>>> Uw advertentie hier? <<<

OPEC reduceert verwachting vraag naar olie

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC heeft de verwachting voor de vraag naar olie verlaagd op basis van oplopende olievoorraden, terwijl de afgenomen levering van de zijde van Saoedi-Arabië teniet werd gedaan door een hogere productie van andere lidstaten. Dit bleek donderdag uit de maandelijkse rapportage van de OPEC.

Het kartel verwacht nu een groei in de vraag naar olie voor dit jaar van 1,14 miljoen vaten olie, 70.000 vaten minder dan een maand eerder, terwijl in april de voorraden met 25 miljoen vaten toenamen.

De raming voor de groei van de mondiale economie bleef bij de OPEC intact op 3,2 procent voor 2019.

Saoedi-Arabië verminderde in mei van dit jaar zijn productie met 136.000 vaten per dag, maar Irak produceerde 95.000 vaten en Nigeria 41.000 vaten meer per dag.

Buiten de OPEC verwacht de OPEC van de Verenigde Staten de belangrijkste bijdrage in de groei van de productie met 1,83 miljoen vaten per dag.

“Het aanhoudend handelsconflict tussen de VS en enkele van zijn belangrijkste handelspartners, met name China, waren een belangrijke oorzaak van het slechtere sentiment ten aanzien van de risico’s en de economische groei tot nog toe dit jaar”, aldus OPEC.

Olie noteerde donderdag fors hoger. Een juli-future West Texas Intermediate noteerde 4,2 procent in het groen op 53,27 dollar, terwijl voor een augustus-future Brent 62,51 dollar werd betaald, een stijging van 4,2 procent.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.