Wall Street op winst

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stonden woensdag op winst, na een lagere opening, na berichten die werden gezien als positieve ontwikkelingen in de internationale handelsrelaties.

De S&P500-index steeg 0,7 procent, de Dow Jones-index 0,5 procent en de Nasdaq-index werd 1,2 procent meer waard.

De regering-Trump wil een besluit over de invoering van nieuwe importheffingen op auto’s en auto-onderdelen met zes maanden uitstellen, meldde persbureau Bloomberg woensdag. Daarop keerden de aandelenbeurzen terug naar positief terrein na een zwakke opening.

Trump mag tot 18 mei de nieuwe heffingen afkondigen, maar kan die deadline ook zes maanden uitstellen. Dat zou een meevaller zijn voor beleggers die vrezen voor verder escalerende handelsconflicten tussen China en andere belangrijke handelspartners van Amerika, zoals Europa en Japan.

Trump verzachtte ook zijn toon naar China en herhaalde dat hij een goed gevoel heeft over een ontmoeting met de Chinese president Xi Jinping volgende maand in Japan.

“Nu Donald Trump de spanningen in de handelsrelatie als een “gekissebis” bagatelliseert, is er voorzichtig optimisme dat beide zijden uiteindelijk een deal zullen bereiken. Beleggers zien de G20-meeting in Japan als een mogelijk moment voor een doorbraak”, stelde marktanalist Han Tan van FXTM.

De stijging borduurde voort op winsten op Wall Street dinsdag, nadat zowel China als president Donald Trump zich positief uitlieten over hun pogingen om een handelsdeal te sluiten. Zo’n deal leek de laatste dagen verder weg omdat de VS extra importheffingen op Chinese goederen aankondigden.

Eerder woensdag zorgden teleurstellende cijfers over de winkelverkopen in de VS voor nervositeit bij beleggers over de Amerikaanse economie. Een meevallende omzetgroei in maart bleek van korte duur.

Daarentegen steeg de Empire State Index juist veel harder dan voorzien naar 17,8. Dit wijst op een sterk klimaat voor de industrie in de regio New York.

De euro/dollar noteerde op 1,1206, vrijwel ongewijzigd sinds dinsdagavond.

De olieprijs steeg tot 0,9 procent, ondanks een stijging van de olievoorraden. Dinsdag waren er berichten dover drones die olievelden in Saoedi-Arabië hebben aangevallen. Afgelopen weekend werden al twee Saoedische olietankers beschadigd in de Straat van Hormuz in de Perzische Golf.

Bedrijfsnieuws

Ford en General Motor’s noteerden hoger, na de berichten over uitstel van importheffingen voor buitenlandse auto’s.

Macy’s boekte in het eerste kwartaal een nettowinst van 136 miljoen dollar, ofwel 0,44 dollar per aandeel, op een omzet van 5,5 miljard dollar. De wist was duidelijk beter dan verwacht. Het aandeel daalde 1,1 procent.

Facebook steeg 3 procent, na het nieuws dat de socialnetwerksite livestreaming gaat inperken. De socialemediareus kreeg een storm van kritiek te verduren nadat de dader van de aanslag in Christchurch de schietpartij via Facebook live uitzond.

De Chinese e-commercegigant Alibaba stond 2,4 procent hoger, na goed ontvangen kwartaalresultaten. Het internetbedrijf boekte in het afgelopen kwartaal een dubbelcijferige groei en rekent voor het huidige boekjaar op een flinke omzetgroei.

Ook Tencent zag de resultaten stevig oplopen. De winst van deze Chinese internetgigant klom 17 procent, wat beter was dan verwacht. De omzet ging met 16 procent omhoog naar ruim 85 miljard yuan. Afgelopen week kon Tencent, na een vertraging van meer dan een jaar, het spel ‘PlayerUnknown’s Battlegrounds’ lanceren. Het aandeel klom 0,9 procent.

Cisco komt nabeurs met bedrijfsresultaten en noteerde 0,6 procent hoger.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.