>>> Uw advertentie hier? <<<

Wall Street wederom lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen zijn woensdag voor de tweede dag op rij lager gesloten, maar hielden de verliezen beperkt op een handelsdag zonder veel reuring.

De S&P 500 index verloor 0,2 procent tot 2.879,84 punten. De Dow Jones-index daalde 0,17 procent tot 26.004,83 punten en technologiebeurs Nasdaq zakte 0,38 procent tot 7.792,72 punten.

Beleggers hielden de ogen gericht op de Amerikaans-Chinese handelsoorlog, naast een gunstig inflatiecijfer.

President Donald Trump zei woensdag dat hij geen vaste deadline heeft om extra importheffingen op Chinese goederen in te voeren. Tegelijk zei hij dat hij “het gevoel” heeft dat een handelsdeal kan worden bereikt – mits China inbindt.

Eerder had Trump gezegd dat hij zou besluiten over een extra importheffing na de aankomende top met de Chinese president Xi Jinping tijdens een G20-top in het Japanse Osaka op 28 en 29 juni.

De verwachtingen voor die top zijn wat lager na recente uitlatingen van Trump. De president zei dat hij op dit moment de handelsdeal met China tegenhoudt, en alleen akkoord wil gaan met een “geweldige deal”. Eerder suggereerde Trump dat het overleg was afgeketst omdat de Chinezen op hun afspraken terugkwamen.

De uitspraken zouden beleggers wat somberder hebben gestemd over een spoedige oplossing van het handelsconflict. “Beleggers hebben de patstelling weer volop in het vizier en sommigen hebben daarom wat geld van tafel gehaald, zei David Madden van CMC Markets.

Dinsdag sloten de Amerikaanse beurzen na vijf opeenvolgende dagen van winsten vlak, door de politieke onzekerheid rondom de handelsdeal tussen de Verenigde Staten en China en de aanstaande G20-bijeenkomst in Japan.

Op macro-economisch bleken de consumentenprijzen in mei met 1,8 procent gestegen op jaarbasis, tegen 2,0 procent in april. Het cijfer kan beleggers steunen in de overtuiging dat de Federal Reserve de rente snel zal verlagen.

“Markten zouden hier best goed op kunnen reageren”, dacht Mike Loewengart van E-Trade.

De euro/dollar noteerde op 1,1289. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1331 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,1329 op de borden.

DE olieprijs daalde 4 procent. Het verlies hield aan nadat de Amerikaanse olievoorraden woensdagmiddag voor de tweede week op rij onverwacht bleken te zijn gestegen.

Bedrijfsnieuws

Tesla verloor 3,6 procent. CEO Elon Musk beweerde dinsdag dat er geen problemen zijn met de vraag naar zijn auto’s. De aanvankelijke koerswinst hield geen stand.

Dassault Systèmes koopt voor 5,8 miljard dollar het Amerikaanse Medidata Solutions en betaalt 92,25 dollar per aandeel in cash. Het aandeel Medidata verloor bijna 3,6 procent tot 91,30 dollar.

Dave & Buster’s Entertainment werd 22 procent minder waard, na tegenvallende resultaten van de exploitant van entertainment- en eetgelegenheden.

Neptune Wellness Solutions steeg 5 procent, na een driejarige overeenkomst met cannabisbedrijf Green Organic Dutchman. Nabeurs ging het aandeel onderuit met 5 procent.

Mattel, de fabrikant van Barbie-poppen, werd 5 procent meer waard. Een overnamebod van MGA Entertainment, dat al sinds 2015 aandringt, werd afgewezen.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.