Nyrstar bereikt akkoord over kapitaalherstructurering

(ABM FN) Grondstoffenhandelaar Trafigura grijpt 98 procent van het aandeelhouderschap van de geplaagde zinkverwerker, na een deal met de schuldeisers van Nyrstar. Dit maakte het zinkbedrijf maandag bekend in een toelichting.

Nyrstar heeft een Lock-Up overeenkomst gesloten met zijn schuldeisers met het oog op de herkapitalisatie van de onderneming. De Lock-Up overeenkomst zet de voorwaarden uiteen voor de herkapitalisatie van Nyrstar. Deze voorwaarden omvatten onder meer een verkoop van de operationele groep aan Newco, een nieuw opgerichte Engelse dochtervennootschap van de Vennootschap. Aan Trafigura zal 98 procent van het uitstaand kapitaal van Newco worden uitgegeven.

“De overeenkomst houdt een cruciale ontwikkeling in voor Nyrstar en, eens geïmplementeerd, verzekert dit de voortzetting van de activiteiten van de Groep in het belang van haar stakeholders, met inbegrip van klanten, leveranciers en haar 4.100 werknemers”, aldus het bedrijf.

Samen met het aangaan van de Lock-Up-overeenkomst zal Trafigura tot 250 miljoen dollar verstrekken via een toegezegde termijnkredietfaciliteit om de liquiditeitspositie van Nyrstar te versterken.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederland


Direct het laatste beursnieuws: