>>> Uw advertentie hier? <<<

Olieprijs onderuit

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag gedaald naar het laagste niveau sinds januari, nadat de Amerikaanse handelsvoorraden ruwe olie voor de tweede week op rij stegen.

De juli-future voor een vat ruwe olie daalde met 2,13 dollar, of 4 procent, tot 51,14 dollar op de New York Mercantile Exchange. Dit was de laagste slotstand voor de korte oliefuture sinds 14 januari.

Brent-olie werd 3,7 procent goedkoper, op 59,97 dollar.

De Amerikaanse overheid rapporteerde woensdag dat de olievoorraden afgelopen week met ruim 2 miljoen vaten zijn toegenomen. Analisten rekenden op een veel kleinere toename of zelfs een daling, volgens verschillende steekproeven.

Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors zei dat een daling meer gebruikelijk is in deze tijd van het jaar. “We zien een trend ontwikkelen waar consistente opbouw van voorraden plaatsvindt, terwijl dalingen worden verwacht.”

Vooral de sterke toename van de voorraden in Cushing in Oklahoma noemde Zahir een grote verrassing. Ook de benzinevoorraad steeg tegen de verwachting in.

De Amerikaanse olieproductie daalde met 1000.000 vaten per dag, schatte de Energy Informatie Administration, maar de productie blijft in recordterrein.

“Alleen al de gedachte aan overproductie in dit verslechterende mondiale economische klimaat suggereert dat de markten haastig zuidwaarts zullen zakken, tenzij OPEC en bondgenoten het gat kunnen dichten”, zei Stephen Innes van Vanguard Markets. De markt is in afwachting van een mogelijke verlenging van de productiebeperking door de OPEC en bondgenoten, die eind deze maand afloopt.

Goldman Sachs verwacht dat de huidige afspraken zullen worden doorgerold.

Handelsspanningen blijven een grote zorg, die gelinkt wordt aan een mogelijke trager groeiende mondiale energiebehoefte. President Donald Trump zei “een gevoel” te hebben dat China en de VS een deal zullen sluiten, maar hij sloot meer importheffingen op Chinese goederen niet uit, bij uitblijven van zo’n akkoord.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)



Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.