Update2: May houdt controle over Brexit

(ABM FN-Dow Jones) De Britse premier Theresa May behoudt de regie over de Britse uittreding uit de Europese Unie, nadat voorstellen om het parlement aan het roer te brengen het niet haalden in het Britse Lagerhuis.

Het parlement stemde met een ruime meerderheid voor het regeringsvoorstel om de EU te verzoeken om uitstel van de Brexit-datum tot 30 juni, om alsnog een akkoord over de uittreding te bereiken. Er waren 412 stemmen voor en 202 stemmen tegen.

Voorstellen om het Lagerhuis een andere oplossing te laten zoeken, haalden het net niet. Daarbij zat ook een voorstel voor een tijdelijk uitstel tot 30 juni, waar 311 stemmen voor een 314 stemmen tegen waren.

Het voorstel om Brexit uit te stellen zodat er een tweede referendum kan volgen, werd zoals verwacht met een ruime meerderheid afgeschoten.

De Europese Unie zal zijn goedkeuring moeten geven aan het Britse voorstel om de deadline van 29 maart uit te stellen. Volgende week vindt een top van de Europese Unie plaats en waar het onderwerp op de agenda staat.

Woensdagavond stemden de beleidsmakers tegen een ‘no deal Brexit’, die tot wanordelijke toestanden zou leiden na de uittredingsdatum van 29 maart. Dinsdag werd het door premier Theresa May onderhandelde Brexit-akkoord opnieuw met een grote meerderheid afgewezen.

Update: om nieuwe informatie toe te voegen.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Lees verder na de tabel

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra’s o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Direct het laatste beursnieuws: