>>> Uw advertentie hier? <<<


Rijke Amerikanen steunen miljonairstaks Warren

(ABM FN-Dow Jones) Een ruime meerderheid van Amerikaanse miljonairs steunt het plan van de Amerikaanse presidentskandidaat Elizabeth Warren voor een hogere vermogensbelasting voor zeer rijke Amerikanen. Dat blijkt een onderzoek door CNBC.

In dat plan zouden vermogens boven 50 miljoen dollar een vermogensheffing van 2 procent krijgen, terwijl miljardairs voor het bedrag boven het eerste miljard dollar 3 procent zouden moeten afdragen.

“In de loop der jaren zien we dat deze groep bereid is om meer te betalen”, aldus George Walper, die het onderzoek uitvoerde.

Het is onduidelijk hoeveel van de respondenten zelf boven de grens van 50 miljoen dollar vermogen zitten. Politieke voorkeur speelt wel een duidelijke rol. Van de ondervraagde miljonairs die op de Democraten stemmen, was 88 procent voor de maatregel. Van de ondervraagde vermogende Republikeinen was dit slechts 36 procent.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.