Fusie met Commerzbank past in strategie ING

(ABM FN-Dow Jones) De strategie van ING is primair gericht op autonome groei, maar wanneer er consolidatie plaatsvindt in een markt waarin de bank actief is, dan kan dat aanleiding zijn voor de bank om zich daar in te mengen. Dat zei bestuursvoorzitter Ralph Hamers van ING dinsdag tijdens jaarvergadering na vragen over een mogelijke overname van Commerzbank.

De bank herhaalde daarmee zijn eerdere uitspraken over het overnamebeleid. Een andere reden voor ING om te kiezen voor groei door overnames in plaats van autonome groei is om bepaalde vaardigheden in te kopen of een bepaald team van specialisten binnen te halen.

Aandeelhouders vroegen om opheldering na recente mediaberichten dat ING de Duitse bank Commerzbank zou hebben benaderd voor een overname.

Commerzbank, als tweede bank in Duitsland, is momenteel in gesprek met de grootste Duitse zakenbank Deutsche Bank over een mogelijke fusie. Omdat daarmee een consolidatieslag in Duitsland op gang is gebracht, kan ING zich volgens de eigen strategie ook in mengen. ING is immers zelf ook snel aan het groeien als internetbank in Duitsland en is in die markt inmiddels de derde speler.

ING wilde verder niet ingaan op de berichtgeving in de media. Volgens de berichten in onder andere de Financial Times zou de bank bereid zijn te verhuizen naar Duitsland, om toestemming te krijgen van de Duitse overheid voor een overname van de tweede bank van het land.

Wilt u beter beleggen? 
Gratis beleggingsinspiratie (1 x per week)


Op verzoek kunt u teksten aangeleverd krijgen om copyright schending te voorkomen.