Thyssenkrupp boekt hogere nettowinst

(ABM FN-Dow Jones) Thyssenkrupp heeft in het afgelopen kwartaal een hogere nettowinst geboekt en gaf een update over de geplande splitsing van zijn activiteiten. Dit bleek dinsdag tijdens de publicatie van de resultaten over het eerste kwartaal van het lopende gebroken boekjaar van het Duitse conglomeraat.

Het staal- en technologiebedrijf boekte in de periode van oktober tot en met december een aangepast bedrijfsresultaat van 168 miljoen euro, in vergelijking met 265 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 136 miljoen euro, wat een stijging vertegenwoordigde van circa 70 procent ten opzichte van een nettowinst van 81 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

In dezelfde periode een jaar eerder stond de winst onder druk als gevolg van de Amerikaanse belastinghervormingen.

De omzet steeg met 3 procent naar 7,9 miljard euro, terwijl de orders met 6 procent stegen tot 8,1 miljard euro.

Thyssenkrupp meldde dat de splitsing van het bedrijf in twee afzonderlijke bedrijven volledig op schema ligt en dat de twee bedrijven in oktober volledig separaat zullen opereren.

De algemene en administratieve kosten voor beide bedrijven moeten per 2021 lager zijn dan 300 miljoen euro, zei het bedrijf.

Outlook

Thyssenkrupp herhaalde de financiële verwachtingen voor het lopende boekjaar, maar waarschuwde dat de economische en politieke onzekerheden toenemen. Voor het hele gebroken boekjaar voorziet het concern een stijging van het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) met meer dan 1 miljard euro. Ook de nettowinst zal naar verwachting o stijgen.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Goed(-koop) beleggen? (klik voor info)


Direct het laatste beursnieuws: