Bitvavo Review

bitvavo

Tegenwoordig zijn er een eindeloos aantal crypto apps verkrijgbaar op de markt voor cryptocurrency. Om een ​​fatsoenlijk en adequaat platform te vinden dat aan jouw handelsbehoeften voldoet, moet je wat werk verzetten. Er moet onderzoek worden gedaan naar de voordelen, services, werking en functies van verschillende apps voordat je een keuze kunt maken.

 

Een betrouwbaar platform in de cryptocurrency-markt waar je kunt beginnen is Bitvavo.

 

Bitvavo combineert het gebruiksgemak van een crypto app met de lage kosten van een digitale beurs, zodat je meer dan 60 cryptocurrencies kunt kopen, verkopen en opslaan.

 

Hoe werkt Bitvavo?

Je kunt 60 verschillende cryptocurrencies kopen en verkopen. Bitvavo biedt een eenvoudig, no-nonsense platform voor het kopen en verkopen van een assortiment munten dat de meest populaire opties bevat.

 

De Bitvavo exchange werd gelanceerd in 2018 met het idee om digitale activa voor iedereen toegankelijk te maken. Het biedt transparante tarieven, een breed scala aan activa en een gebruiksvriendelijk platform dat voor iedereen toegankelijk is.

bitvavo home

Inloggen op Bitvavo

Om je aan te melden voor een Bitvavo account en gebruik te maken van het platform, moeten beoogde handelaren voldoen aan de minimumleeftijd van 18 jaar en tevens woonachtig zijn in de Europese Economische Ruimte. Rekening houdend met de bovengenoemde regels en wetgeving, maakt Bitvavo gebruik van drie verificatieniveaus, namelijk de Starter, de Intermediate en de Pro, met elk zijn eigen vooruitzichten en beperkingen.

 

Om toegang te krijgen tot het Bitvavo-uitwisselingsplatform, moet je eerst een e-mailbevestiging afronden door een account te openen en je achternaam, voornaam, wachtwoord en e-mailadres in te vullen.

 

De starter optie is verder zeer beperkt en geeft gebruikers geen toegang tot transacties. Om met Bitvavo te handelen, moeten handelaren een stap verder gaan door een proces van verificatie van identificatie en persoonlijke gegevens te doorlopen. Deze verificatie is belangrijk om witwassen, financiering van terrorisme en fraude te voorkomen.  Voor het verificatieproces kun je gebruik maken van een geldig legitimatie bewijs en het hele proces is eenvoudig en wijst zich vanzelf.  Goedkeuring vind meestal dezelfde dag nog plaats.

 

Er word ook een bankverificatie gedaan voordat je kunt beginnen met crypto-transacties uit te voeren. Deze verificatie koppelt jouw Bitvavo-account aan jouw persoonlijke bankrekening.  Het Pro-account stelt handelaren en beleggers in staat om onbeperkt crypto- en fiat-valuta (€) te verhandelen, te storten en op te nemen. Om je hiervoor aan te melden vraagt Bitvavo je bewijzen te overleggen die de bron van jouw activa verifiëren. Dit document kan een jaaropgave, salarisstrook, belastingaangifte, enzovoort zijn.

 

De voor- en nadelen van de Bitvavo exchangebitvavo app

Er zijn in totaal ongeveer 60 munten, waaronder Bitcoin, Ripple en Ethereum. Hoewel 60 een relatief laag getal is voor een platform als dit, bevat het wel alle topmunten en kun je ze kopen met euro’s. Het is gewoon een plek waar men direct cryptocurrencies kan kopen en verkopen met Euro’s of Bitcoin als betaalmethode.

 

Bitvavo biedt een eigen wallet aan waarin jouw digitale valuta gemakkelijk en veilig kan worden opgeslagen. Dit is een van de voordelen van jouw gratis Bitvavo-account en het platform biedt automatisch een wallet aan voor elke digitale valuta die beschikbaar is om te handelen.

 

De eenvoudige en gebruiksvriendelijke uitwisseling van Bitvavo is behoorlijk aanpasbaar. Het biedt hulpmiddelen voor het tekenen van grafieken, inklapbare secties en zelfs een nacht- en dagmodus, zodat je een platform kunt creëren dat aan jouw eigen behoeften voldoet.  Verder zijn er lage vaste kosten voor handelaren met een hoog volume.  Bitvavo biedt enkele van de laagste vaste vergoedingen voor volumehandelaren.

 

Contact opnemen is mogelijk via de klanten -ondersteuningssectie welke zeer uitgebreid is, met documentatie en bronnen over zo ongeveer alles wat je zou willen weten. Van aan de opslag tot stortingen en opnames, en nog veel meer.

 

Een andere leuke bijkomstigheid is dat Bitvavo staken ondersteunt voor verschillende cryptovaluta. Als je crypto in je Bitvavo wallet hebt en er verder niets mee doet kom je mogelijk in aanmerking voor staking. Staken is verdienen of beloond worden met crypto, net zoiets als rente ontvangen over je spaargeld.

 

Als je je crypto valuta op een Bitvavo account laat staan kun je in aanmerking komen om stakingsbeloningen te ontvangen. Je hoeft hiervoor alleen maar de ‘opt-in’-functie van de service in te schakelen. Deze optie vind je in je account onder ‘Staken’.

 

Natuurlijk zijn er ook -kleine- nadelen.  Bitvavo is enkel een transactieplatform, dus het biedt geen futures of derivaten handelsopties. Afgezien van de ondersteuningssectie en af en toe een bericht op de bedrijfsblog, stelt Bitvavo geen enkele educatieve bron ter beschikking voor haar klanten.

 

Ook zijn de ruilmogelijkheden van Bitvavo zijn het best te omschrijven als standaard, maar meer ook niet. Afgezien van verschillende tijdframes, handelsindicatoren en live marktgegevens, is er weinig functionaliteit waarvan je kunt profiteren en zijn er geen geavanceerde functies.

 

Is Bitvavo betrouwbaar, veilig en gereguleerd?

In het algemeen brengt de handel op de cryptomarkt een aanzienlijk risico met zich mee. Door de hoge volatiliteit van de cryptomarkt kunnen beleggers al hun geld verliezen als ze niet voorzichtig genoeg zijn. Afgezien van dit investeringsrisico, zijn de platforms ook vatbaar voor hacks van verschillende cyberaanvallen, waarbij klanten in een oogwenk al hun investeringen verliezen.

 

Het aantal succesvolle cyberaanvallen blijft groeien omdat middelmatige uitwisselingsplatforms de informatie en investeringen van hun klanten niet adequaat kunnen beschermen. Dit is de reden waarom veel beleggers en handelaren voorzichtig te werk gaan bij het kiezen van een platform, waarbij veiligheid hun belangrijkste criterium is waarom ze een specifiek uitwisselingsplatform kiezen.

 

Bitvavo heeft ervoor gezorgd dat er een groot aantal standaard en nieuwste beveiligingsmaatregelen is getroffen om de gevoelige informatie en investeringen van haar klanten te beschermen. Bitvavo heeft stappen ondernomen om klantgegevens te beveiligen en geld te beschermen door verschillende beveiligingsinstellingen te introduceren, zoals apparaat- en IP-beheer en een witte lijst voor opnames.  Bitvavo is echter niet gereguleerd of verzekerd dus alle fondsen die in jouw door Bitvavo gehoste wallet worden bewaard, zijn niet beschermd.

 

Bitvavo is geregistreerd bij De Nederlandsche Bank (DNB) als aanbieder van digitale vermogensdiensten. De DNB houdt echter alleen toezicht op de naleving door Bitvavo van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977 en er is geen specifieke consumentenbescherming ingebouwd.  Een groot aantal digitale activa die aan Bitvavo zijn toevertrouwd, worden opgeslagen in cold wallets. Dit houdt in dat deze fondsen offline worden bewaard op veilige locaties en dat handmatige acties vereist zijn die worden beheerd door strikt beleid om te worden verplaatst.

 

Om de beveiliging verder te versterken, wordt de koude opslag van Bitvavo opgeslagen in kluizen van bankkwaliteit met voldoende beveiliging en constante bewaking. Alle kluizen voldoen aan de strenge eisen van veiligheidscategorie 4+, de hoogste veiligheidscategorie van Nederland. Bitvavo’s koelopslag instrumenten zijn verder verspreid over verschillende geografische locaties, om te beschermen tegen waarschijnlijk rampzalige fysieke risico’s zoals overstromingen, branden en verschillende milieurampen.

 

Transactiekosten bij Bitvavostortingskosten

Bitvavo’s transactie kosten voor zijn 0,25%. Deze vergoeding is in lijn met het branchegemiddelde. De Bitvavo Exchange biedt ook een kleine korting aan naarmate je de handelsvolumes verhoogt.

 

De opnamekosten van Bitvavo zijn 0,0002 BTC per BTC-opname. Deze vergoeding ligt ver onder het branchegemiddelde. De wereldwijde industrie-gemiddelde BTC-opnamevergoeding is ongeveer 0,0006 BTC per BTC-opname. Bitvavo biedt wel fiat-valutastortingen aan, maar je kunt -nog- niet storten via creditcard.

 

Bitvavo marktenkoers

Bitvavo brengt kopers en verkopers van digitale valuta bij elkaar en het principe van vraag en aanbod bepaalt de prijzen van alle digitale valuta. Je hebt een Biedprijs/Vraag prijs en Marktprijs.

 

De biedprijs is de prijs die de beste koper (het hoogste bod) wil betalen voor een digitale valuta. De biedprijs geeft de prijs aan die deze koper bereid is te betalen en hoeveel digitale valuta hij bereid is te kopen voor dat bedrag.

 

De vraagprijs is de prijs die de bestseller (de hoogste verkoopprijs) wil ontvangen voor het verkopen van zijn digitale valuta. De vraagprijs geeft aan voor welk bedrag deze verkoper zijn digitale valuta wil verkopen en hoeveel digitale valuta hij voor dat bedrag wil verkopen.

 

De marktprijs is een indicatie van de prijs die Bitavo op haar platform aanlevert en is gebaseerd op het gemiddelde tussen de biedprijs en de laatprijs. Wanneer je besluit te kopen of te verkopen, zal de marktprijs altijd iets afwijken van de werkelijke prijs die jijzelf betaalt (in geval van een kooporder) of ontvangt (in geval van een verkooporder).

 

Wat is de spreading of ‘spread’ is het verschil tussen de beste biedprijs en de laagste laatprijs van een specifieke digitale valuta op een bepaald moment.  Voorbeelden van de meest populaire markten waar Bitvavo transacties voor regelt zijn bv ETH/EUR, BTC/EUR, RP/EUR, XTZ/EUR, LINK/EUR, ENJ/EUR, WAVES/EUR, LTC/EUR of ETC/EUR.

 

Geld laten uitbetalen

Bitvavo ondersteunt een verscheidenheid aan betalingsmethoden om geld op uw Bitvavo-account te storten. Alle betaalmethoden hebben een maximaal transactiebedrag en sommige betaalmethoden bevatten extra kosten wanneer je geld wilt storten. Bij gebruik van EPS en Giropay wordt 1,99% van de transactiewaarde als kosten opgeteld en bij MyBank 1,55%.

 

De overige betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact en SEPA bankoverschrijvingen zijn gratis. Het geld dat je op uw Bitvavo-rekening stort, wordt ontvangen door de Stichting Bitvavo Payments (SBP). SBP is een stichting die als een aparte entiteit optreedt van het handelsplatform Bitvavo B.V. Dit betekent dat jouw geld geen risico loopt mocht Bitvavo B.V. failliet gaan. Als je je geld wilt laten uitbetalen, worden er geen kosten in rekening gebracht en ontvang je het meestal dezelfde dag nog op je bankrekening.

 

Wanneer je crypto wilt opnemen zijn er transactiekosten van toepassing. Afhankelijk van het netwerk van de crypto in kwestie, kunnen de transactiekosten variëren. Bij het storten van crypto brengt Bitvavo geen kosten in rekening. Het brengt echter wel kosten in rekening voor crypto-opnames.

 

Bitvavo ervaringen

bitvavo logo

De ervaring voor gebruikers is over het algemeen goed. De website is duidelijk en makkelijk in gebruik. Het handelsplatform is ook gemakkelijk te doorbladeren zonder te verdwalen. Ze bieden een kleine variatie van crypto aan tegen de laagste prijzen. Transacties van kopen, verkopen en ruilen zijn snel en de vergoedingen/kosten zijn vooraf transparant en duidelijk. De beveiligingsmaatregelen zijn tot in de puntjes verzorgd.

 

Bitvavo stelt alles in het werk om de veiligheid van klantgegevens te waarborgen en te garanderen. Het is duidelijk dat Bitvavo met de juiste bedoelingen opereert en transparant opereert om alle onderwerpen tot in detail te verduidelijken. Ondanks de goede ervaring is er nog ruimte voor verbetering.

 

Rekening houdend met de lage handelskosten in combinatie met lage kosten voor fiat-opnames en stortingen, is Bitvavo een van de ongelooflijke cryptocurrency-uitwisselingsplatforms voor het kopen, verkopen en verhandelen van grote cryptocurrencies in de Europese Unie en heeft het het beste is voor beginnende handelaren. Het heeft een overzichtelijke interface en een eenvoudig handelsplatform en combineert deze met een overvloed aan ondersteuningsgidsen om je op weg te helpen.

 

Verder is het echter vrij beperkt, met slechts 60 cryptocurrencies. Dan is er geen mobiele app, desktop transactie platform of geavanceerde functies. De laatste omissie is bijzonder opvallend aangezien Bitvavo zijn platform heeft opgezet om tegemoet te komen aan handelaren met een groot volume.

 

Goed nieuws is echter dat Bitvavo zich de komende tijd gaat richten op nieuwe active te lanceren op het platform. Dit laat sowieso de toewijding zien van Bitvavo om het aanbod van activa  uit te breiden zodat gebruikers de mogelijkheid hebben om in een ​​breed scala aan activa en projecten te investeren en te verhandelen.

Investeren in crypto? Op Bitvavo kun je meer dan 150 digitale valuta kopen, verkopen en bewaren!

Victor Popup Bottom Template

Ontvang jij al een passief inkomen door het staken van crypto?

 

Doe dit via een van de volgende crypto exchanges: