Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.

Lagere omzet en winst voor Galapagos

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos is in het eerste kwartaal dieper in de rode cijfers gedoken en boekte tevens een lagere omzet. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf donderdagavond.

“Het eerste kwartaal van 2019 was één van de meest historische in onze bijna 20-jarige geschiedenis: onze Fase 3 FINCH 1 en 3-resultaten voor ons meest vergevorderd programma, de selectieve JAK1-remmer filgotinib, tonen een competitief werkzaamheids- en veiligheidspotentieel bij reumapatiënten. Met meer dan 40 lopende studies in 2019, met inbegrip van onze eigen ISABELA en PINTA programma’s in IPF en Toledo in ontstekingsziekten, kijken we uit naar een bijzonder druk en interesssant verder verloop van het jaar”, zei CEO Onno van de Stolpe.

De bedrijfsopbrengsten bedroegen in de eerste drie maanden van 2019 40,9 miljoen euro, in vergelijking met 44,8 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

De Research & Development kosten bedroegen 83,2 miljoen euro, tegenover 69,8 miljoen euro een jaar eerder, terwijl de overige kosten stegen van 7,1 miljoen euro in het eerste kwartaal van 2018 tot 11,0 miljoen euro het afgelopen kwartaal.

Dit resulteerde in een operationeel verlies in het eerste kwartaal van 2019 van 53,2 miljoen euro, tegenover een verlies van 32,0 miljoen euro in het eerste kwartaal vorig jaar. Dit resulteerde onder de streep in een nettoverlies van 48,7 miljoen euro, versus een verlies van 37,3 miljoen euro een jaar eerder.

De kaspositie van het biotechbedrijf bedroeg eind maart 2019 1,2 miljard euro, in vergelijking met 1,1 miljard euro eind maart 2018. De operationele cash burn bedroeg in het eerste kwartaal 76,3 miljoen euro.

Outlook

Het concern herhaalde de verwachting van een operationele cash burn van 320 miljoen euro tot 340 miljoen euro in 2019.

Daarnaast meldde het biotechbedrijf dat samenwerkingspartner Gilead in 2019 voorbereidingen treft om de goedkeuringsaanvragen voor filgotinib in reuma te bespreken met de regelgevende autoriteiten. Het concern verwacht tevens dat Gilead de topline resultaten zal aankondigen van de Fase 2-studies bij patiënten met het syndroom van Sjögren en cutane lupus, en een Fase 3-studie zal opstarten in psoriatische artritis.

Galapagos zei tevens verder te gaan met de patiëntenwerving voor de ISABELA en NOVESA studies. Daarnaast hoopt het bedrijf de patiëntenwerving van zijn PINTA studie te voltooien.

“Met betrekking tot onze eigen onderzoeksprogramma’s in een vroeger stadium, verwachten we Fase 1-resultaten van een aantal studies, met inbegrip van GLPG3312, het eerste Toledo-kandidaat medicijn. We zijn ook van plan een Fase 1-studie voor de tweede Toledo generatie (GLPG3970) te starten in de tweede helft van het jaar”, zei Galapagos.

Het aandeel sloot donderdag 0,2 procent lager op 100,85 euro.Broker
Omschrijving
DEGIRO beleggingsfondsenZeer lage tarieven bij DEGIRO. Bespaar tot honderden euro's per jaar aan transactiekosten.

Info of klant worden >

Lynx beleggen

Zeer lage tarieven, tot 80% goedkoper dan andere brokers. Beste Broker 2018 volgens Beleggersbelangen.

Info of klant worden >