Update: Personeel Proximus gaat dinsdag staken – media

(ABM FN) Het personeel van Proximus zal dinsdag staken uit protest tegen het herstructureringsplan dat deze week is bekend geworden. Dit meldt vrijdag VRT NWS.

De staking is door de christelijke vakbond ACV aangekondigd. Door de herstructureringen staan 1.900 banen op de tocht bij het telecombedrijf. Maandag is er overleg gepland tussen de bonden en de regering.

Het ACV kondigt aan dat militanten van de christelijke bond dinsdag actie zullen voeren bij de Proximus-torens in Brussel. De vakbond roept alle werknemers op hiernaar toe te komen. Volgens de bond voelt het personeel zich in de kou gezet door de bedrijfsleiding.

Ook de andere vakbonden, ACOD en VSOA, ondersteunen de staking, aldus Le Soir.

Bij Proximus staan vooral jobs op de tocht van werknemers van wie het profiel niet meer past binnen het bedrijf. Tegelijk zouden er ook 1.250 nieuwe jobs gecreëerd worden, in het teken van de verdere digitalisering van het bedrijf.

Proximus sluit niet uit dat er naakte ontslagen zullen vallen.

Update: om extra informatie toe te voegen.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: