Europese beurzen licht hoger rond middaguur

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteerden maandag rond het middaguur licht hoger.

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 387,96 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 0,1 procent op 12.009,87 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.511,66 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.441,72 punten.

“Een indrukwekkende start van het cijferseizoen vrijdag, in combinatie met met beter dan verwachte exportcijfers uit China, heeft de bezorgdheid over de gezondheid van de wereldeconomie verlicht en het sentiment verhoogd”, zei marktanalist Michael Hewson van London Capital Group.

Handelskwesties domineren maandag het sentiment. De Amerikaanse minister van financiën Steven Mnuchin zei zaterdag dat de Verenigde Staten en China vooruitgang blijven boeken in de handelsbesprekingen en dicht bij de laatste ronde van de besprekingen zijn gekomen.

Tegelijkertijd bereidt de Europese Unie de invoering van tarieven voor op 12 miljard dollar aan Amerikaanse goederenimporten vanwege subsidies van de regering Trump aan Boeing, nadat Trump dreigde om de steun van de EU aan rivaal Airbus te bestraffen met importtarieven over Europese goederen ter waarde van 11,2 miljard dollar.

ECB-voorzitter Mario Draghi haalde zaterdag uit naar Trump met zijn opmerking bezorgd te zijn over de onafhankelijkheid van centrale banken in andere landen, “met name in het belangrijkste rechtsgebied van de wereld”, waarmee hij verwees naar de Verenigde Staten.

“Als de Fed zijn werk goed gedaan zou hebben, wat niet het geval is, zou de aandelenmarkt 5.000 tot 10.000 punten hoger noteren en zou het bbp met ruim 4 procent, in plaats van 3 procent gestegen zijn…met bijna geen inflatie”, hekelde Trump de Amerikaanse centrale bank zondag via Twitter.

Olie noteerde maandagochtend tot 0,9 procent lager.

De euro/dollar noteerde op 1,1312. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1317 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1301 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Publicis noteerde rond het middaguur 3,1 procent hoger. De Franse reclamereus meldde zondag Alliance Data’s Epsilon, een aanbieder van technologie en dataplatforms, over te nemen voor 3,95 miljard euro.

Het Franse mediabedrijf Vivendi steeg 1,0 procent, nadat het concern over het eerste kwartaal een hogere omzet rapporteerde, gesteund door een solide groei van dochterbedrijf Universal Music Group.

Britse retailers zagen zich gesteund door positieve rapporten van het het British Retail Consortium en retail-analist Springboard. Britse retailers zagen de bezoekersaantal in maart toenemen, vanwege het milde lenteweer. De bezoekersaantallen stegen vorige maand met 1,4 procent ten opzichte van dezelfde periode een in het voorgaande jaar. Tesco noteerde 0,4 procent hoger.

AB InBev wil zijn Aziatische tak naar de beurs brengen. De brouwer zou tot 5 miljard dollar willen ophalen door de Aziatische tak naar de beurs te brengen in Hong Kong, om de grote schuldenlast te verlagen. Het aandeel noteerde rond het middaguur 0,6 procent hoger.

In Frankfurt ging Deutsche Bank aan kop met een winst van 1,9 procent, gevolgd door Thyssenkrupp met een winst van 1,7 procent.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteerden vlak.

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,7 procent hoger op 2.907,41 punten. De Dow Jones index eindigde 1,0 procent in het groen op 26.412,30 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,5 procent tot 7.984,16 punten.

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Beleggen met zeer lage tarieven?
Goedkoopste in België, scherp in Nederland


Direct het laatste beursnieuws: