wallets om crypto te staken. Dus het biedt jou ook meteen meer veiligheid aan. Als je je crypto wilt beheren moet dat fysiek gebeuren omdat de wallet niet verbonden is met internet. Bovendien is Bitvavo een Nederlands bedrijf. Gezien het gebruikers in de gelegenheid stelt om automatisch crypto te staken hoef je helemaal niets zelf te doen. Bezoek Stakingcrypto.nl voor meer informatie over crypto staken.