Geopolitieke onrust steunt olieprijs

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is woensdag licht hoger gesloten, onder invloed van geopolitieke spanningen en hogere aandelenkoersen op Wall Street.

Een future voor een vat ruwe olie sloot 0,4 procent hoger op 62,02 dollar op de New York Mercantile Exchange. Brent-olie werd 0,8 procent duurder.

Oliebeleggers bleven risicopremie toevoegen aan de olieprijs, vanwege mogelijke verstoring van de olie-aanvoer door de toenemende confrontaties tussen Iran en bondgenoten van de Verenigde Staten.

“Er blijven meer dan genoeg risico’s en vragen over de aanvallen op olie-infrastructuur bij de Straat van Hormoez. Na pogingen om tankers van Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten te saboteren, wekte een drone-aanval op een cruciale Saoedische pijpleiding speculatie dat de acties meer specifiek op olie gericht zijn, zei grondstoffenanalist Robbie Fraser van Schneider Electric. “De beschadigde pijpleiding is een belangrijke link die Saoedi-Arabië minder afhankelijk maakt van de Straat van Hormoez voor zijn olie-export. Die afhankelijkheid heeft de volle aandacht na recente dreigementen van Iran.”

Vooralsnog leiden de aanvallen overigens nog niet echt tot verstoringen van de olie-aanvoer.

Er was weinig druk op de olieprijs woensdag van hogere Amerikaanse handelsvoorraden ruwe olie.. De voorraad steeg afgelopen week met 5 miljoen vaten, tot het hoogste niveau sinds september 2017. Volgens Dominick Chirichella schonken oliebeleggers meer aandacht aan de geopolitieke onrust en de herstellende aandelenmarkten, die eerder zakten op vrees voor een escalerend Amerikaans-Chinese handelsconflict.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.
Lees verder na de tabel

Beleggen met zéér aantrekkelijke tarieven
(klik op broker en vraag vrijblijvend informatie aan)
MeXeMDEGIROLYNX
Inbev à €6.000€3,60€4,28€6,00
Extra’s o.a.3 maanden
gratis coaching
Geen kosten bij ETF
en turbo kernselectie
Gratis tips en geen
wisselkoersmarge
bekijk hier meer brokers

Direct het laatste beursnieuws: