Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Lagere opening Brusselse beurs voorzien

(ABM FN) De Brusselse beurs gaat woensdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Dinsdag eindigde de hoofdgraadmeter nog 0,9 procent in het groen op 3.516,28 punten.

Volgens marktanalist Michael Hewson van CMC Markets doen de Europese beurzen vandaag een stapje terug, nadat de koersen gisteren nog opliepen ondanks dat de VS klaar staan om extra importtarieven op te leggen aan China.

Wall Street leverde dinsdag wel wat beurswaarde in en gaf daarmee de winsten van eerder op de handelsdag prijs. “Ondanks het feit dat de beurzen deze week tot de hoogste niveaus in een maand stegen, konden de aandelenmarkten het momentum van eerder op de dag niet vasthouden, waarbij de S&P 500 worstelde om boven een stand van 2.900 te komen”, aldus Hewson.

“Het onvermogen van Amerikaanse aandelen om boven dit belangrijke weerstandsniveau te komen, markeert een bepaalde terughoudendheid onder beleggers om de koe bij de horens te vatten in aanloop naar de beleidsvergadering van de Federal Reserve volgende week”, aldus de marktvorser.

Hewson denkt dat de centrale bankiers de verwachtingen voor toekomstige renteverlagingen moeten temperen. Een groot deel van eerdere winsten op de beurzen valt volgens Hewson namelijk toe te schrijven aan een meer dovish-houding van de centrale banken en niet aan optimisme over de lopende handelsgesprekken tussen China en de VS. “Dit verklaart mogelijk waarom de beurzen moeite hebben om nieuwe recordstanden neer te zetten. Het handelsconflict vormt nog steeds een beperkende factor in een periode dat de groei van de wereldeconomie lijkt te vertragen.”

De Amerikaanse president Donald Trump gooide dinsdag nog wat olie op het vuur in het handelsconflict met China door te zeggen dat hij geen interesse heeft in een deal, als het land niet akkoord gaat met eerdere afspraken. “We gaan voor een goede deal met China of anders helemaal niet”, aldus Trump.

De Aziatische beurzen noteerden woensdag in navolging van de Amerikaanse aandelenmarkten lager. De Japanse Nikkei liep slechts licht terug, terwijl de beurzen in Hong Kong met 1,8 procent flink wat beurswaarde inleverden. Tienduizenden demonstranten in Hongkong blokkeerden woensdag wegen rondom regeringskantoren om te protesteren tegen de aangekondigde uitleveringswet. Woensdag wordt in Hong Kong een wetsvoorstel besproken over uitlevering van verdachten aan China.

De Shanghai Composite daalde met 0,6 procent, nadat de Chinese consumentenprijzen in mei conform verwachting tot het hoogste niveau stegen in vijftien maanden.

Onder de individuele aandelen daalde SoftBank Group 2,2 procent, terwijl Yahoo Japan 3,5 procent prijsgaf in Tokio. Toyota won 0,8 procent en in Hong Kong leverde Sunny Optical 6,3 procent in. Foxconn verloor 0,2 procent, nadat de toeleverancier van Apple liet weten dat het overweegt uit China te vertrekken als het handelsconflict tussen China en de VS verder escaleert.

Op macro-economisch vlak krijgen beleggers vandaag nog inzicht in Amerikaanse inflatiecijfers en de wekelijkse olievoorraden in de VS.

De olieprijs stabiliseerde dinsdag na de daling een dag eerder. Op een settlement van 53,27 dollar werd een vat West Texas Intermediate 0,01 dollar of 0,02 procent meer waard. In de Aziatische handel vanochtend koersten de olieprijzen tot 1,8 procent lager.

De euro/dollar noteerde woensdagochtend op 1,1335. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1330.

Bedrijfsnieuws

Berenberg heeft het koersdoel voor AB InBev verhoogd van 90,00 naar 103,00 euro bij een ongewijzigd koopadvies.

Slotstanden Wall Street

De Dow Jones index leverde dinsdag 0,1 procent in en sloot op 26.048,51 punten. De Nasdaq eindigde nipt onder de slotstand van maandag op 7.822,57 punten.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >