Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Wall Street licht hoger na Fed-verklaring

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag licht hoger nadat de Federal Reserve signalen afgaf dat een spoedige renteverlaging tot de mogelijkheden behoort.

De S&P500-index stond 0,3 procent hoger op 2.927,80 punten. De Dow Jones-index steeg 0,3 procent en de Nasdaq won 0,3 procent. Voorafgaand aan het rentebesluit stonden de beurzen nog vrijwel ongewijzigd.

De rente werd nog niet verlaagd, zoals verwacht. Zoals verwacht schrapte de Fed het woord ‘geduldig’ uit zijn verklaring, om te signaleren dat men klaar staat om in te grijpen als het handelsconflict de economische groei onderuit haalt. De centrale bank zal de economie aandachtig volgen gezien de toenemende onzekerheden, verklaarde de Fed.

Slecht één van de tien beleidsmakers stemde voor een renteverlaging. Argumenten om de rente te verlagen die tijdens de vergadering door velen werden genoemd zijn de lage bedrijfsinvesteringen en het sombere ondernemersklimaat, zei Fed-voorzitter Powell.

De dollar daalde in reactie op de verklaring met bijna een half procent. De euro stond op 1,1250 dollar.

De olieprijs noteerde 0,7 procent lager op 53,63 dollar. De aanvankelijke winst na de publicatie van lagere Amerikaanse olievoorraden sijpelde weg. Bloomberg meldde woensdag dat de OPEC een datum heeft voor zijn jaarlijkse zomervergadering: 1 en 2 juli. Ook Rusland schuift aan voor de verlenging van de gemaakte productie-afspraken.

Bedrijfsnieuws

Adobe stond nog steeds ruim 4 procent hoger, nadat de softwareproducent dinsdag nabeurs met beter dan verwachte winstcijfers kwam en er in het tweede kwartaal bovendien een recordomzet werd behaald. Dat met name de winstverwachting voor het huidige derde kwartaal aan de voorzichtige kant was, leek beleggers dan ook niet te deren.

Later op de dag openen Barnes & Noble en Oracle hun boeken. Beide fondsen stonden lager.

Southwest Airlines maakte voorbeurs bekend in het tweede kwartaal een hogere omzet te voorzien, met een groeicijfer van 6,5 tot 7,5 procent. De capaciteit daalt wel sterker dan eerder gedacht, aldus de luchtvaartmaatschappij. Het aandeel zakte 0,6 procent.

CBS steeg 1,0 procent. De mediareus bereidt volgens The Wall Street Journal een bod voor op Viacom, dat 2 procent meer waard werd.

TripAdvisor kon 1,3 procent bijschrijven na een adviesverhoging van SunTrust.

US Steel won 4,6 procent. De staalfabrikant legt twee smelterijen stil nu de vraag naar staal afzwakt, als gevolg van het handelsconflict tussen de VS en China.